Blog

Vierenvijftigste blogbericht

Het is alweer een lange tijd geleden, maar hierbij weer een blog van ons.

Einde zomervakantie
Aan het eind van de zomervakantie op bezoek geweest bij vakantievrienden in Den Helder. Met z’n allen naar het Reddingmuseum en als afsluiting een hapje eten bij de Helderse vallei. Op de terugweg langs het oude huis in IJmuiden gereden. Leuk om daar weer eens even te zijn. Weinig grote veranderingen in de omgeving.

Werken
Door corona is papa nog veel aan het werk thuis. Een hele enkele keer gaat hij naar kantoor of naar een bouwplaats toe. Later door de oplopende cijfers wordt er weer enkel vanuit huis gewerkt.

Corona
In september wordt Ivo verdacht van corona en mag naar de teststraat. Papa gaat met hem mee en krijgt ook een test. Later op 4 november gaan ze beide weer voor een test. Gelukkig zijn ze beide elke keer negatief getest.

SNA
Op 20 september wordt de opstartvergadering gehouden van de SNA. Door corona wordt de vergadering digitaal gehouden. De uitkomst was redelijk voorspelbaar. Er wordt dit jaar geen Sint Nicolaas Actie gehouden.

Inzetkast
Op 21 september is de inzetkast geplaatst. We hebben nu een extra kast in de trapkast. Een goede toevoeging!

Zwemles
Op 27 september geeft papa een invalzwemles. Dat was wel even wennen met de coronamaatregelen. Voordeel, geen ouders op de tribune.

Ziekenhuis
In de avond van 30 september op 1 oktober wordt mama niet lekker. Er komt een spoedarts langs met een ambulance medewerker. Zij besluiten Nancy naar het ziekenhuis te laten brengen met de ambulance. Die komt later op de avond. Papa gaat met de auto er achteraan.
Mama wordt opgenomen in verband met een alvleesklierontsteking. Die wordt veroorzaakt door een galblaas vol stenen. Op 14 oktober wordt ze hieraan geopereerd en een dag later mag ze weer naar huis. Vrijdag zijn we alweer terug in het ziekenhuis. Alle ontlastingen worden geblokkeerd. Met diverse medicatie weer naar huis.
De vrijdag daarna wederom terug naar het ziekenhuis. Dit keer in verband met veel krampen in de buik. Weer naar huis met laxerende middelen. Op zondag 1 november is het nog steeds niet te harden en wordt ze wederom opgenomen. Met het schrijven ligt zo nog steeds in het ziekenhuis.

Herfstvakantie
Mama is thuis uit het ziekenhuis. Papa komt een beetje bij van de hectische periode. Lotte is druk aan het leren. Zowel Lotte als Ivo gaan langs bij een klasgenoot. Diverse familieleden en vrienden komen langs om even bij Nancy te kijken.

Drieënvijftigste blogbericht

Ons vakantiedagboek deel 4.

Maandag 10 augustus 2020
Bijtijds de wekker. Mama moest naar fysiotherapie. Daarna ontbeten. Papa en mama gingen naar Wateringen voor de boodschappen bij de Jumbo en Blokker. Dit gaf een echt vakantie gevoel. Met de auto boodschappen doen.
Bij terugkomst even lekker in de tuin in de schaduw. Ook lunchen lekker buiten. Met de wind was het goed te doen.
Nog even een kleine boodschap door papa, mama en Lotte. Hierna begonnen mama en Lotte aan het vlees voor vrijdag. Dat moet namelijk nog eventjes staan. De start van de Bœuf Bourguignon.
In de avond aten we Bami Speciaal. Na het eten nog een tweetal afleveringen van het “Kleine huis op de prairie” gekeken.

Dinsdag 11 augustus 2020
Vanmorgen weer bijtijds opgestaan. Vlug wat ontbeten en in de auto naar Zoetermeer. Eventjes naar de Primark toe. De keuze voor Lotte was deze keer wat beperkt, echter voor Ivo dit keer juist meer. Thuis even koffie en daarna bracht papa Ivo naar Puck toe en deden mama en Lotte de boodschappen. Bij thuiskomst begonnen zij aan het croissantdeeg. Daar zijn ze tot en met vrijdag mee bezig om er dan croissants van te bakken.
Papa ging Ivo bij Puck weer ophalen. Op de terugweg helaas een ongeluk, waardoor de auto afgesleept moest worden en een tijdelijke andere auto ingezet moest worden.
Bij thuiskomst aten we frietjes. Na het eten het deeg nog even een keertje kneden.

