Blog

zevenenvijftigste blogbericht

Ons vakantiedagboek

Donderdag 22 juli 2021
In de ochtend werd de auto ingepakt, zodat deze klaar stond voor vertrek. Om 13.15 uur deden Lotte en Ivo een Coronatest. Deze was gelukkig voor beiden negatief en konden we dus op reis naar Frankrijk. Om 17.15 uur reden we weg van de Bogotastraat in Den Haag. Eerst de tank goed vol gooien en dan op weg naar Frankrijk. Om 18.30 uur reden we de grens van België over. Geen enkele controle. De eerste stop was om 19.30 uur in Nazareth bij Van der Valk. Hier even plassen en wat drinken. De rit ging verder en om 20.00 uur reden we Frankrijk binnen. Ook hier geen enkele controle. Om 20.37 uur kwamen we bij de eerste tolpoort aan. Kaartje nemen en de rit ging verder. Om 21.37 uur betaalden we de eerste tol. Om 22.10 uur stopten we op de parkeerplaats Are de Vémars Ouest. Hier was een grote douanecontrole, maar wij mochten onze weg vervolgen. De tank werd volgegooid, plassen en koffie. We gingen verder en werden de snelweg afgeleid. Hier ging het mis, want de oprit die we moesten hebben was afgesloten en moeten een omleiding volgen. Na twee bordjes hield dat op. Uiteindelijk kwamen we weer terug op de snelweg. Om 23.00 uur waren we in Parijs. Om 23.37 uur hadden we de tweede tol. Wederom kaartje en doorrijden.

Vrijdag 23 juli 2021
Om 00.21 uur hadden we de derde stop op La Bois de Bailly. Weer even een plasje doen, wat koffie of anders te drinken en weer op weg. Het laatste stuk. Om 01.09 uur betaalden we de tweede keer de tol en mochten weer verder rijden. Om 2.03 uur reden we de camping op. De belangrijke spullen uit de auto halen en naar het huisje. Binnengekomen was er een kerkhof van spinnen. Verder zag het er prima uit. Bedjes klaargemaakt en slapen.
Om half acht ging de wekker en gingen we naar de bar om in te schrijven. We weden door Carel welkom geheten. Later ook door Anja en Charlotte. De auto reden we naar het huisje en haalden we leeg. Lotte en Ivo gingen naar de paarden toe en papa en mama deden de boodschappen. Ivo heeft ook nog gedobberd in het zwembad. De lunch was bij Carel.
Het beddengoed werd gewassen, zodat we een fris bedje in konden. Ivo ging met vrienden spelen en zwemmen, mama ging het huisje soppen, Lotte leerde hoe ze nieuwe gasten moet inschrijven en papa hielp met het inschrijven.
Mama en Ivo hadden de restjes van de pizza. Papa en Lotte hadden aardappeltjes, bonen en worstjes. Na het eten kwamen Ton en Ria op de koffie. Ivo ging Weerwolven en papa en Lotte liepen nog een rondje over de camping. Na nog wat gedronken te hebben doken we ons bed in.

Zaterdag 24 juli 2021
Opstaan en Ivo op pad om brood te halen. Papa namen de maten van de schuur. Met z’n viertjes ontbijten en op pad naar Châteauroux. De eerste stop was bij de Decathlon, hier kochten Lotte en Ivo een horloge en mama een handdoek. De tweede stop was de Action voor snijplanken, dekbedhoezen en batterijen. De derde stop was de E.Leclerc voor tandpasta voor Lotte en overige boodschappen. De laatste stop was de Briomarche voor twee stellingkasten in de schuur.
Terug op de camping gingen we bij Carel lunchen.
Na de lunch ging papa de stellingkasten opbouwen en werden er diverse spullen naar de schuur verhuisd. Met z’n viertjes maakten we het huis verder op orde.
Ivo ging zwemmen. Mama en Lotte zorgden ervoor dat het horloge ging werden. Hiervoor moest namelijk eerst een app worden geïnstalleerd.
In de avond aten we brood en werden de tenten van Lotte en Ivo opgebouwd. Koffie en thee. Lotte en papa maakten een rondje over de camping. Om 21.00 uur vierden we het 25 jarig jubileum van La Petite Brenne. Met alle La Loge bewoners vierden we dat met Carel, Anja en Charlotte.

Zondag 25 juli 2021
We stonden op. Papa en Ivo gingen brood halen. Lotte ging naar de paarden en Ivo ging op pad. Papa en mama even relaxen bij het huis.
Lunchen bij Carel. Mama, Lotte en Ivo maakten nu het horloge van Ivo in orde. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Ivo ging zwemmen en mama ging met Lotte een plek zoeken om Levend Stratego te spelen. Lotte en Ivo speelden een aantal spelletjes, terwijl mama en papa nog even relaxte.
In de avond aten we brood. Er was een enorme, maar korte regenbui. Papa liep een rondje en Lotte keek nog even bij de paarden in de wei.

Maandag 26 juli 2021
We stonden weer op en papa en Ivo haalden het brood. We hadden het ontbijt op de veranda. Lotte ging naar de paarden en Ivo kon voor het eerst naar de voetbal toe. Papa en mama deden wat boodschappen.

Terug op de camping lunchen bij Carel. Ivo ging zwemmen. Papa, mama en Lotte bleven in de bar om in te schrijven. In het begin druk, daarna erg rustig en later in de middag was het ineens erg druk.
In de avond aten we weer brood. Op de veranda deden we wat spelletjes. Helaas raakte de dobbelsteen kwijt. Gezocht onder de veranda, maar niet kunnen vinden. Papa liep een rondje. Daarna nog een potje 31-en en slapen.

Dinsdag 27 juli 2021
Na het opstaan, gingen papa en Ivo het brood halen. Terug bij he huisje ontbijten. Lotte ging weer naar de paarden toe en Ivo naar het voetballen. Papa en mama gingen naar Châteauroux toe. Daar naar de E.Leclerc voor Speltbloem en andere boodschapjes. Daarna door naar de Decathlon. Hier haalden ze voor Ivo voetbalschoenen. Wel handig als je de zelfde maat hebt. Voor de lunch ging Ivo nog even zwemmen.
Lunchen bij Carel. Na de lunch ging Ivo de kippen eten geven.
Mama en Lotte gingen Levend Stratego voorbereiden. Papa bleef in de bar. Ivo ging zwemmen. In de avond aten we brood met worstjes. Mama en Lotte gingen prikweg zoeken en belandde bij Madelein en Leyla. Papa liep met Dick een rondje.
In de avond werd er in twee groepen Leven Stratego gespeeld. Dit was een groot succes. Met een kopje thee kletste we wat na en gingen slapen.

