Blog

Zevenendertigste blogbericht

Het is alweer een tijdje geleden, maar hierbij weer een nieuw update.

Werk
Het gaat lekker op het werk. KeukenVision opende een nieuwe showroom, dus papa mocht daar samen met een collega op dinsdag 14 januari een kijkje komen nemen. Een mooie showroom is het geworden. Op vrijdag 6 maart ging papa met dezelfde collega in de nieuwe showroom van Lingen Keramiek kijken.

SNA
Voor het opslaan van de spullen hebben we een nieuwe locatie gekregen. Op woensdag 15 januari werden alle spullen verhuisd van ‘ergens’ in school naar de nieuwe vaste locatie.
Op zaterdag 8 februari is de evaluatie geweest van de actie 2019.
Sinterklaas, JDB en Aad kwamen op dinsdag 18 februari op bezoek. Het was vanouds gezellig. Voorheen kwamen zij rond de Sinterklaastijd langs om Lotte en Ivo te bezoeken. Nu waren ze incognito.

Nieuw huis familie Van Vondelen
Oom Mark, tante Lucienne en Puck gaan verhuizen. Voor de aankoop mocht papa het huis inspecteren. Ze gaan in Hoek van Holland wonen. Een mooi huis met uitzicht op de nieuwe Waterweg.

Musicallessen
Lotte vindt het nog steeds erg leuk bij de musicallessen. Ze gaat er dan ook met veel plezier naar toe.

Straatwerk
Het straatwerk in de omgeving is  op een paar plekken niet al te best. Iemand van de gemeente kwam dit beoordelen en kijken wat er aan te doen was. Op het hof is een smalle verlaging gemaakt van de verkeersdrempel, zodat de rolstoelen er beter overheen kunnen. Richting de losplaats van de Albert Heijn is het straatwerk verbeterd. Lotte is daar uit de rolstoel geslingerd.

Zieken
In huis zijn we allemaal een (korte) periode ziek geweest. Gelukkig zijn we ondertussen allemaal weer redelijk opgeknapt. Tijd voor warmere temperaturen en het zonnetje.

Auto
De auto van papa is op maandag 20 januari naar de plaatwerker gegaan. Het was de bedoeling dat de auto de donderdag erna klaar zou zijn. Het werd uiteindelijk maandag 27 januari.

Verjaardag opa
Opa Ton is op 28 januari jarig. Hij vierde het op de 26e. Helaas waren er diverse mensen ziek en/of verhinderd, waardoor het een kleiner clubje bleef.
Exact een maand na zijn verjaardag zijn we met oma Grarda en opa Ton een hapje gaan eten bij Shabu Shabu.

Scholen kijken
Ivo zit in groep 7 en dus gingen we naar de opendagen /-avonden om te kijken op scholen. Maandag 27 januari gingen we naar het ISW in Poeldijk. Ivo kan hier dan speciaal ook lessen voor dansen gaan volgen. Vrijdag 31 januari was het de beurt aan Stanislascollege Westplantsoen.
Op woensdag 19 februari heeft Ivo bij het ISW een proefles gevolgd. Vooralsnog is de keuze gevallen op het ISW.

Scootmobiel
Op dinsdag 28 januari is mama d’r nieuwe scootmobiel geleverd en de oude meegenomen.

Dagje Wellness
Zaterdag 1 februari ging papa naar Schiedam, naar Thermen Holiday. Hier heeft hij een dagje gerelaxt in de sauna’s en baden.
Op zaterdag 7 maart ging papa naar Wellnessresort De Zwaluwhoeve. Ook hier heeft hij heerlijk een dagje kunnen relaxen.

Stichting Westland Danst
Op woensdag 12 februari had papa een bijeenkomst van Westland Cultuur. Dit bleek niet een normaal overleg te zijn, maar een presentatie bij het Westlands Museum. Erg interessant.

Vormsel
Donderdag 13 februari was er een boeteviering ter voorbereiding op het vormsel. Zaterdag 15 februari was er een broodmaaltijd ter voorbereiding op de vormselviering. Later in de avond deed Lotte haar vormsel.

Valentijn
Voor Valentijn kregen we van papa een bon om met z’n vieren bij de Griek te gaan eten.

Verjaardagen
Woensdag 19 februari was mama jarig, op dinsdag 25 februari Ivo en op maandag 2 maart Lotte. Alle drie werden ze wakker gezongen. Het feest werd op zaterdag 29 februari gehouden. Een huis vol met visite, erg gezellig.
Dit jaar was het speciaal. Met schrikkeljaar zitten er tussen de verjaardag exact 6 dagen.

