Ons vakantiedagboek

Donderdag 22 juli 2021
In de ochtend werd de auto ingepakt, zodat deze klaar stond voor vertrek. Om 13.15 uur deden Lotte en Ivo een Coronatest. Deze was gelukkig voor beiden negatief en konden we dus op reis naar Frankrijk. Om 17.15 uur reden we weg van de Bogotastraat in Den Haag. Eerst de tank goed vol gooien en dan op weg naar Frankrijk. Om 18.30 uur reden we de grens van België over. Geen enkele controle. De eerste stop was om 19.30 uur in Nazareth bij Van der Valk. Hier even plassen en wat drinken. De rit ging verder en om 20.00 uur reden we Frankrijk binnen. Ook hier geen enkele controle. Om 20.37 uur kwamen we bij de eerste tolpoort aan. Kaartje nemen en de rit ging verder. Om 21.37 uur betaalden we de eerste tol. Om 22.10 uur stopten we op de parkeerplaats Are de Vémars Ouest. Hier was een grote douanecontrole, maar wij mochten onze weg vervolgen. De tank werd volgegooid, plassen en koffie. We gingen verder en werden de snelweg afgeleid. Hier ging het mis, want de oprit die we moesten hebben was afgesloten en moeten een omleiding volgen. Na twee bordjes hield dat op. Uiteindelijk kwamen we weer terug op de snelweg. Om 23.00 uur waren we in Parijs. Om 23.37 uur hadden we de tweede tol. Wederom kaartje en doorrijden.

Vrijdag 23 juli 2021
Om 00.21 uur hadden we de derde stop op La Bois de Bailly. Weer even een plasje doen, wat koffie of anders te drinken en weer op weg. Het laatste stuk. Om 01.09 uur betaalden we de tweede keer de tol en mochten weer verder rijden. Om 2.03 uur reden we de camping op. De belangrijke spullen uit de auto halen en naar het huisje. Binnengekomen was er een kerkhof van spinnen. Verder zag het er prima uit. Bedjes klaargemaakt en slapen.
Om half acht ging de wekker en gingen we naar de bar om in te schrijven. We weden door Carel welkom geheten. Later ook door Anja en Charlotte. De auto reden we naar het huisje en haalden we leeg. Lotte en Ivo gingen naar de paarden toe en papa en mama deden de boodschappen. Ivo heeft ook nog gedobberd in het zwembad. De lunch was bij Carel.
Het beddengoed werd gewassen, zodat we een fris bedje in konden. Ivo ging met vrienden spelen en zwemmen, mama ging het huisje soppen, Lotte leerde hoe ze nieuwe gasten moet inschrijven en papa hielp met het inschrijven.
Mama en Ivo hadden de restjes van de pizza. Papa en Lotte hadden aardappeltjes, bonen en worstjes. Na het eten kwamen Ton en Ria op de koffie. Ivo ging Weerwolven en papa en Lotte liepen nog een rondje over de camping. Na nog wat gedronken te hebben doken we ons bed in.

Zaterdag 24 juli 2021
Opstaan en Ivo op pad om brood te halen. Papa namen de maten van de schuur. Met z’n viertjes ontbijten en op pad naar Châteauroux. De eerste stop was bij de Decathlon, hier kochten Lotte en Ivo een horloge en mama een handdoek. De tweede stop was de Action voor snijplanken, dekbedhoezen en batterijen. De derde stop was de E.Leclerc voor tandpasta voor Lotte en overige boodschappen. De laatste stop was de Briomarche voor twee stellingkasten in de schuur.
Terug op de camping gingen we bij Carel lunchen.
Na de lunch ging papa de stellingkasten opbouwen en werden er diverse spullen naar de schuur verhuisd. Met z’n viertjes maakten we het huis verder op orde.
Ivo ging zwemmen. Mama en Lotte zorgden ervoor dat het horloge ging werden. Hiervoor moest namelijk eerst een app worden geïnstalleerd.
In de avond aten we brood en werden de tenten van Lotte en Ivo opgebouwd. Koffie en thee. Lotte en papa maakten een rondje over de camping. Om 21.00 uur vierden we het 25 jarig jubileum van La Petite Brenne. Met alle La Loge bewoners vierden we dat met Carel, Anja en Charlotte.

