De laatste twee schoolweken in het schooljaar 2020 – 2021

De laatste twee weken van het schooljaar waren erg hectisch te noemen. Corona sloeg hard in op de Jozefschool in Wateringen. De feesten in groep 8, de musical van groep 8A en het schoolreisjes hebben helaas een groot aantal besmettingen veroorzaakt.

Zaterdag 26 juni 2021
Vandaag werd het klassenfeest van groep 8B gehouden. Op dit feest zijn de eerste besmettingen ontstaan.

Maandag 28 juni 2021
Groep 8 mocht dit jaar ook mee op schoolreisje. Ivo zat samen met een klasgenoot op de verdieping in de bus. Op deze verdieping zat, naar later bleek, een besmette leerling uit groep 8B. Deze groep moest in quarantaine, de rest van de leerlingen uit andere groepen waren te ver uit de buurt van de besmetting geweest.

Vrijdag 2 juli 2021
Ivo is voor de zekerheid getest in verband met het mogelijke contact in de bus. Hij blijkt gelukkig negatief te zijn. In de avond heeft Ivo zijn musical in Westlands Theater De Naald. Op school kan men de coronamaatregelen niet hanteren en dus mogen we naar het theater.

Zaterdag 3 juli 2021
Vandaag wordt het Jongensfeest gehouden. Nog voordat we bij de Partybus zijn, worden we gebeld. Tijdens de musical blijkt helaas een leerling besmet te zijn geweest. Bij de thuistest bleek de leerling positief. Alle leerlingen worden met een thuistest getest. Iedereen blijkt negatief te zijn en dus gaat het feest door.

Maandag 5 juli 2021
Lotte mag haar proefwerken gaan inkijken, maar besluit niet het risico te nemen om een eventuele besmetting mee naar school te nemen. De mentor is positief over deze keuze.

’s Avonds heeft Ivo een dansvoorstelling. Door de thuisquarantaine kan hij hier niet aan meedoen. Vandaag blijkt er een tweede besmetting in de klas te zijn. Op basis van de besmettingen op vrijdag en zaterdag moet ook groep 8A in thuisquarantaine.

Dinsdag 6 juli 2021
Vandaag zou Lotte een sportdag hebben, maar ook nu besluit ze thuis te blijven. Vanuit school begrip hiervoor.

Woensdag 7 juli 2021
De boeken moeten op school ingeleverd worden. Lotte gaat naar school samen met mama. Ze gaat naar binnen om de boeken af te geven en gelijk weer weg. Alles om het mogelijk overbrengen van een besmetting te voorkomen.

Ook vanavond zou Ivo een dansvoorstelling hebben, maar wederom kan hij daar niet aan mee doen.
Oma Grarda heeft een coronatest gedaan.
Vandaag wordt ook bekend dat er een derde en vierde besmetting is in de klas. Ook blijken er bij de musical gezinsleden in de zaal te hebben gezeten die positief bleken te zijn.

Donderdag 8 juli 2021
Het blijkt dat oma Grarda positief is getest. Ze moet thuis in isolatie.

Vrijdag 9 juli 2021
Vandaag staat er een afspraak op de planning bij teststraat. Met z’n vieren gaan we testen. We zijn erg vroeg, maar kunnen meteen getest worden. De hele dag wordt er gekeken of de uitslag al binnen is. Pas erg laat in de avond komt de uitslag binnen. Alle vier zijn we negatief. Wel zijn er nog twee leerlingen positief getest. De teller staat hiermee op zes.

Maandag 12 juli 2021
Ivo zit nog digitaal op school. Meester Frank komt langs om het rapport en Gerbera te brengen. Erg bijzonder, maar ook erg leuk.

Lotte gaat naar school voor haar rapport. Ook kan ze de proefwerken inzien.

Dinsdag 13 juli 2021

De laatste schooldag is ook digitaal. In de avond staan er twee ouders van de Oudervereniging op de stoep om een pakketje voor Ivo af te geven. In de avond had men anders een eindfeest gehouden, wat helaas is komen te vervallen.
Opa Ton wordt vandaag getest en blijkt gelukkig negatief te zijn.

Woensdag 14 juli 2021
De laatste dag. Ivo mag naar school om z’n laatje te legen en dan de school uit te springen. Het einde van de basisschool in coronastijl afgesloten.

Uiteindelijk blijken er 14 leerlingen uit groep 8B en diverse ouders besmet te zijn. In groep 8A totaal zes leerlingen en vier gezinsleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s