Ons vakantiedagboek deel 2.

Vrijdag 31 juli 2020
Vandaag een rustdagje en inspannend dagje. We begonnen met de rust. Na de lunch kwam Dylan langs bij Ivo en gingen papa en Lotte naar Bilthoven toe. Het was mooi weer. Ivo en Dylan speelden met de waterpistolen en de frisbee. Ook zijn ze even op het blauwe plein geweest om te tafeltennissen.
Ook werd de nieuwe toiletpot opgehangen. Nog 24 uur wachten en dan konden we ook weer boven naar de WC.
Na thuiskomst maakten we het eten klaar. Vandaag hadden we broodje gezond.

Zaterdag 1 augustus 2020
Na het opstaan ging Ivo de broodjes halen. Bij de Albert Heijn haalde hij de bestelling van onze eigen broodlijst op. De rest van de dag een beetje van alles en een beetje van niets.
In de avond aten we Israëlisch. We hadden (kip)shoarma en toe een Dame Blanche.

Zondag 2 augustus 2020
Na het ontbijt met warme broodjes en eieren, hielden we een TV dagje. We keken naar wat afleveringen van “Het Kleine huis op de Prairie”, naar de film “Naked Gun 33 1/3”en “Bean: The Ultimate Disaster Movie”.
In de avond aten we sla, boomstammetjes, aardappelpartjes uit de oven en rösti. Als toetje ijs met overblijfsel van de chocoladesaus van zaterdag.

Maandag 3 augustus 2020
Na het ontbijt gingen we naar de auto en vouwde de kofferbak vol met rolstoelen. De reis ging naar het Nationaal Onderwijsmuseum. Bij binnenkomst kregen we uitleg over het museum. We zagen diverse voorwerpen uit de (nabije) geschiedenis en hoe men naar school ging. Op de bovenverdieping hebben we een film gezien over de geschiedenis van het pand waarin het museum zit. In de kelder was de tijdelijke tentoonstelling van de “Bos Atlas” en de “Nazipropaganda voor de jeugd 1933 – 1945”. Bij de “Bos Atlas” hadden Lotte en Ivo een ingewikkelde speurtocht.
Thuisgekomen deden papa en mama de boodschappen.
In de avond aten we vakantieprut (gebakken aardappeltjes, boontjes en worstjes).

Dinsdag 4 augustus 2020
Wederom een rustdagje tussendoor. Vandaag weer een beetje van alles en een beetje van niets. Papa en mama deden de boodschappen.
In de avond aten we Burritos.

Woensdag 5 augustus 2020
Na het ontbijt even de parkeergelegenheid in Oudewater uitgezocht. Naar de auto en op weg. Vandaag gingen we naar de Heksenwaag. We waren lekker op tijd en mochten daarom even voor de deur wachten. Wel een straf, want vlak voor de deur stond een kraam met stroopwaffels. De geur was goed. De smaak onbekend, we hebben niets genomen. Het is een betrekkelijk klein museum. Mama en Lotte bleven beneden, papa en Ivo gingen naar boven. Alle vier hebben dezelfde films kunnen kijken. Dat was voor rolstoelgebruikers goed geregeld. Nadat Ivo zijn speurtocht weer had ingevuld, ging hij met papa naar beneden. Daar zijn we alle vier gewogen en gelukkig niet te licht bevonden. Als beloning kregen we allemaal een “Certificaet van weginghe”.
Terug thuis deden papa en mama weer de boodschappen.
In de avond aten we gevulde paprika met rijst uit de oven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s