Zondag 25 juli 2021
We stonden op. Papa en Ivo gingen brood halen. Lotte ging naar de paarden en Ivo ging op pad. Papa en mama even relaxen bij het huis.
Lunchen bij Carel. Mama, Lotte en Ivo maakten nu het horloge van Ivo in orde. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Ivo ging zwemmen en mama ging met Lotte een plek zoeken om Levend Stratego te spelen. Lotte en Ivo speelden een aantal spelletjes, terwijl mama en papa nog even relaxte.
In de avond aten we brood. Er was een enorme, maar korte regenbui. Papa liep een rondje en Lotte keek nog even bij de paarden in de wei.

Maandag 26 juli 2021
We stonden weer op en papa en Ivo haalden het brood. We hadden het ontbijt op de veranda. Lotte ging naar de paarden en Ivo kon voor het eerst naar de voetbal toe. Papa en mama deden wat boodschappen.

Terug op de camping lunchen bij Carel. Ivo ging zwemmen. Papa, mama en Lotte bleven in de bar om in te schrijven. In het begin druk, daarna erg rustig en later in de middag was het ineens erg druk.
In de avond aten we weer brood. Op de veranda deden we wat spelletjes. Helaas raakte de dobbelsteen kwijt. Gezocht onder de veranda, maar niet kunnen vinden. Papa liep een rondje. Daarna nog een potje 31-en en slapen.

Dinsdag 27 juli 2021
Na het opstaan, gingen papa en Ivo het brood halen. Terug bij he huisje ontbijten. Lotte ging weer naar de paarden toe en Ivo naar het voetballen. Papa en mama gingen naar Châteauroux toe. Daar naar de E.Leclerc voor Speltbloem en andere boodschapjes. Daarna door naar de Decathlon. Hier haalden ze voor Ivo voetbalschoenen. Wel handig als je de zelfde maat hebt. Voor de lunch ging Ivo nog even zwemmen.
Lunchen bij Carel. Na de lunch ging Ivo de kippen eten geven.
Mama en Lotte gingen Levend Stratego voorbereiden. Papa bleef in de bar. Ivo ging zwemmen. In de avond aten we brood met worstjes. Mama en Lotte gingen prikweg zoeken en belandde bij Madelein en Leyla. Papa liep met Dick een rondje.
In de avond werd er in twee groepen Leven Stratego gespeeld. Dit was een groot succes. Met een kopje thee kletste we wat na en gingen slapen.

Woensdag 28 juli 2021
Papa en Lotte gingen op tijd naar voren om het brood te doen. Toen ze klaar waren, bleef Lotte bij de bar voor de paarden. Ivo en mama deden rustig aan en vervolgens ging Ivo naar de voetbal.

Tussen de middag lunchen bij Carel. Na de lunch ging Ivo zwemmen, mama en Lotte gingen naar het huisje om wat uit te rusten. Papa kwam later ook naar het huisje.
In de avond aten we brood. Lotte en mama gingen nog even kletsen bij Madelein, papa deed alleen een rondje en Ivo ging zwemmen.
Terug bij het huisje deden we diverse spelletjes.

Donderdag 29 juli 2021
Papa bracht het afval weg en haalde het brood. Terug bij het huisje ontbijten. Lotte naar de paarden toe en Ivo naar de voetbal. Papa en mama gingen boodschappen doen.