Woensdag 28 juli 2021
Papa en Lotte gingen op tijd naar voren om het brood te doen. Toen ze klaar waren, bleef Lotte bij de bar voor de paarden. Ivo en mama deden rustig aan en vervolgens ging Ivo naar de voetbal.

Tussen de middag lunchen bij Carel. Na de lunch ging Ivo zwemmen, mama en Lotte gingen naar het huisje om wat uit te rusten. Papa kwam later ook naar het huisje.
In de avond aten we brood. Lotte en mama gingen nog even kletsen bij Madelein, papa deed alleen een rondje en Ivo ging zwemmen.
Terug bij het huisje deden we diverse spelletjes.

Donderdag 29 juli 2021
Papa bracht het afval weg en haalde het brood. Terug bij het huisje ontbijten. Lotte naar de paarden toe en Ivo naar de voetbal. Papa en mama gingen boodschappen doen.

Terug op de camping naar de bar voor de lunch.
Papa bleef in de bar om in te schrijven. Lotte ging de keuken in om te helpen bij de voorbereidingen van het pizza- en saladebuffet. Mama ging een beetje uitrusten en schoonmaken. Ivo ging zwemmen. In de middag was er zottentocht. Ivo zat met een hengel bij het zwembad en papa stond met de auto met pech en deed alsof hij de auto ging vullen met water.
Ivo at bij een vriendinnetje pannekoeken, papa, mama en Lotte aten brood. Na het eten werd de Wi-Fi-versterker geïnstalleerd. Lotte ging sporten met Leyla en Madelein. Papa deed met Dick een rondje.
Terug bij het huisje speelde papa, mama en Lotte een aantal spelletjes.

Vrijdag 30 juli 2021
Na het opstaan, gingen papa en Ivo het brood halen. Terug bij het huisje ontbijten. Lotte ging naar de paarden toe en Ivo naar het voetballen. Papa ging kijken bij Ivo en Lotte. Mama bleef in het huisje. Toen iedereen weer terug was, gingen we naar de bar voor de lunch.

Na het eten bleef papa in de bar en schreef diverse nieuwe gasten in. Mama en Lotte gingen rusten. Ivo ging zwemmen en spelen. In de namiddag deed Ivo mee aan de viswedstrijd. Helaas niets gevangen.
In de avond aten we weer brood. Lotte ging met Leyla en Madelein sporten. Papa deed met Dick een rondje. Als afsluiter van de dag koffie bij Liesbeth en Frank en later nog even bij Dick en Coby. Terug bij het huisje een aantal spelletjes.

Zaterdag 31 juli 2021
Opgestaan. Ivo deed het brood met Hugo. Papa haalde het brood. Ivo was bij Sarah. Papa, mama en Lotte gingen naar Châteauroux. Eerst naar de Decathlon voor scheenbeschermers en voetbalkousen voor Ivo en twee paardrijbroeken en kousen voor Lotte. Daarna naar de Action toe voor batterijen en een extra snijplank. Door naar de Gifi voor een klok voor Lotte voor thuis en Crocs voor mama. Tot slot naar de E.Leclerc voor wat chips met smaakje (baconfrietjes), thee en koekjes. In Argenton sur Creuse naar de Carrefour. Hier kochten we wat chips met smaakjes (kip, barbecue, salt-vinagair, gietenkaas, mosterd en spicey).

Terug bij het huisje een late lunch. Papa en mama hebben lekker even uitgerust en daarna het eten voorbereid. Lotte ging sporten bij Leyla en Madelein. We aten vakantieprutje.
In de avond bij Liesbeth en Frank. Daar koffie, thee en later wat anders te drinken. Terug bij het huisje was er een grote sprinkhaan aanwezig.

Zondag 1 augustus 2021
Opgestaan, papa haalde het brood. Na het ontbijt ging Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Papa ging kijken naar de voetbal en paarden. Mama ging naar de verjaardag van Maud. Papa schoof later ook aan.
Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Lotte en Ivo gingen met Sarah en Elin zwemmen. Met z’n vieren hebben ze ook een paar spelletjes gedaan in het huisje. Mama, papa en Lotte bespraken de spooktocht met Aylene.
In de avond aten we brood. De eerste keer op vakantie zelf brood gemaakt. Lotte ging met Aylene en Iris naar de volleybal om te kijken. Ivo ging de hort op. Papa deed een rondje samen met Dick. Mama was even op de koffie bij Liesbeth. Als afsluiting van de dag nog een paar spelletjes.

Maandag 2 augustus 2021
Opgestaan en papa ging het brood halen. Na het ontbijt opa Martin gefeliciteerd met zijn verjaardag. Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal toe.
Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om eventuele nieuwe inschrijvers welkom te heten. Ivo ging met Sarah knutselen. Mama en Lotte gingen met Aylene de spooktocht verder voorbereiden. Lotte ging met Nova, Juno en Fenne gespeeld en later met Sarah gezwommen.
In de avond aten we brood. Lotte ging naar de volleybal en Ivo ging naar Sarah. Papa en mama liepen een rondje. Terug bij het huisje nog een spelletje en slapen.

Dinsdag 3 augustus 2021
Papa deed het brood met Elize. Ivo naar de voetbal en Lotte naar de paarden toe. Met z’n allen naar Carel toe voor de lunch.
Lotte en Mama gingen met Elize, Sarah en Aylene snoeien voor de spooktocht. In de middag was er een bespreking over de spooktocht. Ivo ging de route meelopen.
In de avond aten we frietjes. Deze werden door Lotte in het Frans besteld. Na de frietjes het bos in voor de spooktocht.