Lotte
De pijn in de voet gaat bij Lotte met hele minuscule klein stapjes vooruit. Ze krijgt diverse therapieën en er is PGB aangevraagd voor gespecialiseerde hulp, die niet regulier wordt vergoed. Ondertussen is ze toe aan de vierde gipsen spalk om haar voet goed te houden.

Ivo
Zondag 8 maart had Ivo een feestje van Joost. Ze gingen naar een Escaperoom en waren echt net binnen de tijd eruit.
De schoolfotograaf was er op woensdag 11 maart. Ook Lotte mocht samen met Ivo op de foto. We zijn allemaal benieuwd naar de resultaten.

Zesendertigste blogbericht

Kerstshow
Op 14 december mocht Ivo meedansen in de Kerstshow van DansCreatie.

Verjaardagen
Zondag 15 december gingen we eerst naar de verjaardag van Bente. Zij werd 11 jaar. Daarna door naar Puck, ook hij vierde zijn verjaardag. Hij werd alweer 19 jaar.

Nieuwe appartement
Op dinsdag17 december ging papa met opa Jan naar Waal toe. Daar spraken ze alle wensen door voor het appartement van opa Jan. Alles was goed voorbereid en het gesprek was dus ook kort. Op vrijdag 27 december ging papa met opa Jan en tante Lucienne kijken voor het sanitair. Op zaterdag 11 januari gingen ze kijken voor het tegelwerk.

Kerst op school
Woensdag 18 december had Ivo een kerstmarkt op school. Voor het schoolplein konden allemaal dingen gekocht worden. De dag erna had Ivo kerstdiner. Papa en mama gingen met hem mee, Lotte bleef thuis.
Lotte had op vrijdagochtend een kerstviering.

Rolstoel
Op donderdag 19 december werd de rolstoel opgehaald. Een dag later was die weer terug. Nu klaar om mee te gaan fietsen. Lotte heeft diverse oefenrondjes gemaakt.

Kerstdiner
Op zondag 22 december hebben we met z’n allen bij oma Grarda gegeten. Een dagje later met opa Jan bij Brasserie Mirell gegeten. Eerste kerstdag waren oma Grarda, opa Ton, opa Jan, oma Leontien en oom Richard op bezoek voor het kerstdiner. Tweede kerstdag waren we gezellig met z’n viertjes.

Oud- en nieuwjaar
Met oudjaar waren Lidwine en Jasper op bezoek. Het was een gezellige avond. Op nieuwjaarsdag kwamen oma Grarda, opa Ton, opa Jan, oma Leontien, oom Richard, tante Lucienne en oom Mark op de koffie. Ook oude opa kwam even langs.
Op zondag 5 januari was de traditionele nieuwjaarsreceptie van de familie Hamilton.

Dagje Wellness
Papa ging op 4 januari vroeg op pad. Dit keer naar SpaWeesp. Er ontstond al vroeg een stroomstoring, waardoor papa weer snel thuis was.

Feestje
Op zaterdag 4 januari ging Lotte naar een feestje.

Scootmobiel
Mama krijgt een nieuw scootmobiel. Op dinsdag 7 januari had zij hiervoor een passing.

Musicallessen
Op 11 januari had Lotte haar eerste musicalles. Ze vond het top en ging daarom met een glimlach naar huis.

Hapje eten
Zondag 12 januari was oma Grarda jarig. Zij nam ons allemaal mee uiteten bij Golden Village.

Vijfenveertigste blogbericht

De Roos Uitvaartzorg
Op 6 november ging papa praten over een basisuitvaart. De kosten zijn op een rijtje gezet en hiermee wordt nu gekeken om goedkope uitvaarten te gaan uitvoeren.

KeukenVision
Voor het nieuwe appartement van opa Jan gingen papa en tante Lucienne samen met opa Jan naar KeukenVision om een nieuwe keuken uit te zoeken. De plaatjes zien er al mooi uit.

Op bezoek
Zaterdag 9 november gingen we met z’n allen naar het nieuwe huis van Patrick, Anneloes, Bente en Luuk kijken. Het is mooi geworden!

Rolstoel
Lotte krijgt tijdelijk een rolstoel. Hiervoor heeft zij een passing gehad op maandag 11 november. Op maandag 18 november werd de rolstoel geleverd. Nu is het nog afwachten op het handbike deel.

Sinterklaas
Op 12 november had papa Pietenoverleg bij Scouting Schipluiden over de intocht in Schipluiden.

Zaterdag 16 november kwam Sinterklaas aan in Nederland. Met de trein kwam hij in Apeldoorn aan.