Terug op de camping naar de bar voor de lunch.
Papa bleef in de bar om in te schrijven. Lotte ging de keuken in om te helpen bij de voorbereidingen van het pizza- en saladebuffet. Mama ging een beetje uitrusten en schoonmaken. Ivo ging zwemmen. In de middag was er zottentocht. Ivo zat met een hengel bij het zwembad en papa stond met de auto met pech en deed alsof hij de auto ging vullen met water.
Ivo at bij een vriendinnetje pannekoeken, papa, mama en Lotte aten brood. Na het eten werd de Wi-Fi-versterker geïnstalleerd. Lotte ging sporten met Leyla en Madelein. Papa deed met Dick een rondje.
Terug bij het huisje speelde papa, mama en Lotte een aantal spelletjes.

Vrijdag 30 juli 2021
Na het opstaan, gingen papa en Ivo het brood halen. Terug bij het huisje ontbijten. Lotte ging naar de paarden toe en Ivo naar het voetballen. Papa ging kijken bij Ivo en Lotte. Mama bleef in het huisje. Toen iedereen weer terug was, gingen we naar de bar voor de lunch.

Na het eten bleef papa in de bar en schreef diverse nieuwe gasten in. Mama en Lotte gingen rusten. Ivo ging zwemmen en spelen. In de namiddag deed Ivo mee aan de viswedstrijd. Helaas niets gevangen.
In de avond aten we weer brood. Lotte ging met Leyla en Madelein sporten. Papa deed met Dick een rondje. Als afsluiter van de dag koffie bij Liesbeth en Frank en later nog even bij Dick en Coby. Terug bij het huisje een aantal spelletjes.

Zaterdag 31 juli 2021
Opgestaan. Ivo deed het brood met Hugo. Papa haalde het brood. Ivo was bij Sarah. Papa, mama en Lotte gingen naar Châteauroux. Eerst naar de Decathlon voor scheenbeschermers en voetbalkousen voor Ivo en twee paardrijbroeken en kousen voor Lotte. Daarna naar de Action toe voor batterijen en een extra snijplank. Door naar de Gifi voor een klok voor Lotte voor thuis en Crocs voor mama. Tot slot naar de E.Leclerc voor wat chips met smaakje (baconfrietjes), thee en koekjes. In Argenton sur Creuse naar de Carrefour. Hier kochten we wat chips met smaakjes (kip, barbecue, salt-vinagair, gietenkaas, mosterd en spicey).

Terug bij het huisje een late lunch. Papa en mama hebben lekker even uitgerust en daarna het eten voorbereid. Lotte ging sporten bij Leyla en Madelein. We aten vakantieprutje.
In de avond bij Liesbeth en Frank. Daar koffie, thee en later wat anders te drinken. Terug bij het huisje was er een grote sprinkhaan aanwezig.

Zondag 1 augustus 2021
Opgestaan, papa haalde het brood. Na het ontbijt ging Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Papa ging kijken naar de voetbal en paarden. Mama ging naar de verjaardag van Maud. Papa schoof later ook aan.
Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Lotte en Ivo gingen met Sarah en Elin zwemmen. Met z’n vieren hebben ze ook een paar spelletjes gedaan in het huisje. Mama, papa en Lotte bespraken de spooktocht met Aylene.
In de avond aten we brood. De eerste keer op vakantie zelf brood gemaakt. Lotte ging met Aylene en Iris naar de volleybal om te kijken. Ivo ging de hort op. Papa deed een rondje samen met Dick. Mama was even op de koffie bij Liesbeth. Als afsluiting van de dag nog een paar spelletjes.

Maandag 2 augustus 2021
Opgestaan en papa ging het brood halen. Na het ontbijt opa Martin gefeliciteerd met zijn verjaardag. Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal toe.
Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om eventuele nieuwe inschrijvers welkom te heten. Ivo ging met Sarah knutselen. Mama en Lotte gingen met Aylene de spooktocht verder voorbereiden. Lotte ging met Nova, Juno en Fenne gespeeld en later met Sarah gezwommen.
In de avond aten we brood. Lotte ging naar de volleybal en Ivo ging naar Sarah. Papa en mama liepen een rondje. Terug bij het huisje nog een spelletje en slapen.