Woensdag 4 augustus 2021
Opgestaan. Papa, mama en Lotte gingen naar voren om het brood te doen. Er was geen voetbal of paarden. Ivo ging met Hugo en Thuur vissen. Lotte ging met Anja paarden verplaatsen van de ene naar de andere weide. Ook gingen ze Jacobskruiskruid plukken. Dit moest uit de weide, omdat dit giftig is voor de paarden.
Lunchen bij Carel. Verder een rustige middag met af en toe een buitje. Mama zette het brood klaar. In de middag hielpen mama en Lotte met het uitladen van de auto van Mieke. Ivo lag in zijn tent te slapen.
In de avond aten we weer brood. Na het eten een spelletje pesten. Mama en Lotte gingen naar Liesbeth en Frank om de muggenwierook sokken voor Lotte op te halen. Ivo ging nog even zwemmen om zijn reeks vol te houden (tot nu toe elke dag gezwommen). Petra kwam nog even op bezoek voor een kopje thee.

Donderdag 5 augustus 2021
Opgestaan. Ivo haalde het brood. Ontbeten. Lotte naar de paarden, Ivo naar de voetbal en papa en mama gingen boodschappen doen. Terug bij het huisje gingen we op pad voor de lunch.

In de middag bleef papa in de bar om in te schrijven en Lotte ging de keuken in om Carel te helpen bij het voorbereiden van het pizzabuffet.
Tijdens de pauze van Lotte hebben we brood gegeten. Ivo ging met Sarah op pad. Papa en mama gingen langs bij Liesbeth en Frank, daarna Dick en Coby en tot slot thee drinken bij Petra. Lotte hielp ondertussen mee met het uitserveren van het pizzabuffet.
Toen allen terug waren bij het huisje nog een spelletje en het bed in.

Vrijdag 6 augustus 2021
Opgestaan, Ivo haalde het brood. Lotte ging naar de paarden toe. Ivo moest wat eerder bij de voetbal zijn, zodat er vooraf foto’s gemaakt konden worden.
Lunchen bij Carel.
Ivo ging naar de mozaïek toe. Cadeautjes gegeven aan Carel, Anja en Charlotte. De camping bestaat 25 jaar en Charlotte is vandaag jarig.
Lotte ging in de avond kijken bij het verhaaltje. Omdat er voor papa geen brood was werd er vakantieprutje met spinazie gemaakt.
Lotte, Ivo en mama gingen met Petra een spelletje “Ticket to Ride” gespeeld. Terug bij het huisje slapen.

Zaterdag 7 augustus 2021
Lotte en papa haalden het brood. Na het ontbijt een paar spelletjes gedaan. Naar Carel voor de lunch.

Na de middag in de bar gebleven. Lotte vouwde een stapel pizzadozen.
Papa en mama hadden in de middag even rust. Lotte deed het kinderverhaaltje. Daarna met z’n allen brood eten. Ivo ging z’n tent in en daarbij viel een lamp op z’n telefoon. Het beeldscherm is niet meer bruikbaar.
Lotte en mama gingen de spullen van de spooktocht opruimen en voor het slapen nog een paar spelletjes in het huisje.

Zondag 8 augustus 2021
Met z’n allen opgestaan en het brood gedaan. Lotte werd door Anja meegevraagd om diverse paarden van de ene naar de andere weide te verplaatsen. Leo, de hoefsmid, was er om de paarden na te kijken. Door het weer was er geen voetbal. Ivo was dus ook bij de paarden.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Lotte is gaan zwemmen. Mama is terug gegaan naar het huisje om een beetje bij te slapen. Lotte, Ivo, Sarah en Elin hebben in het huisje armbandjes zitten knopen.
In de avond aten we brood. Bij Petra begonnen aan een spelletje. Dat moet nog afgemaakt worden.

Maandag 9 augustus 2021
We stonden op en Ivo ging het brood halen. Papa ging naar de bar om te kijken voor een afspraak bij een dokter. Terug in het huisje ontbijten en daarna ging Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal.

Lunchen bij Carel. Lotte ging met Julia de 16+ sauna doen. Hier werd rustig muziek gedraaid en het verhaal Hash en Wietje voorgelezen. Papa en mama dronken koffie bij Liesbeth en Frank. Daarna hebben ze uitgerust bij het huisje.
Lotte ging naar de sauna voor de tweede ronden van de 16+ sauna. Papa werd door Petra naar de huisarts gebracht. Hier werd de knie onderzocht. Het is waarschijnlijk de meniscus, dus moet er vervoer naar huis geregeld worden. Lotte en mama aten ondertussen samen. Bij thuiskomst van papa kwamen Liesbeth en Frank op de koffie. Papa at toen zijn boterhammetje.
Na wat spelletjes gingen we slapen.

Dinsdag 10 augustus 2021
Opstaan en met z’n allen naar het brood. Lotte ging naar de paarden, Ivo naar de voetbal en papa ging de verzekeringen bellen om een en ander op te starten.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Papa en mama daarna rust. Lotte deed het kinderverhaaltje. Terug bij het huisje snel eten en daarna Levens Stratego voor de kinderen tot 14 jaar. In de pauze koffie bij Petra en vervolgens Levend Stratego voor 15+.
Als afsluiting een spelletje bij Petra en in het huisje ook nog een spelletje.

Woensdag 11 augustus 2021
Opstaan en met z’n allen naar het brood. Lotte ging naar de paarden, Ivo met mama naar de voetbal toe. Mama ging kijken om het voetbal over te nemen van Hugo. Papa was wederom de terugreis aan het organiseren.

Lunch bij Carel. Lotte en mama gingen boodschappen doen met Liesbeth en Frank. Ivo ging muntjesduiken in het zwembad. In de middag met z’n viertjes plonzen in het zwembad. Liesbeth, Frank, Sarah en Elin kwamen bij ons eten. Lotte bakte de pannekoeken. Na koffie, thee of iets anders slapen.

Donderdag 12 augustus 2021
Opgestaan en Ivo haalde het brood. Lotte ging naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Mama dronk koffie bij Judith en papa was wederom de terugreis aan het regelen.

Lunch bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Mama ging brood te maken. Terug in de bar heeft mama de animatie met Jan doorgesproken en heeft ze ook even ingeschreven. Lotte deed voorbereidingen voor het pizzabuffet. Ivo heeft gezwommen en was bij het circus.
Terug bij het huisje brood gegeten. Lotte ging naar het pizzabuffet om te helpen. Als afsluiting een spelletje en slapen.

Vrijdag 13 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Lotte naar de paarden. Mama en Ivo naar de waterpolo. In verband met de warmte geen voetbal.

