Bijzondere reacties

Taboe
Op naturisme rust nog steeds een taboe. Soms hebben mensen daarom ook een bijzondere reactie als ze over naturisme horen. Vaak de onbekendheid met wat naturisme is. In het verleden werd daarom ook vaak niets verteld over ons naturist zijn. Als we op Facebook een bericht plaatste over bijvoorbeeld de vakantie dan werd de locatie niet getagd of een grotere plaats in de buurt. Soms plaatste mensen een reactie die eigenlijk al richting naturisme gingen. We hebben toen ons naturist zijn gedeeld voa Social Media en zijn wij er nu echter open en bloot over. Naturisme is voor ons Blootgewoon (motto van de Naturisten Federatie Nederland – NFN). Iedereen is uiteraard vrij in zijn mening over naaktrecreatie.

Grappige reactie
Jerom was op het naaktstrand. Een vader liep met z’n zoontje voorbij. Een grappige reactie op de vraag van het zoontje aan z’n vader. De jongen wilde graag weten waarom iedereen op het strand bloot was. De reactie van de vader was dat deze mensen geen geld hadden voor zwemkleding. Grappig om dit te horen als je op het naaktstrand bent. Binnen het naturisme zijn mensen van putjesschepper tot directeur. Het bloot zijn heeft dan ook niets te maken met een beperkt budget voor zwemkleding.

Andere reacties
Gelukkig zijn er ook veel mensen die heel normaal reageren. Leven en laten leven. Als je met hen praat zijn ze van mening dat de één in een zwembroek op het strand of camping  is en de ander zonder. Op Facebook wordt er wel eens gediscussieerd over diverse onderwerpen in relatie tot het naturisme en wat daaromheen. Ook hier wordt doorgaans normaal op gereageerd.

Met sommige vrienden wordt ook af en toe gechat over naturisme. Fijn dat er zovele open staan voor een ander idee. Ook ontdekken we af en toe iemand in de vriendenlijst van Facebook met dezelfde levenswijze. Dat is ook erg leuk om te ontdekken!

Meer weten
Als je wilt weten wat naturisme is, laat het maar weten. We staan open om met iedereen in gesprek te gaan. Je mag ons uiteraard ook altijd een berichtje sturen! Mocht je aan de hand van het gesprek misschien het naturisme eens willen uitproberen, kijk dan op de pagina over het naturisme uitproberen.  Je kan ook in gesprek gaan met andere naturisten. Een andere optie is om meer te lezen over naturisme op de site van de NFN of elders op internet.

url-copy

Ga terug naar “Naturisme uitproberen
Ga verder naar “Naaktstrand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s