Dinsdag 3 augustus 2021
Papa deed het brood met Elize. Ivo naar de voetbal en Lotte naar de paarden toe. Met z’n allen naar Carel toe voor de lunch.
Lotte en Mama gingen met Elize, Sarah en Aylene snoeien voor de spooktocht. In de middag was er een bespreking over de spooktocht. Ivo ging de route meelopen.
In de avond aten we frietjes. Deze werden door Lotte in het Frans besteld. Na de frietjes het bos in voor de spooktocht.

Woensdag 4 augustus 2021
Opgestaan. Papa, mama en Lotte gingen naar voren om het brood te doen. Er was geen voetbal of paarden. Ivo ging met Hugo en Thuur vissen. Lotte ging met Anja paarden verplaatsen van de ene naar de andere weide. Ook gingen ze Jacobskruiskruid plukken. Dit moest uit de weide, omdat dit giftig is voor de paarden.
Lunchen bij Carel. Verder een rustige middag met af en toe een buitje. Mama zette het brood klaar. In de middag hielpen mama en Lotte met het uitladen van de auto van Mieke. Ivo lag in zijn tent te slapen.
In de avond aten we weer brood. Na het eten een spelletje pesten. Mama en Lotte gingen naar Liesbeth en Frank om de muggenwierook sokken voor Lotte op te halen. Ivo ging nog even zwemmen om zijn reeks vol te houden (tot nu toe elke dag gezwommen). Petra kwam nog even op bezoek voor een kopje thee.

Donderdag 5 augustus 2021
Opgestaan. Ivo haalde het brood. Ontbeten. Lotte naar de paarden, Ivo naar de voetbal en papa en mama gingen boodschappen doen. Terug bij het huisje gingen we op pad voor de lunch.

In de middag bleef papa in de bar om in te schrijven en Lotte ging de keuken in om Carel te helpen bij het voorbereiden van het pizzabuffet.
Tijdens de pauze van Lotte hebben we brood gegeten. Ivo ging met Sarah op pad. Papa en mama gingen langs bij Liesbeth en Frank, daarna Dick en Coby en tot slot thee drinken bij Petra. Lotte hielp ondertussen mee met het uitserveren van het pizzabuffet.
Toen allen terug waren bij het huisje nog een spelletje en het bed in.

Vrijdag 6 augustus 2021
Opgestaan, Ivo haalde het brood. Lotte ging naar de paarden toe. Ivo moest wat eerder bij de voetbal zijn, zodat er vooraf foto’s gemaakt konden worden.
Lunchen bij Carel.
Ivo ging naar de mozaïek toe. Cadeautjes gegeven aan Carel, Anja en Charlotte. De camping bestaat 25 jaar en Charlotte is vandaag jarig.
Lotte ging in de avond kijken bij het verhaaltje. Omdat er voor papa geen brood was werd er vakantieprutje met spinazie gemaakt.
Lotte, Ivo en mama gingen met Petra een spelletje “Ticket to Ride” gespeeld. Terug bij het huisje slapen.

Zaterdag 7 augustus 2021
Lotte en papa haalden het brood. Na het ontbijt een paar spelletjes gedaan. Naar Carel voor de lunch.

Na de middag in de bar gebleven. Lotte vouwde een stapel pizzadozen.
Papa en mama hadden in de middag even rust. Lotte deed het kinderverhaaltje. Daarna met z’n allen brood eten. Ivo ging z’n tent in en daarbij viel een lamp op z’n telefoon. Het beeldscherm is niet meer bruikbaar.
Lotte en mama gingen de spullen van de spooktocht opruimen en voor het slapen nog een paar spelletjes in het huisje.