Lunchen bij Carel. Mama, Lotte en Ivo naar de waterpolo toe. Papa ging op bezoek bij Marian en Berry. Papa en mama even rusten. Voor en na het eten wederom de terugreis geprobeerd te organiseren.
Lotte deed het kinderverhaaltje. Na terugkomst brood met gebakken ei. Daarna gingen mama, Lotte en Ivo naar de vlaggenroof tot 13. Mama en Lotte kwamen even terug voor koffie en thee. Mama en Lotte gingen naar de vlaggenroof vanaf 14 jaar. Terug bij het huisje slapen.

Zaterdag 14 augustus 2021
Opgestaan en Ivo haalde het brood. Na het ontbijt gingen mama en Lotte met Liesbeth boodschappen doen. We aten met z’n viertjes bij het huisje.

Het was goed weer en de tentjes waren goed droog, dus die werden uitgeruimd en opgeruimd. Er werd gebeld over de terugreis. Er waren twee opties, namelijk vliegen of met de taxi’s. Intern moest nog overlegd worden of de taxi’s akkoord waren voor de artsen. Tijdens het wachten hebben we een spelletjes gespeeld. Wederom werden we gebeld. De opties waren beide voor de artsen akkoord. Het vliegen was lastig te regelen, want er moesten dan 7 stoelen worden gereserveerd. Over de weg werd het vervoer met een tweetal taxi’s, wat makkelijker te regelen was. In overleg met de verzekering gekozen voor de taxi’s. Na het regelen nog even plonzen in het zwembad. Bij het huisje terug was er een SMS met de datum. We gaan op vrijdag de 20e naar huis toe.
We aten vakantieprutje met spinazie. Lotte en Ivo gingen nog even zwemmen en mama schreef het bord. Voor het slapen nog even een spelletje.

Zondag 15 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Lotte naar de paarden. Mama en Ivo zouden naar de voetbal, maar iemand anders ging de voetbal overnemen. Ivo ging dus alleen.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Mama ging naar het zwembad om daar bommetjes wedstrijd te houden. Ook Ivo deed hieraan mee, Lotte deed het jureren. Lotte ging voorlezen.
We gingen naar de bar voor de barbecue. Met z’n allen mochten we helpen en ook een vorkje mee prikken. Papa, mama en Lotte hielden het kinderbuffet in de gaten en Ivo mocht de mensen wegsturen als ze geen mondkapje droegen. Na de barbecue nog even een drankje met de andere vrijwilligers.

Maandag 16 augustus 2021
Opgestaan en Ivo haalde het brood. Na het ontbijt ging Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Papa en mama gingen naar de bar. Mama en Anja hebben gebeld om een afspraak te plannen voor de benodigde Coronatesten voor Lotte en Ivo en papa schreef nieuwe gasten in. Daarna gingen ze even bij de voetbal en bij de paarden kijken. Lotte mocht Karma meenemen naar de vijver om te baden. Helaas was Karma erg enthousiast en mocht Lotte met Java in de vijver baden. Ondertussen was het aardig aan het regenen en mochten papa en mama schuilen bij mensen en hebben ze daar nog gezellig zitten bijpraten.

Lunchen bij Carel. Papa bleef in de bar om in te schrijven. Later was er waterpolo. Lotte en Ivo deden mee. Mama begeleidde de waterpolo. Papa zat te kijken op een stoel die hij van andere gasten aangeboden kreeg. Lotte deed nog een spelletje “set” met Iris, Kyra, Lucas en Mijke. Terug bij het huisje een boterham.
De eerste spullen brachten we alvast naar de auto. Ivo ging nog de hort op en Lotte ging een spelletje Mouwen. Ivo nam Joy mee naar het huisje voor een spelletje pesten. Haar moeder kwam haar weer ophalen.

Dinsdag 17 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Ivo naar de voetbal en Lotte naar de paarden. Vandaag was de koets. We hielpen met de koets in orde maken, met onder andere de banden oppompen. Lotte mocht samen met Lucas mee met de testronde. Lotte zat toen op de bok en Lotte achterop. De eerste ronde mocht papa mee op de bok en stond Lotte achterop. Mama mocht met de laatste ronde mee in de koets. Ivo had in de ochtend ook nog rugby.

Eten bij Carel. Even rust in het huisje. Mama en Lotte maakte de badkamer schoon. Lotte deed de laatste keer het kinderverhaaltje. We aten worstjes op brood.
Mama, Lotte en Ivo speelden tweekeer Levend Stratego. Papa bleef in het huisje. Voor het slapen gaan nog een spelletje pesten.

Woensdag 18 augustus 2021
Opgestaan en met z’n vieren het brood gedaan. Ivo ging naar de voetbal en Lotte naar de paarden. Vandaag mocht Lotte Java. Eerst even de ezels begeleiden en daarna cap op en de bak in met Java. Daar kreeg ze eerst onder begeleiding van Anja wat instructie en mocht daarna achter Iris aan rondjes lopen op Java. Later ook nog even draf, wat wel erg spannend was.

Tussen de middag lunch bij Carel. Terug bij het huisje een aantal zaken alvast opruimen. Om 16.00 uur deed mama de laatste keer waterpolo.
In de avond aten we bij Liesbeth, Frank, Sarah en Elin. Ze hadden Kip Tandoori gemaakt. Na de afwas gingen de kids nog even op stap. Lotte ging naar Iris en Ivo ging met Sarah en Elin op stap.

Donderdag 19 augustus 2021
Opgestaan en Ivo brood gehaald. Vandaag begonnen we na het ontbijt met het opruimen van het huisje. Lotte naar de paarden en Ivo naar de voetbal. Papa en mama gingen bij de paarden en de voetbal nog wat foto’s maken. Op de grote ronde mocht Lotte los op Java.
Lunchen bij Carel. Na de lunch verder met opruimen en schoonmaken. Diverse spullen werden naar de auto gebracht. Anja kwam langs om ons uit te nodigen voor het pizzabuffet. We waren erg verrast en uiteraard gingen we komen. Mama ging met Lotte naar Argenton sur Creuse voor een coronatest. Lotte en Ivo moesten een negatieve test hebben om Nederland in te mogen. Ze werden door Martin gebracht. Beide waren negatief.
Terug bij het huisje gingen we weer verder met het opruimen. Naar voren voor het pizzabuffet. Voor papa was er een speciale glutenvrije pizza gemaakt. Hij had zelf de ingrediënten mogen kiezen. Na het eten gingen Lotte en Ivo wat doen met vrienden. Lotte was een tijdje bij Iris en later naar voren voor een spelletje. Papa en mama waren in het huisje om de laatste dingen in orde te maken.