Woensdag 12 augustus 2020
We stonden bijtijds op. Na het ontbijt de spullen in de auto (even puzzelen hoe) en op weg naar Nieuwdorp, naar het Bevrijdingsmuseum. De heenweg leidde ons over de Zeelandbrug en ging binnendoor. De brug over het Haringvliet stond open en op een binnenweg was een ongeluk gebeurt. We liepen hierdoor wat vertraging op.
Het was een mooi museum en erg veel te zien. Een goede looproute, zodat er voldoende afstand gehouden kon worden. Ook is er een stuk buitenmuseum. Nadat we alles gezien hadden gingen we weer op weg naar huis toe. Dit keer de volledige route over snelweg.
In de avond aten we biefstuk met sla en kaasaardappeltjes (uit de oven). Na het eten werd het deeg nog een keertje bewerkt.

Donderdag 13 augustus 2020
Vandaag dachten we een rustdag te nemen. Mama was in de nacht niet lekker geworden, dus mochten we nog even naar de huisarts toe. Thuisgekomen rustig met z’n allen ontbeten. Iedereen deed een beetje wat voor zichzelf.
In de middag kwam er een bericht, dat de auto van papa niet meer gemaakt ging worden. Samen met Ivo ging hij naar de reparateur om de auto leeg te halen. De sleutels en kentekenbewijs werden daar achtergelaten.
In de avond aten we spinazie-zalmtaart. Door het douchen knapte mama gelukkig weer een stukje op.

Vrijdag 14 augustus 2020
Eindelijk was de dag aangebroken, dat de croissants klaargemaakt zouden gaan worden. Ze gingen de oven in. Ze waren wat compacter dan gehoopt, maar smaakte prima. Na het ontbijt ging Ivo naar Dylan toe. Papa, mama en Lotte gingen naar het ziekenhuis voor nieuwe onderzoeken. De diagnose blijft gelijk, de behandeling wordt aangepast.
In de middag mocht papa op stap om de auto weer om te gaan ruilen. Weer een andere auto.
Thuisgekomen werd het eten verder klaargemaakt. De crème brûlée werd voorbereid.
In de avond aten we boeuf bourguignon, met krieltje en boontjes. Nadat de suiker op de crème brûlée was gesmolten, konden we die ook eten.

Zaterdag 15 augustus 2020
We stonden rustig op. Na het ontbijt naar Lidwine toe. Zij was vandaag jarig. Daar een uurtje koffie gedronken en bij gekletst. Na de koffie naar huis toe.
De rest van de dag hebben we niet veel gedaan.
In de avond aten we het restant van de boeuf bourguignon met zelf gemaakte frietjes.

Zondag 16 augustus 2020
We stonden bijtijds op en gingen naar Gerrit en Thea op de camping “De Vrije Vogels” in Midwoud. Een heerlijk kopje koffie stond voor ons klaar bij aankomst. Papa, Ivo en Gerrit liepen een rondje over de camping en ontmoette daar ook Ane.
Na de lunch gingen papa, Lotte en Ivo een plons maken in het zwembad. Gelukkig ging dat allemaal redelijk met Lotte d’r voet. Ook Gerrit kwam het zwembad in. Tegen 15.00 uur gingen we weer richting huis.
Thuis aten we nasi, bami, satévlees en satésaus. In de avond kwam er een enorme regenbui naar beneden.

Maandag 17 augustus 2020
Vandaag een rustdagje. Mama ging naar fysiotherapie. Na de lunch deden mama, Lotte en Ivo de boodschappen. Op de weg naar huis kregen ze een regenbui op de koppies.
In de avond aten we de restjes van de nasi, bami, satévlees en satésaus.

Dinsdag 18 augustus 2020
Vanmorgen stonden we op. Mama was niet helemaal lekker en bleef in bed. Papa, Lotte en Ivo gingen naar het Westlandsmuseum. Daar was een tentoonstelling over de oorlog. Een tweetal tentoonstellingen “Oorlog. Wat zou jij doen?” en “Atlantikwall” werden bekeken.
Bij thuiskomst lunchen en kwam Bianca langs om het huis weer wat op te schonen. Opa Jan kwam ook langs om wat cadeautjes uit Engeland te brengen. Ook werd auto drie afgeleverd.
In de avond bezochten we Amerika. We hadden echte (zelfgemaakte) Amerikaanse Hamburgers met Cheddar, sla, augurk, uitjes en bacon. Uiteraard waren er ook frietjes bij. Toe hadden we ijs met cookie dough, Oreo koekje en slagroom.