Zondag 8 augustus 2021
Met z’n allen opgestaan en het brood gedaan. Lotte werd door Anja meegevraagd om diverse paarden van de ene naar de andere weide te verplaatsen. Leo, de hoefsmid, was er om de paarden na te kijken. Door het weer was er geen voetbal. Ivo was dus ook bij de paarden.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Lotte is gaan zwemmen. Mama is terug gegaan naar het huisje om een beetje bij te slapen. Lotte, Ivo, Sarah en Elin hebben in het huisje armbandjes zitten knopen.
In de avond aten we brood. Bij Petra begonnen aan een spelletje. Dat moet nog afgemaakt worden.

Maandag 9 augustus 2021
We stonden op en Ivo ging het brood halen. Papa ging naar de bar om te kijken voor een afspraak bij een dokter. Terug in het huisje ontbijten en daarna ging Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal.

Lunchen bij Carel. Lotte ging met Julia de 16+ sauna doen. Hier werd rustig muziek gedraaid en het verhaal Hash en Wietje voorgelezen. Papa en mama dronken koffie bij Liesbeth en Frank. Daarna hebben ze uitgerust bij het huisje.
Lotte ging naar de sauna voor de tweede ronden van de 16+ sauna. Papa werd door Petra naar de huisarts gebracht. Hier werd de knie onderzocht. Het is waarschijnlijk de meniscus, dus moet er vervoer naar huis geregeld worden. Lotte en mama aten ondertussen samen. Bij thuiskomst van papa kwamen Liesbeth en Frank op de koffie. Papa at toen zijn boterhammetje.
Na wat spelletjes gingen we slapen.

Dinsdag 10 augustus 2021
Opstaan en met z’n allen naar het brood. Lotte ging naar de paarden, Ivo naar de voetbal en papa ging de verzekeringen bellen om een en ander op te starten.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Papa en mama daarna rust. Lotte deed het kinderverhaaltje. Terug bij het huisje snel eten en daarna Levens Stratego voor de kinderen tot 14 jaar. In de pauze koffie bij Petra en vervolgens Levend Stratego voor 15+.
Als afsluiting een spelletje bij Petra en in het huisje ook nog een spelletje.

Woensdag 11 augustus 2021
Opstaan en met z’n allen naar het brood. Lotte ging naar de paarden, Ivo met mama naar de voetbal toe. Mama ging kijken om het voetbal over te nemen van Hugo. Papa was wederom de terugreis aan het organiseren.

Lunch bij Carel. Lotte en mama gingen boodschappen doen met Liesbeth en Frank. Ivo ging muntjesduiken in het zwembad. In de middag met z’n viertjes plonzen in het zwembad. Liesbeth, Frank, Sarah en Elin kwamen bij ons eten. Lotte bakte de pannekoeken. Na koffie, thee of iets anders slapen.

Donderdag 12 augustus 2021
Opgestaan en Ivo haalde het brood. Lotte ging naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Mama dronk koffie bij Judith en papa was wederom de terugreis aan het regelen.

Lunch bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Mama ging brood te maken. Terug in de bar heeft mama de animatie met Jan doorgesproken en heeft ze ook even ingeschreven. Lotte deed voorbereidingen voor het pizzabuffet. Ivo heeft gezwommen en was bij het circus.
Terug bij het huisje brood gegeten. Lotte ging naar het pizzabuffet om te helpen. Als afsluiting een spelletje en slapen.

Vrijdag 13 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Lotte naar de paarden. Mama en Ivo naar de waterpolo. In verband met de warmte geen voetbal.

Lunchen bij Carel. Mama, Lotte en Ivo naar de waterpolo toe. Papa ging op bezoek bij Marian en Berry. Papa en mama even rusten. Voor en na het eten wederom de terugreis geprobeerd te organiseren.
Lotte deed het kinderverhaaltje. Na terugkomst brood met gebakken ei. Daarna gingen mama, Lotte en Ivo naar de vlaggenroof tot 13. Mama en Lotte kwamen even terug voor koffie en thee. Mama en Lotte gingen naar de vlaggenroof vanaf 14 jaar. Terug bij het huisje slapen.