Vrijdag 20 augustus 2021
Vandaag stonden we om 6.00 uur op. De bedden werden afgehaald en de laatste dingen naar de auto. Koffie in de bar om de taxi’s op te wachten. Lotte kreeg een fles limonade voor al haar werk voor de camping. Voor papa en mama was er een fles wijn.

Lotte bracht de chauffeur naar de auto toe. Die ging iets eerder weg dan de taxi’s. De tassen werden in de beide taxi’s geladen en we waren klaar voor de reis. We reden om 8.55 uur weg van de camping. Om 10.53 uur vertrokken van de eerste stop. Even een stukje terug in verband met een foute afslag. Rond 12.00 uur waren we bij Parijs. We konden rustig door Parijs heen. Onderweg reed er een grote colonne politieauto’s. Om 13.30 uur reden we langs de Eiffeltoren. Bij stop 2 reden we om 13.50 uur weg. Frankrijk verlieten we om 15.24 uur. In de buurt van Gent maakte we een omweg in verband met grote drukte rondom Antwerpen. Rond 17.15 uur verlieten we België. De tweede taxi maakte nog even een extra stop. De chauffeur moest nu even plassen. Om 18.16 uur was de eerste taxi thuis. De tweede taxi was 18.18 uur thuis. De spullen werden uitgeladen en in het karretje naar huis gereden. Rond kwart voor zeven was de auto ook thuis. De chauffeur heeft nog even iets gedronken en ging daarna op pad. Voor het eten werd de auto uitgeladen.
Tijdens de rit van de camping naar huis kwamen we de eigen auto drie keer tegen.

zesenvijftigste blogbericht

De laatste twee schoolweken in het schooljaar 2020 – 2021

De laatste twee weken van het schooljaar waren erg hectisch te noemen. Corona sloeg hard in op de Jozefschool in Wateringen. De feesten in groep 8, de musical van groep 8A en het schoolreisjes hebben helaas een groot aantal besmettingen veroorzaakt.

Zaterdag 26 juni 2021
Vandaag werd het klassenfeest van groep 8B gehouden. Op dit feest zijn de eerste besmettingen ontstaan.

Maandag 28 juni 2021
Groep 8 mocht dit jaar ook mee op schoolreisje. Ivo zat samen met een klasgenoot op de verdieping in de bus. Op deze verdieping zat, naar later bleek, een besmette leerling uit groep 8B. Deze groep moest in quarantaine, de rest van de leerlingen uit andere groepen waren te ver uit de buurt van de besmetting geweest.

Vrijdag 2 juli 2021
Ivo is voor de zekerheid getest in verband met het mogelijke contact in de bus. Hij blijkt gelukkig negatief te zijn. In de avond heeft Ivo zijn musical in Westlands Theater De Naald. Op school kan men de coronamaatregelen niet hanteren en dus mogen we naar het theater.

Zaterdag 3 juli 2021
Vandaag wordt het Jongensfeest gehouden. Nog voordat we bij de Partybus zijn, worden we gebeld. Tijdens de musical blijkt helaas een leerling besmet te zijn geweest. Bij de thuistest bleek de leerling positief. Alle leerlingen worden met een thuistest getest. Iedereen blijkt negatief te zijn en dus gaat het feest door.

Maandag 5 juli 2021
Lotte mag haar proefwerken gaan inkijken, maar besluit niet het risico te nemen om een eventuele besmetting mee naar school te nemen. De mentor is positief over deze keuze.

’s Avonds heeft Ivo een dansvoorstelling. Door de thuisquarantaine kan hij hier niet aan meedoen. Vandaag blijkt er een tweede besmetting in de klas te zijn. Op basis van de besmettingen op vrijdag en zaterdag moet ook groep 8A in thuisquarantaine.

Dinsdag 6 juli 2021
Vandaag zou Lotte een sportdag hebben, maar ook nu besluit ze thuis te blijven. Vanuit school begrip hiervoor.

Woensdag 7 juli 2021
De boeken moeten op school ingeleverd worden. Lotte gaat naar school samen met mama. Ze gaat naar binnen om de boeken af te geven en gelijk weer weg. Alles om het mogelijk overbrengen van een besmetting te voorkomen.

Ook vanavond zou Ivo een dansvoorstelling hebben, maar wederom kan hij daar niet aan mee doen.
Oma Grarda heeft een coronatest gedaan.
Vandaag wordt ook bekend dat er een derde en vierde besmetting is in de klas. Ook blijken er bij de musical gezinsleden in de zaal te hebben gezeten die positief bleken te zijn.

Donderdag 8 juli 2021
Het blijkt dat oma Grarda positief is getest. Ze moet thuis in isolatie.

Vrijdag 9 juli 2021
Vandaag staat er een afspraak op de planning bij teststraat. Met z’n vieren gaan we testen. We zijn erg vroeg, maar kunnen meteen getest worden. De hele dag wordt er gekeken of de uitslag al binnen is. Pas erg laat in de avond komt de uitslag binnen. Alle vier zijn we negatief. Wel zijn er nog twee leerlingen positief getest. De teller staat hiermee op zes.

Maandag 12 juli 2021
Ivo zit nog digitaal op school. Meester Frank komt langs om het rapport en Gerbera te brengen. Erg bijzonder, maar ook erg leuk.

Lotte gaat naar school voor haar rapport. Ook kan ze de proefwerken inzien.

Dinsdag 13 juli 2021

De laatste schooldag is ook digitaal. In de avond staan er twee ouders van de Oudervereniging op de stoep om een pakketje voor Ivo af te geven. In de avond had men anders een eindfeest gehouden, wat helaas is komen te vervallen.
Opa Ton wordt vandaag getest en blijkt gelukkig negatief te zijn.

Woensdag 14 juli 2021
De laatste dag. Ivo mag naar school om z’n laatje te legen en dan de school uit te springen. Het einde van de basisschool in coronastijl afgesloten.

Uiteindelijk blijken er 14 leerlingen uit groep 8B en diverse ouders besmet te zijn. In groep 8A totaal zes leerlingen en vier gezinsleden.

Vijfenvijftigste blogbericht

Ook nu is het weer een hele tijd geleden, dus maar even de hele geschiedenis opgeschreven.

