Ons vakantiedagboek deel 5.

Zaterdag 17 augustus 2019
Papa stond op en ging na het douchen de broodjes halen. Na het ontbijt bleven Lotte en Ivo in het huisje. Papa en mama gingen boodschappen doen. Ze kochten voor Lotte en Ivo een knuffeltje. Bij de E.Leclerc, Intermache en Carrefour werden de boodschappen gedaan. Terug op de camping werd er geluncht en gingen we de omgeving in. We begonnen in Prissac waar een kerkje werd bezocht. Daarna gingen we naar Bélâbre. Hier reden wat rond en bezochten we ook een kerkje. Vervolgens door naar Chazelet. Hier stopten we bij een kasteel, maar konden hier niet bij komen. De volgende stop was in Le Courbat. Ook hier stopten we bij een kasteeltje, maar ook niet te bezoeken. Op de terugweg reden we langs het Lycée Général et Collège Rollinat. Een hele grote school in Argenton-Sur-Creuse. Van daaruit reden we terug naar de camping.
Mama en Lotte liepen langs bij Jaap en Willy en Erik en Monique. Jaap wilde graag de chocolademelk hebben. Monique was onder de indruk van het haakwerk van Lotte. Afspraken gemaakt met Julia en Floor voor het logeren vanavond. In de bar sprak mama met Charlotte over een aantal in te kopen spullen voor volgend seizoen.
We aten frietjes met kip- en visnuggets. Lotte d’r tent werd afgebroken. Papa en mama liepen een rondje. Lotte werd iets na 23.00 uur opgehaald. Ze ging met Julia en Iris op zolder bij de sauna slapen. Ze hebben daar filmpje gekeken, wat gekletst, chips gegeten en wat gedronken. Om 2.30 uur gingen ze met z’n drietjes naar de WC. Dat was toch wel erg eng zo over de camping.

Zondag 18 augustus 2019
Papa deed het brood. Lotte bracht haar spullen terug. Die werden zoveel mogelijk weer opgeruimd. Ivo z’n tent werd afgebroken. Beide tenten werden in de zakken gedaan na het drogen. Dit was gelukkig net geregeld voor een paar spatjes regen. Lotte en Ivo gingen naar de paardjes toe.
Om 11.30 uur ging papa naar Carel toe om te helpen met koken voor de vrijwilligers. Eten bij Carel en Anja. Na het eten bleven papa en mama weer in de bar voor eventuele nieuwkomers.
Papa ging terug naar het huisje om te relaxen. Lotte was met Iris en Tobias bezig. Ivo ging met Mika naar de skelterrace toe. Ivo was wat te laat en mocht helaas niet meer meedoen. Er was vandaag geen circus in verband met regen. Lotte heeft ook nog een verhaal zitten schrijven. Om 16.30 uur was er niemand bij de zeepsteen. Mama hoefde dus niet te blijven zitten. We bleven even in de bar hangen. Ivo bracht zijn spullen naar Mika om daar te gaan logeren. We aten brood met zalm en wat garnalen. Lotte en Ivo gingen naar de speelzolderavond. Papa en mama liepen een rondje. Ivo ging met Mika mee om daar te slapen.

Maandag 19 augustus 2019
Papa deed het brood. Ivo at bij Mika. Lotte naar de paardjes toe. Papa en mama maakte de dakgoten schoon. Wederom was er niemand bij de zeepsteen. Mama en Lotte ruimden samen wat spullen op. Ivo was even bij de paarden en met een paar jongens gevoetbald.
Om 11.30 uur ging papa naar Carel toe om te helpen met koken voor de vrijwilligers. Eten bij Carel en Anja. Na het eten bleven papa en mama weer in de bar voor eventuele nieuwkomers. Mama schreef iemand in en Ivo legde alles uit over de camping. De man had gelukkig de tijd en een lange adem.
Lotte had kleuren voor volwassenen. Ivo bracht zijn spullen terug. In de middag was er een activiteit, broodjes bakken boven het kampvuur. Papa zorgde voor het vuur, Ivo zocht takken en Lotte verzorgde de takken. Boven het vuur hebben diverse kinderen een broodje gebakken.
Terug bij het huisje aten we brood met gebakken ei (roerei). Ivo ruimde wat op en diverse spullen werden al naar de auto gebracht. Mama, Lotte en Ivo gingen douchen. Papa liep een rondje. Ivo ging naar Suze toe. Toen iedereen terug was hebben we nog even kaartje raden gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s