Woensdag 19 augustus 2020
Vanmorgen stonden we weer bijtijds op en gingen we op weg naar het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. We waren er goed op tijd en konden gelijk het museum in. Een beetje jammer was, dat de machines nog niet opgestart waren. Lotte en Ivo mochten een kleine stoommachine opstoken en daarmee een houtzagerij en draaimolen in werking zetten (alles miniatuur). In de stookruimte mocht Ivo helpen met het opstoken van de ketel en kreeg hiervoor een diploma. Bij een machine kregen we uitleg en werd deze ook in werking gezet.
Vanuit Medemblik naar Midwoud. Nog even op bezoek bij Gerrit en Thea op de camping “De Vrije Vogels”. Papa, Lotte en Ivo gingen even zwemmen. Ivo bleef nog even in het water en kwam terug zonder bril. Die was verdwenen. Er werd nog extra gezocht, maar ook dat mocht helaas niet baten.
In de avond aten we kipkluifjes en restanten van het toetje van gisteren.

Donderdag 20 augustus 2020
Vandaag begonnen we rustig aan. Beetje uitslapen en een beetje de vakantiedagboeken bijwerken. Na de lunch ging Ivo naar Dylan toe om daar te spelen / gamen. Papa, mama en Lotte gingen naar het ziekenhuis. Eerst naar de gipskamer om daar Lotte d’r rechterbeen in het gips te laten zetten. Tessa en Stephanie waren onder de indruk van de snelheid waarmee Lotte de kubus oploste terwijl zij bezig waren met het ingipsen van Lotte haar been. Na de gipskamer naar de fysiotherapeut om daar een intakegesprek te hebben en ook alvast een aantal passen te lopen.
Ivo at bij Dylan pannekoeken en wij aten Babi Pangang Express.

Vrijdag 21 augustus 2020
We stonden weer bijtijds op. Na het ontbijt gingen papa en Lotte naar oma Grarda toe. Met z’n drietjes naar de Intratuin toe om plantjes voor de tuin te kopen. Op de weg naar huis oma weer thuis gebracht. Oma Grarda en opa Ton kwamen de tuinaarde brengen en dronken nog even een kopje koffie.
In de middag gingen papa en Lotte een stukje lopen. Dit om te oefenen voor Lotte.
In de avond aten we brood met worstjes.

Zaterdag 22 augustus 2020
Wederom stonden we bijtijds op. Na het ontbijt de auto in en op weg naar Eindhoven. Daar bezochten we eerst het Philipsmuseum. We hadden dit museum groter verwacht. Na dit museum naar het DAF museum. In het zonnetje eerste even lunchen en daarna naar binnen. Met een speurtocht en verplichte corona route gingen we door het museum heen. In de winkel werd de speurtocht nagekeken en kregen Lotte en Ivo een schuifpuzzel.
Terug thuis even relaxen. In de avond aten we de restjes van het brood met de worstjes.

Zondag 23 augustus 2020
De laatste dag van de vakantie. Een dagje rust. Na een beetje uitslapen ging Ivo naar de Albert Heijn om broodjes te halen. Na het ontbijt gingen papa en mama naar de Makro voor grotere boodschappen. Hier kochten ze de spareribs voor morgenavond. In de middag werd de marinade gemaakt voor de spareribs en werden deze goed in de marinade gezet.
In de avond aten we boontjes in satésaus met krieltjes.

Tweeënvijftigste blogbericht

Ons vakantiedagboek deel 3.

Donderdag 6 augustus 2020
We stonden op en ontbeten met z’n viertjes. Na het ontbijt gingen papa en mama even langs het ziekenhuis om een DvD op te halen met foto’s en MRI gegevens van Lotte. Papa en mama deden de boodschappen.
In de middag kwamen Lidwine en Jasper langs. Ook zij waren benieuwd naar hoe het huis geworden is.
In de avond aten we kip met knoflook van de gril, sla en gepofte aardappels.

Vrijdag 7 augustus 2020
Vanmorgen stonden we bijtijds op en na het ontbijt naar de Bogaard toe. Bij de Van Haren kochten we voor Ivo nieuwe schoenen. Bij de Boekenvoordeel keken we voor nieuw borduurgaren voor Lotte. Helaas waren de benodigde kleuren er niet. Bij de Hema keken we voor schoolspullen voor Lotte. Ook hier niet het nodige kunnen vinden. De schoolspullen zijn besteld en worden thuisbezorgd.
Bij thuiskomst deden papa en mama de boodschappen en konden we lunchen. Door de warmte niets ondernomen.
In de avond aten we broodjes met salades.