Landelijke intocht
De landelijke intocht is dit jaar op een geheime plek. De boot komt uiteindelijk aan in Elburg en het Pietenhuis is dit jaar op Paleis Soetsdijk. Een hele bijzondere intocht in Coronatijd.

Intocht Haarlem
Normaal doet papa mee met de intocht in Haarlem, maar in verband met Corona wordt hier dit jaar geen intocht gehouden.

Pietpakketbezorgdienst
Papa gaat met Anneloes bij de organisatoren van SNA langs om een boterletter en een gedicht te brengen. Iedereen is hier enorm blij mee.

Verjaardag opa Jan
Opa Jan wordt 80 jaar. In verband met de huidige maatregelen, kunnen alleen papa en tante Lucienne op bezoek. Ze gaan langs en laten een klein filmpje zien van de twee gezinnen. Mama, Lotte, Ivo, oom Mark, Puck en Merel haken digitaal ook eventjes aan.

SNA
Dit jaar wordt er geen actie gehouden. Het is daarom bijzonder vreemd en stil in deze periode, die normaal zo druk en hectisch is.

Dagje Wellness
Er is geen actie en dus hoeft papa er niet op uit. Vandaag heeft hij een relaxdagje bij Wellnessresort Elysium. Normaliter was er een bezoekje aan de Jozefschool in Schipluiden. Het dagje wellness was al een paar keer verschoven doordat mama in het ziekenhuis lag. Het wordt ook voorlopig weer het laatste dagje wellness, omdat de resorts de deuren weer moeten sluiten.

Pakjesavond
We vieren ondanks alle maatregelen natuurlijk wel Sinterklaas. Traditiegetrouw vieren we dat met oma Grarda, opa Ton, Puck en Merel. Door alle maatregelen is het niet mogelijk om met z’n allen bij elkaar te zijn. Puck en Merel zijn bij opa en oma en wij zijn thuis. Via een digitale verbinding vieren we het toch samen. Om de beurt wordt er een pakje uitgepakt en het bijbehorende gedicht voorgelezen. Een hele bijzondere manier van het Sintvieren, maar het kan toch.

MV
Nu alle werkzaamheden in huis klaar zijn, wordt ook de MV-box vervangen. Er komt een hele nieuwe en de kanalen worden gereinigd. We kunnen vanaf nu de MV ook in de badkamer bedienen. Wel zo fijn.

Kerst
Ook tijdens de kerst zijn de Coronamaatregelen nog van toepassing. Het bezoek wat normaalgesproken in één keer aan tafel zit, spreiden we over de diverse momenten. Kerstavond zijn oma Tien en oom Richard op bezoek. Kerstochtend eerste Kerstdag is opa Jan bij het ontbijt. Bij het avondeten op eerste Kerstdag zijn oma Grarda en opa Ton op bezoek.

Nieuwe oven
De oven heeft diverse functies verloren. Er is een nieuwe besteld en net voor Oudjaarsavond wordt de nieuwe geplaatst.

Oud- en nieuw
Oudjaarsavond vieren we met z’n vieren. Niemand op bezoek en wij nergens op bezoek. Ook nu mogen er maximaal twee bezoekers komen. Vanachter het glas kijken we naar het mindere vuurwerk. In principe mocht er geen vuurwerk afgestoken worden.

Op nieuwjaarsdag komt oma Grarda hier een hapje eten. Traditiegetrouw gaan we daarheen, maar in verband met het aantal bezoekers kunnen we niet daarheen.

Hamilton nieuwjaarsreceptie
De traditionele nieuwjaarsreceptie kan dit jaar ook niet doorgaan. We hebben daarom een digital borrel. Alle Hamilton gezinnen zijn aanwezig, ook Martin in Amerika. Een bijzondere manier om bij elkaar te zijn, maar iedereen kan even wat zeggen over het afgelopen jaar. Hopelijk volgend jaar weer live bij elkaar.

Dansen
Om toch te kunnen dansen wordt er buiten gedanst. Ook mag Ivo diverse extra lessen volgen.

Nieuwe auto
Op 6 januari wordt de nieuwe auto geleverd. De Ford Focus wordt op een vrachtauto naar ons thuis gebracht vanuit Venlo. Een prachtige nieuwe auto. Door het thuiswerken worden er bijzonder weinig kilometers gereden.

Oma Grarda
Dit jaar wordt oma Grarda 80 jaar. Wederom gaan tante Lucienne en papa samen op bezoek. Ook nu is de rest er digitaal bij. Een kort filmpje met de twee gezinnen laten we zien. Wederom een bijzondere verjaardag in deze tijd.

Lekkage in de meterkast
Tijdens het douchen van mama en Lotte wordt er een grote klap waargenomen in de meterkast. De gehele elektrische installatie ligt eruit. We gaan kijken in de meterkast met de zaklampen van de telefoons en zien water uit een paar pijpje komen. We hebben geen idee waar dit vandaan komt. Het blijkt dat de hoofdzekering eruit ligt en een tweetal groepen kapot zijn.

Een dag later wordt dit hersteld en hebben we ook weer stroom. Lotte en Ivo gaan naar oma Grarda om school te kunnen volgen. Voor de digitale lessen hebben ze namelijk ook stroom nodig. De aannemer doet een aantal keren onderzoek en het blijkt dat de standleiding in een schacht defect is geraakt. Hierdoor kan het water van de badkamer in de meterkast komen.

In de periode daarna wordt alles hersteld. Het duurt tot in september alvorens alles droog is en hersteld.

Coronakapsels
Papa en Ivo hebben ondertussen een aardig Coronakapsel. Gelukkig mogen ze weer naar de kapper en worden ze flink gekortwiekt.

Verjaardagen
In februari en maart zijn mama, Ivo en Lotte jarig. Er mogen nog steeds niet meer dan twee personen per dag op bezoek komen en dus spreiden we alles over een aantal dagen uit. Oma Tien komt op 19 februari. Opa Martin een dag later, Oma Grarda en opa Ton op 21 februari. Opa jan op 22 februari, 23 februari oom Richard en op 24 februari tante Lucienne en oom Mark. Op 27 februari komen Lidwine en Jasper digitaal langs. Op 6 maart haakt de familie Dijkstra digitaal aan.

Nieuwe school
Ivo gaat naar het ISW toe. Samen met Marit en Noah is hij naar de locatie gefietst.