Zaterdag 14 augustus 2021
Opgestaan en Ivo haalde het brood. Na het ontbijt gingen mama en Lotte met Liesbeth boodschappen doen. We aten met z’n viertjes bij het huisje.

Het was goed weer en de tentjes waren goed droog, dus die werden uitgeruimd en opgeruimd. Er werd gebeld over de terugreis. Er waren twee opties, namelijk vliegen of met de taxi’s. Intern moest nog overlegd worden of de taxi’s akkoord waren voor de artsen. Tijdens het wachten hebben we een spelletjes gespeeld. Wederom werden we gebeld. De opties waren beide voor de artsen akkoord. Het vliegen was lastig te regelen, want er moesten dan 7 stoelen worden gereserveerd. Over de weg werd het vervoer met een tweetal taxi’s, wat makkelijker te regelen was. In overleg met de verzekering gekozen voor de taxi’s. Na het regelen nog even plonzen in het zwembad. Bij het huisje terug was er een SMS met de datum. We gaan op vrijdag de 20e naar huis toe.
We aten vakantieprutje met spinazie. Lotte en Ivo gingen nog even zwemmen en mama schreef het bord. Voor het slapen nog even een spelletje.

Zondag 15 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Lotte naar de paarden. Mama en Ivo zouden naar de voetbal, maar iemand anders ging de voetbal overnemen. Ivo ging dus alleen.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Mama ging naar het zwembad om daar bommetjes wedstrijd te houden. Ook Ivo deed hieraan mee, Lotte deed het jureren. Lotte ging voorlezen.
We gingen naar de bar voor de barbecue. Met z’n allen mochten we helpen en ook een vorkje mee prikken. Papa, mama en Lotte hielden het kinderbuffet in de gaten en Ivo mocht de mensen wegsturen als ze geen mondkapje droegen. Na de barbecue nog even een drankje met de andere vrijwilligers.

Maandag 16 augustus 2021
Opgestaan en Ivo haalde het brood. Na het ontbijt ging Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Papa en mama gingen naar de bar. Mama en Anja hebben gebeld om een afspraak te plannen voor de benodigde Coronatesten voor Lotte en Ivo en papa schreef nieuwe gasten in. Daarna gingen ze even bij de voetbal en bij de paarden kijken. Lotte mocht Karma meenemen naar de vijver om te baden. Helaas was Karma erg enthousiast en mocht Lotte met Java in de vijver baden. Ondertussen was het aardig aan het regenen en mochten papa en mama schuilen bij mensen en hebben ze daar nog gezellig zitten bijpraten.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Later was er waterpolo. Lotte en Ivo deden mee. Mama begeleidde de waterpolo. Papa zat te kijken op een stoel die hij van andere gasten aangeboden kreeg. Lotte deed nog een spelletje “set” met Iris, Kyra, Lucas en Mijke. Terug bij het huisje een boterham.
De eerste spullen brachten we alvast naar de auto. Ivo ging nog de hort op en Lotte ging een spelletje Mouwen. Ivo nam Joy mee naar het huisje voor een spelletje pesten. Haar moeder kwam haar weer ophalen.

Dinsdag 17 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Ivo naar de voetbal en Lotte naar de paarden. Vandaag was de koets. We hielpen met de koets in orde maken, met onder andere de banden oppompen. Lotte mocht samen met Lucas mee met de testronde. Lotte zat toen op de bok en Lotte achterop. De eerste ronde mocht papa mee op de bok en stond Lotte achterop. Mama mocht met de laatste ronde mee in de koets. Ivo had in de ochtend ook nog rugby.