Zaterdag 8 augustus 2020
Vandaag zijn we afgereisd naar het Verenigd Koninkrijk. We begonnen de dag met een Engels ontbijt. Er was roerei met bacon, toastbrood, worstje en witte bonen in tomatensaus.
De temperatuur was vandaag behoorlijk hoog. We deden niet veel dan rustig aan. Tussendoor even met z’n allen boodschappen doen en langs bij de speelgoedwinkel.
In de avond aten we Fish & Chips. De vis kreeg een mooi laagje van een bierbeslag voor het de frituur inging. Als toetje waren er scones met clotted cream en jam.

Zondag 9 augustus 2020
Weer een dag met hoge temperaturen. We stonden bijtijds op en ontbeten. Na het ontbijt in de auto en naar oma Grarda en opa Ton. Ook Puck kwam langs. Hij had Merel naar d’r werk gebracht. Onder de parasol was het gelukkig nog uit te houden.
Thuis werd er geluncht en gingen papa en mama boodschappen doen. De rest van de dag rustig aan in verband met de hoge temperaturen.
We aten gevuld stokbrood. Ieder kon zijn eigen stokbrood klaarmaken. Er was gehakt, tomatensaus, geraspte kaas, lente ui, champignon, chorizo en salami.
In de avond naar Hoek van Holland. We wilde aan het strand de ondergaande zon zien. Helaas was dit aan het strand niet mogelijk. Een grote mierenhoop aan mensen. Anderhalve meter was daar niet mogelijk. We reden door naar de Koningin Emmaboulevard. Bij het Vispaleis de auto neergezet en op een bank gaan zitten. We zagen de zon niet in de zee zakken, maar wel achter de pier verdwijnen. We bleven hangen tot na het vertrek van de Stena Line. De boot was nu verlicht en de achtergrond aan het donker worden.
Bij thuiskomst bedje in om te gaan slapen.

Eenenvijftigste blogbericht

Ons vakantiedagboek deel 2.

Vrijdag 31 juli 2020
Vandaag een rustdagje en inspannend dagje. We begonnen met de rust. Na de lunch kwam Dylan langs bij Ivo en gingen papa en Lotte naar Bilthoven toe. Het was mooi weer. Ivo en Dylan speelden met de waterpistolen en de frisbee. Ook zijn ze even op het blauwe plein geweest om te tafeltennissen.
Ook werd de nieuwe toiletpot opgehangen. Nog 24 uur wachten en dan konden we ook weer boven naar de WC.
Na thuiskomst maakten we het eten klaar. Vandaag hadden we broodje gezond.

Zaterdag 1 augustus 2020
Na het opstaan ging Ivo de broodjes halen. Bij de Albert Heijn haalde hij de bestelling van onze eigen broodlijst op. De rest van de dag een beetje van alles en een beetje van niets.
In de avond aten we Israëlisch. We hadden (kip)shoarma en toe een Dame Blanche.

Zondag 2 augustus 2020
Na het ontbijt met warme broodjes en eieren, hielden we een TV dagje. We keken naar wat afleveringen van “Het Kleine huis op de Prairie”, naar de film “Naked Gun 33 1/3”en “Bean: The Ultimate Disaster Movie”.
In de avond aten we sla, boomstammetjes, aardappelpartjes uit de oven en rösti. Als toetje ijs met overblijfsel van de chocoladesaus van zaterdag.

Maandag 3 augustus 2020
Na het ontbijt gingen we naar de auto en vouwde de kofferbak vol met rolstoelen. De reis ging naar het Nationaal Onderwijsmuseum. Bij binnenkomst kregen we uitleg over het museum. We zagen diverse voorwerpen uit de (nabije) geschiedenis en hoe men naar school ging. Op de bovenverdieping hebben we een film gezien over de geschiedenis van het pand waarin het museum zit. In de kelder was de tijdelijke tentoonstelling van de “Bos Atlas” en de “Nazipropaganda voor de jeugd 1933 – 1945”. Bij de “Bos Atlas” hadden Lotte en Ivo een ingewikkelde speurtocht.
Thuisgekomen deden papa en mama de boodschappen.
In de avond aten we vakantieprut (gebakken aardappeltjes, boontjes en worstjes).

Dinsdag 4 augustus 2020
Wederom een rustdagje tussendoor. Vandaag weer een beetje van alles en een beetje van niets. Papa en mama deden de boodschappen.
In de avond aten we Burritos.

