Corona
In China is in december een nieuw virus opgedoken. Het virus wordt Corona genoemd. In eerste instantie bleef dit beperkt tot Azië, echter kwam het virus steeds dichter naar Nederland. Uiteindelijk is Nederland ook in de ban van dit virus. Veel maatregelen zijn er genomen om het virus in te dammen. Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd sociale contacten.

De eerste dagen na de maatregelen zijn diverse mensen aan het hamsteren geslagen. Het was toen lastig om normale boodschappen te halen. Gelukkig keerde het tij en kon er weer normaal boodschappen gedaan worden.
Later kwamen er aanvullende maatregelen. Er moest minimaal 1,5 meter ruimte gehouden worden tot andere personen. Boodschappen doen, moest alleen en met een maximaal aantal personen per zoveel m2 winkeloppervlakte.

Werk
Op het werk blijft het gelukkig goed gaan. Met een intranetbericht wordt medegedeeld, dat medewerkers die luchtwegklachten hebben (verkouden, hoesten, keelpijn, etc.) zoveel mogelijk thuis moeten werken. Papa had overleg met een dame van P&O en werd vriendelijk verzocht om thuis te gaan werken. Als hij minimaal 24 uur klachtenvrij zou zijn, mocht hij weer terugkomen. Op vrijdag 13 maart kwam echter het bericht dat alle collega’s die thuis kunnen werken ook thuis moeten gaan werken. Later gingen zelfs de meeste kantoren op slot.

De werkkamer thuis werd een beetje aangepast om een laptop extra te kunnen plaatsen.

School
Door het Coronavirus werden er ook maatregelen genomen op het gebied van school. Vanaf 16 maart zijn alle scholen gesloten. De leerlingen van ouders in niet vitale beroepen mochten niet meer naar school. Dat betekende thuis aan de slag met huiswerk en zo nu en dan inbellen met de leerkrachten. Een hele omschakeling.

Dansles en Musicalles
Een maatregel om het virus in te dammen was het sluiten van alle sportclubs. Ook DansCreatie moest de deuren dichtdoen. De lessen werden digitaal voorbereid door de juffen en meesters. Zo konden de leerlingen via YouTube de filmpjes zien en ook meedoen. Voorstellingen op kortere termijn werden afgezegd.

Pien
Ondanks de crisis werd er op 20 maart weer stilgestaan bij het overlijden van Pien. Ditmaal moest iedereen dit zelf thuis doen. Door het virus was het niet verstandig om op deze dag bij elkaar te komen.

Handbike
De rolstoel van Lotte is opgehaald en later weer teruggebracht. De handbike is nu ook elektrisch ondersteund, zodat Lotte een langere afstand kan maken met minder energie. Voor de uitbraak van het virus was dit al ingezet, dus ging het aanpassen “gewoon” door.

Dagje Wellness
Op zaterdag 4 april stond er weer een dagje wellness gepland. Er werd contact gelegd met het resort. Men volgde de richtlijnen van het RIVM, echter kon de reservering verplaatst worden. Deze afspraak werd daarom naar 4 juli verplaatst. Een aantal dagen later kwam de melding dat alle Wellnessresort de deuren moesten sluiten. Het verplaatsen had dus sowieso gedaan moeten worden.

Interne verhuizing
Ook voor de uitbraak hadden we besloten om intern een verhuizing uit te gaan voeren. Voor deze verhuizing was een bestelling gedaan bij Ikea. Op woensdag 8 april werd deze gebracht. De kamer beneden werd aardig volgebouwd.

Dezelfde avond is papa aan de slag gegaan met het bouwen van de eerste lades en kast. Een dag later werd er een smalle en brede kast in elkaar gezet. Onder de kast was een pootje niet helemaal goed, die werd gelijmd. Het project lag hierdoor een dag stil. Op vrijdag ging papa verder. De laatste brede kast werd in elkaar gezet en alle kasten aan elkaar gemaakt. Bij het monteren van de deuren bleek een en ander niet op elkaar te passen. Zaterdag werden de roedes en lades in de kast gemaakt, de verdeler in de kast gemaakt en diverse planken gemonteerd. Op zondag ging de broekenhanger erin en ook de laatste lade. Daarna werd het nieuwe bed voor mama in elkaar gezet en op z’n plek geplaatst.

Pasen
Op vrijdag 10 april was het Goede Vrijdag. Zondag 12 en maandag 13 april Pasen. Een lang weekend met z’n viertjes.

Zaterdag hebben we een rondje gedaan langs de opa’s en oma’s en ooms en tante. We hadden voor hen een aardigheidje bedacht. Via Delft naar Maassluis, Hoek van Holland en Honselersdijk. We legden de aardigheidjes neer en belden dan aan. Op minimaal 1,5 meter konden we even een praatje met elkaar doen.
De paasdagen hebben we heerlijk gegourmet. Volgend jaar hopelijk weer met z’n allen Pasen vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s