Eten bij Carel. Even rust in het huisje. Mama en Lotte maakte de badkamer schoon. Lotte deed de laatste keer het kinderverhaaltje. We aten worstjes op brood.
Mama, Lotte en Ivo speelden tweekeer Levend Stratego. Papa bleef in het huisje. Voor het slapen gaan nog een spelletje pesten.

Woensdag 18 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Ivo ging naar de voetbal en Lotte naar de paarden. Vandaag mocht Lotte Java. Eerst even de ezels begeleiden en daarna cap op en de bak in met Java. Daar kreeg ze eerst onder begeleiding van Anja wat instructie en mocht daarna achter Iris aan rondjes lopen op Java. Later ook nog even draf, wat wel erg spannend was.

Tussen de middag lunch bij Carel. Terug bij het huisje een aantal zaken alvast opruimen. Om 16.00 uur deed mama de laatste keer waterpolo.
In de avond aten we bij Liesbeth, Frank, Sarah en Elin. Ze hadden Kip Tandoori gemaakt. Na de afwas gingen de kids nog even op stap. Lotte ging naar Iris en Ivo ging met Sarah en Elin op stap.

Donderdag 19 augustus 2021
Opgestaan en Ivo brood gehaald. Vandaag begonnen we na het ontbijt met het opruimen van het huisje. Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Papa en mama gingen bij de paarden en de voetbal nog wat foto’s maken. Op de grote ronde mocht Lotte los op Java.
Lunchen bij Carel. Na de lunch verder met opruimen en schoonmaken. Diverse spullen werden naar de auto gebracht. Anja kwam langs om ons uit te nodigen voor het pizzabuffet. We waren erg verrast en uiteraard gingen we komen. Mama ging met Lotte naar Argenton sur Creuse voor een coronatest. Lotte en Ivo moesten een negatieve test hebben om Nederland in te mogen. Ze werden door Martin gebracht. Beide waren negatief.
Terug bij het huisje gingen we weer verder met het opruimen. Naar voren voor het pizzabuffet. Voor papa was er een speciale glutenvrije pizza gemaakt. Hij had zelf de ingrediënten mogen kiezen. Na het eten gingen Lotte en Ivo wat doen met vrienden. Lotte was een tijdje bij Iris en later naar voren voor een spelletje. Papa en mama waren in het huisje om de laatste dingen in orde te maken.

Vrijdag 20 augustus 2021
Vandaag stonden we om 6.00 uur op. De bedden werden afgehaald en de laatste dingen naar de auto. Koffie in de bar om de taxi’s op te wachten. Lotte kreeg een fles limonade voor al haar werk voor de camping. Voor papa en mama was er een fles wijn.

Lotte bracht de chauffeur naar de auto toe. Die ging iets eerder weg dan de taxi’s. De tassen werden in de beide taxi’s geladen en we waren klaar voor de reis. We reden om 8.55 uur weg van de camping. Om 10.53 uur vertrokken van de eerste stop. Even een stukje terug in verband met een foute afslag. Rond 12.00 uur waren we bij Parijs. We konden rustig door Parijs heen. Onderweg reed er een grote colonne politieauto’s. Om 13.30 uur reden we langs de Eiffeltoren. Bij stop 2 reden we om 13.50 uur weg. Frankrijk verlieten we om 15.24 uur. In de buurt van Gent maakte we een omweg in verband met grote drukte rondom Antwerpen. Rond 17.15 uur verlieten we België. De tweede taxi maakte nog even een extra stop. De chauffeur moest nu even plassen. Om 18.16 uur was de eerste taxi thuis. De tweede taxi was 18.18 uur thuis. De spullen werden uitgeladen en in het karretje naar huis gereden. Rond kwart voor zeven was de auto ook thuis. De chauffeur heeft nog even iets gedronken en ging daarna op pad. Voor het eten werd de auto uitgeladen.
Tijdens de rit van de camping naar huis kwamen we de eigen auto drie keer tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s