Papa zou op zondag 17 november naar de intocht in Haarlem gaan, maar was niet lekker en is dus thuis gebleven.

Zaterdag 23 november was de intocht in Schipluiden. Papa, Lotte en Ivo gingen hierheen.

Zondag 24 november vierde we Sinterklaas thuis. Oma Grarda, opa Ton, Puck en Amie waren er ook bij.

Tot en met 5 december waren we regelmatig op het Stanislascollege vanwege Sinterklaas.

Werk
Op vrijdag 29 november had papa een functioneringsgesprek. De “baas” is tevreden. Er is afgesproken om met ingang van 1 januari aanstaande om de week op vrijdag vrij te zijn.

Dagje Wellness
Zaterdag 7 december ging papa al vroeg op stap om een dagje te relaxen bij Veluwse Bron.

Vierenveertigste blogbericht

KeukenVision
Opa Jan heeft een nieuw appartement gekocht. Op 8 oktober was er bij KeukenVision een presentatie over het gebouw, de installaties, de keuken en het meer- en minderwerk. Papa ging daar met opa heen.

Zwolle
Op 12 oktober zijn we “even” naar Zwolle geweest. Op bezoek bij de familie Lammers.

Ivo
Ivo ging op 18 oktober naar de dansles toe. Na afloop belde hij, dat hij zich niet lekker voelde. Dezelfde symptomen als 1 1/2 jaar geleden. Papa en mama sprongen in de auto en gingen naar DansCreatie. Daar zag alles er soortgelijk uit als de vorige keer. Er werd besloten om een ambulance te laten komen.
Kort daarna was die er. Na onderzoek naar het ziekenhuis toe. Hier werd Ivo nogmaals onderzocht en werd er medegedeeld dat het een Vasovagale syncope collaps is. Door opkomend maagzuur wordt Ivo dan niet lekker en krijgt daarnaast diverse symptomen.
Gelukkig niets ernstigs.

StenaLine
Op zaterdag 19 oktober zijn we even gaan uitwaaien met z’n viertjes. We zijn naar Hoek van Holland gereden om de StenaLine uit te zien varen. Dit was gelijk het begin van de herfstvakantie

Shabu Shabu
In verband met de herfstvakantie zijn we op dinsdag 22 oktober spontaan een hapje gaan eten bij Shabu Shabu. Een week later had papa daar weer een etentje, ditmaal met een oud collega.

Weekendje weg
Het weekend van 25, 26 en 27 oktober zijn we op stap geweest met een vriendengroep. Op vrijdag zijn we naar het “Klok- en Peelmuseum” geweest. Op zaterdag met z’n viertjes naar de Dafmuseum.

Wellness
Op zaterdag 2 november ging papa weer relaxen in Wellnessresort Elysium. De komende tijd gaat hij wat vaker even relaxen.

Drieënveertigste blogbericht

Lotte
Op 23 september is de uitslag van de MRI gekomen. Aan de ene kant goed, er is niets aan de hand. Aan de andere kant niet goed, want wat is er aan de hand. Ondertussen is er met veel zoek en speurwerk een conclusie. Ze heeft posttraumatische dystrofie, de koude variant. Er zijn twee verschillende behandelingen opgestart. De ene bij het behandelcentrum van de Manueel Therapeut van vakantie in De Bilt, de andere bij het hand-en-pols-centrum in Den Haag. De eerste behandeling was op donderdag 3 oktober in De Bilt, de tweede op vrijdag  oktober in Den Haag.

School
Met zowel de mentor van Lotte als de leerkracht van Ivo zijn gesprekken geweest. In beide gevallen om te kijken wie is Lotte en wie is Ivo. Leuke gesprekken!

Afdelingsdag
Op vrijdag 27 september had Lotte een afdelingsdag. Met de hele brugklas naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Jammer genoeg was het weer minder en was daardoor de pijn in haar voet meer. Gelukkig heeft ze nog wel het een en ander kunnen zien en doen.

Diner voor twee
Papa en mama gingen op zaterdag 28 september samen een hapje eten. Ze hadden een bon voor een diner voor twee en gingen bij de Griek Rhodos in Gouda een hapje eten. Een gezellig druk restaurant en het eten was prima.

Feestje
Op zaterdag 5 oktober vierde Eva haar feestje. Ivo mocht ook komen. Heerlijk klimmen en klauteren en na afloop spierpijn.

Verwellnessdagje
Papa ging op 5 oktober naar Wellnessresort Elysium. Voor Moederdag was er bij Prima een actie. Daarmee kon je een dagje wellness boeken. Na de drukke periode was het super om even een dagje te luieren in de sauna of stoombad.