Oude opa
Op 15 maart overlijd oude opa helaas. Ook nu in coronatijd een bijzonder iets. Geen geknuffel, maar alles op afstand. Voor de dienst wordt er nog afscheid genomen. Bij het sluiten van de kist mag papa helpen. Tijdens de afscheidsdienst doen mama, papa, Lotte en Ivo ook een woordje.

Coronatesten
Op 25 maart gingen papa, mama en Ivo voor een Coronatest. Alle drie waren gelukkig negatief. Een paar dagen later op 2 april gingen mama en Lotte voor een Coronatest. Ook nu waren ze negatief.

Pasen
Dit jaar hebben we Pasen met z’n viertjes gevierd. Geen bezoek en niet op bezoek.

Winkelen
De winkels zijn deels open. Op afspraak kan je winkelen. 22 april gaat mama naar de Hema op afspraak.

Meivakantie
De camping is helaas gesloten en kunnen we niet afreizen naar Frankrijk. Papa is deels vrij en deels aan het werk. Ook alles verder is dicht, dus een bezoekje aan een museum of zoiets is ook niet mogelijk. Een beetje saai, maar we zijn in ieder geval met z’n vieren.

Moederdag
Papa, Lotte en Ivo gingen op bezoek bij oma Grarda. Een weekje later kwam oma Tien op bezoek, ook voor moederdag. Voor de moeders hadden we een mok laten maken met foto’s erop van ons gezin.

Abraham
Op 20 mei werd papa 50 jaar. Een bijzondere dag met de maatregelen. Ook nu weer gespreid bezoek. Oma Grarda en opa Ton op 20 mei, opa Jan op 21 mei, 22 mei tante Lucienne en oom Mark, 23 mei oma Tien en oom Richard en 24 mei Puck en Merel.

Mama had een mooi boek samengesteld met verhalen van heel veel bekenden. Sander en Michel van het werk kwamen ook een paar cadeautjes brengen en een Abraham.

Vaccinatie
Op 28 mei kregen papa en mama de eerste vaccinatie. Op 6 juli kregen ze de tweede. Lotte kreeg op 17 juli de eerste en Ivo op 19 juli. De tweede kreeg Lotte op 22 augustus en Ivo op 23 augustus.

Londen
Voor Ivo’s verjaardag was er een uitje naar Londen gepland. Door de maatregelen in Engeland was het helaas niet mogelijk om te gaan. Vooralsnog is het uitje verplaatst naar de herfstvakantie.

Kennismaken ISW
We hadden een uitnodiging om kennis te komen maken op het ISW, de school waar Ivo volgend schooljaar naar toe gaat. Een heel leuk gesprek met zijn coach.

Vaderdag
Papa, mama en Ivo gingen bij opa Jan en opa Ton op bezoek. Ook voor hen hadden we een mok met foto’s van ons gezin.

Schoolreisje
Daar het een bijzonder jaar was, mocht groep 8 ook mee op schoolreisje. Maandag 28 juni ging Ivo naar Duinrell toe.

Nog meer testen
Ivo kreeg op 2 juli wederom een Coronatest, deze was negatief. Zeven dagen later kreeg het hele gezin een test. Laat in de avond bleek die negatief te zijn.

Musical
Als afsluiting voor groep 8 had Ivo op vrijdag 2 juli zijn musical. Door Corona niet op school, maar in het Theater de Naald in Naaldwijk. Toch ook iets positiefs aan Corona. Een leuke musical!

Familie Dijkstra
Op 3 juli kwam de familie Dijkstra op bezoek. Eerst een kopje koffie met wat lekkers en daarna uitgebreid geluncht met z’n allen. Een hele gezellige dag!

Einde basisschool
Woensdag 14 juli sprong Ivo de school uit, het laatste stukje van de basisschool. Op naar de Middelbare school.

Tante Lucienne en oom Mark
Zondag 18 juli waren tante Lucienne en oom Mark 25 jaar getrouwd. Dit vierden zij in De Tuinderij in De Lier. Een select gezelschap was uitgenodigd.

Vakantie
Om op vakantie te kunnen moesten Lotte en Ivo getest worden. Ze kregen beiden een antigeentest. Zo’n 15 minuten na de test kregen ze de uitslag. Negatief, dus konden we op vakantie. In de namiddag kon de reis beginnen.

Vierenvijftigste blogbericht

Het is alweer een lange tijd geleden, maar hierbij weer een blog van ons.

Einde zomervakantie
Aan het eind van de zomervakantie op bezoek geweest bij vakantievrienden in Den Helder. Met z’n allen naar het Reddingmuseum en als afsluiting een hapje eten bij de Helderse vallei. Op de terugweg langs het oude huis in IJmuiden gereden. Leuk om daar weer eens even te zijn. Weinig grote veranderingen in de omgeving.

Werken
Door corona is papa nog veel aan het werk thuis. Een hele enkele keer gaat hij naar kantoor of naar een bouwplaats toe. Later door de oplopende cijfers wordt er weer enkel vanuit huis gewerkt.

Corona
In september wordt Ivo verdacht van corona en mag naar de teststraat. Papa gaat met hem mee en krijgt ook een test. Later op 4 november gaan ze beide weer voor een test. Gelukkig zijn ze beide elke keer negatief getest.

SNA
Op 20 september wordt de opstartvergadering gehouden van de SNA. Door corona wordt de vergadering digitaal gehouden. De uitkomst was redelijk voorspelbaar. Er wordt dit jaar geen Sint Nicolaas Actie gehouden.

Inzetkast
Op 21 september is de inzetkast geplaatst. We hebben nu een extra kast in de trapkast. Een goede toevoeging!

Zwemles
Op 27 september geeft papa een invalzwemles. Dat was wel even wennen met de coronamaatregelen. Voordeel, geen ouders op de tribune.

Ziekenhuis
In de avond van 30 september op 1 oktober wordt mama niet lekker. Er komt een spoedarts langs met een ambulance medewerker. Zij besluiten Nancy naar het ziekenhuis te laten brengen met de ambulance. Die komt later op de avond. Papa gaat met de auto er achteraan.
Mama wordt opgenomen in verband met een alvleesklierontsteking. Die wordt veroorzaakt door een galblaas vol stenen. Op 14 oktober wordt ze hieraan geopereerd en een dag later mag ze weer naar huis. Vrijdag zijn we alweer terug in het ziekenhuis. Alle ontlastingen worden geblokkeerd. Met diverse medicatie weer naar huis.
De vrijdag daarna wederom terug naar het ziekenhuis. Dit keer in verband met veel krampen in de buik. Weer naar huis met laxerende middelen. Op zondag 1 november is het nog steeds niet te harden en wordt ze wederom opgenomen. Met het schrijven ligt zo nog steeds in het ziekenhuis.