Woensdag 5 augustus 2020
Na het ontbijt even de parkeergelegenheid in Oudewater uitgezocht. Naar de auto en op weg. Vandaag gingen we naar de Heksenwaag. We waren lekker op tijd en mochten daarom even voor de deur wachten. Wel een straf, want vlak voor de deur stond een kraam met stroopwaffels. De geur was goed. De smaak onbekend, we hebben niets genomen. Het is een betrekkelijk klein museum. Mama en Lotte bleven beneden, papa en Ivo gingen naar boven. Alle vier hebben dezelfde films kunnen kijken. Dat was voor rolstoelgebruikers goed geregeld. Nadat Ivo zijn speurtocht weer had ingevuld, ging hij met papa naar beneden. Daar zijn we alle vier gewogen en gelukkig niet te licht bevonden. Als beloning kregen we allemaal een “Certificaet van weginghe”.
Terug thuis deden papa en mama weer de boodschappen.
In de avond aten we gevulde paprika met rijst uit de oven.

 

Vijftigste blogbericht

Ons vakantie dagboek deel 1.

Vrijdag 24 juli 2020
In de ochtend was papa aan het werk. Lotte en mama zijn al vroeg boodschappen gaan doen, omdat een reis naar Japan op het menu stond. Rond 10 uur begonnen met het koken van de sushi rijst (Met zijn 3en in de keuken). Daarna de rijst op smaak gebracht en afgekoeld. Lotte heeft alle sushi gerold en Ivo en mama hebben de ingrediënten gesneden en klaargezet. Met elkaar bedacht wat voor sushi het moest worden. Rond 11.00 uur ging hij naar Uithoorn voor een barbecue op het project Legmeer. Toen de sushi klaar was rond 13.30uur zijn Lotte en Ivo even buiten gaan spelen met de basketbal, helaas regende het en waren ze snel terug. Thuis heeft ieder op zijn kamer wat voor zichzelf gedaan. Bij terugkomst van Papa heeft hij nog wat gewerkt en daarna begon de vakantie. Rond 16.00 uur gaan eten. We hadden zo’n trek in de sushi. Papa had de restjes van gisteren.

Zaterdag 25 juli 2020
Een rustdag. Iedereen was een beetje op zijn/haar kamer en tussendoor keken we een “Het Kleine huis op de Prairie”. In de avond aten we broodjes met braadworst en restjes ingrediënten van de sushi.

Zondag 26 juli 2020
Ook vandaag nog een rustdag. Tijdens en na het zondagochtend ontbijt hebben we een “Het Kleine huis op de Prairie”. Gedurende de dag weer wat rustig aan en af en toe een andere aflevering van we een “Het Kleine huis op de Prairie”. In de avond aten we patatjes en keken we de nieuwe Netflixfilm “The Kissing Booth 2”.

Maandag 27 juli 2020
Vandaag zaten we aan huis in verband met de aanpassingen van het toilet in de badkamer. Het demonteren liep niet erg vlot. Na demontage en het leeg laten lopen van de pot, werd deze iets te hard op de vloer gezet. Een groot stuk brak af. Na het demonteren werd het inbouwreservoir omtimmerd.
In de avond aten we bami.

Dinsdag 28 juli 2020
Ook vandaag moesten we thuis blijven. Wederom kwam de aannemer langs. Vandaag werd de ombouw betegeld en aan het eind van de dag werd deze gevoegd.
Er werden 2 tafeltennis batjes en balletjes gekocht. Lotte en Ivo hebben er in de middag meteen gebruik van gemaakt.
In de avond aten we aardappelanders.

Woensdag 29 juli 2020
In de ochtend kwam de aannemer langs om te kitten. Ook wilde hij de pot gaan monteren. Op aangeven van Papa, was hij het er toch ook wel mee eens, dat het niet verstandig was om te monteren. Bij aardewerk kan een haarscheur ontstaan na een klap, waarop de boel kan breken.
Nadat de aannemer weer vertrokken was, gingen we naar het blauwe plein en hebben we met z’n allen getafeltennist.
Mama deed de boodschappen. In de middag maakten we met z’n allen het eten. Het was op z’n Duits. Er werden Raibekuchen (aardappelkoekjes), Schntizel Wiener Art en sla gemaakt. Toe was er Citroenkwarktaart.

Donderdag 30 juli 2020
In de ochtend stonden we op en ontbeten samen. Na het ontbijt naar de auto en naar het Louwmanmuseum. Gelukkig was het nog redelijk rustig. Alleen in het begin was er even een file. Dat is uiteraard wel toepasselijk voor een museum.
Terug thuis lunchte we. Mama ging in de middag naar Fysio toe. Papa bracht wat naar de post.
In de avond aten we Macaroni ala Lotte en keken we het eerste stuk van Dirty Dancing.