Herfstvakantie
Mama is thuis uit het ziekenhuis. Papa komt een beetje bij van de hectische periode. Lotte is druk aan het leren. Zowel Lotte als Ivo gaan langs bij een klasgenoot. Diverse familieleden en vrienden komen langs om even bij Nancy te kijken.

Drieënvijftigste blogbericht

Ons vakantiedagboek deel 4.

Maandag 10 augustus 2020
Bijtijds de wekker. Mama moest naar fysiotherapie. Daarna ontbeten. Papa en mama gingen naar Wateringen voor de boodschappen bij de Jumbo en Blokker. Dit gaf een echt vakantie gevoel. Met de auto boodschappen doen.
Bij terugkomst even lekker in de tuin in de schaduw. Ook lunchen lekker buiten. Met de wind was het goed te doen.
Nog even een kleine boodschap door papa, mama en Lotte. Hierna begonnen mama en Lotte aan het vlees voor vrijdag. Dat moet namelijk nog eventjes staan. De start van de Bœuf Bourguignon.
In de avond aten we Bami Speciaal. Na het eten nog een tweetal afleveringen van het “Kleine huis op de prairie” gekeken.

Dinsdag 11 augustus 2020
Vanmorgen weer bijtijds opgestaan. Vlug wat ontbeten en in de auto naar Zoetermeer. Eventjes naar de Primark toe. De keuze voor Lotte was deze keer wat beperkt, echter voor Ivo dit keer juist meer. Thuis even koffie en daarna bracht papa Ivo naar Puck toe en deden mama en Lotte de boodschappen. Bij thuiskomst begonnen zij aan het croissantdeeg. Daar zijn ze tot en met vrijdag mee bezig om er dan croissants van te bakken.
Papa ging Ivo bij Puck weer ophalen. Op de terugweg helaas een ongeluk, waardoor de auto afgesleept moest worden en een tijdelijke andere auto ingezet moest worden.
Bij thuiskomst aten we frietjes. Na het eten het deeg nog even een keertje kneden.

Woensdag 12 augustus 2020
We stonden bijtijds op. Na het ontbijt de spullen in de auto (even puzzelen hoe) en op weg naar Nieuwdorp, naar het Bevrijdingsmuseum. De heenweg leidde ons over de Zeelandbrug en ging binnendoor. De brug over het Haringvliet stond open en op een binnenweg was een ongeluk gebeurt. We liepen hierdoor wat vertraging op.
Het was een mooi museum en erg veel te zien. Een goede looproute, zodat er voldoende afstand gehouden kon worden. Ook is er een stuk buitenmuseum. Nadat we alles gezien hadden gingen we weer op weg naar huis toe. Dit keer de volledige route over snelweg.
In de avond aten we biefstuk met sla en kaasaardappeltjes (uit de oven). Na het eten werd het deeg nog een keertje bewerkt.

Donderdag 13 augustus 2020
Vandaag dachten we een rustdag te nemen. Mama was in de nacht niet lekker geworden, dus mochten we nog even naar de huisarts toe. Thuisgekomen rustig met z’n allen ontbeten. Iedereen deed een beetje wat voor zichzelf.
In de middag kwam er een bericht, dat de auto van papa niet meer gemaakt ging worden. Samen met Ivo ging hij naar de reparateur om de auto leeg te halen. De sleutels en kentekenbewijs werden daar achtergelaten.
In de avond aten we spinazie-zalmtaart. Door het douchen knapte mama gelukkig weer een stukje op.

Vrijdag 14 augustus 2020
Eindelijk was de dag aangebroken, dat de croissants klaargemaakt zouden gaan worden. Ze gingen de oven in. Ze waren wat compacter dan gehoopt, maar smaakte prima. Na het ontbijt ging Ivo naar Dylan toe. Papa, mama en Lotte gingen naar het ziekenhuis voor nieuwe onderzoeken. De diagnose blijft gelijk, de behandeling wordt aangepast.
In de middag mocht papa op stap om de auto weer om te gaan ruilen. Weer een andere auto.
Thuisgekomen werd het eten verder klaargemaakt. De crème brûlée werd voorbereid.
In de avond aten we boeuf bourguignon, met krieltje en boontjes. Nadat de suiker op de crème brûlée was gesmolten, konden we die ook eten.

Zaterdag 15 augustus 2020
We stonden rustig op. Na het ontbijt naar Lidwine toe. Zij was vandaag jarig. Daar een uurtje koffie gedronken en bij gekletst. Na de koffie naar huis toe.
De rest van de dag hebben we niet veel gedaan.
In de avond aten we het restant van de boeuf bourguignon met zelf gemaakte frietjes.

Zondag 16 augustus 2020
We stonden bijtijds op en gingen naar Gerrit en Thea op de camping “De Vrije Vogels” in Midwoud. Een heerlijk kopje koffie stond voor ons klaar bij aankomst. Papa, Ivo en Gerrit liepen een rondje over de camping en ontmoette daar ook Ane.
Na de lunch gingen papa, Lotte en Ivo een plons maken in het zwembad. Gelukkig ging dat allemaal redelijk met Lotte d’r voet. Ook Gerrit kwam het zwembad in. Tegen 15.00 uur gingen we weer richting huis.
Thuis aten we nasi, bami, satévlees en satésaus. In de avond kwam er een enorme regenbui naar beneden.

Maandag 17 augustus 2020
Vandaag een rustdagje. Mama ging naar fysiotherapie. Na de lunch deden mama, Lotte en Ivo de boodschappen. Op de weg naar huis kregen ze een regenbui op de koppies.
In de avond aten we de restjes van de nasi, bami, satévlees en satésaus.

Dinsdag 18 augustus 2020
Vanmorgen stonden we op. Mama was niet helemaal lekker en bleef in bed. Papa, Lotte en Ivo gingen naar het Westlandsmuseum. Daar was een tentoonstelling over de oorlog. Een tweetal tentoonstellingen “Oorlog. Wat zou jij doen?” en “Atlantikwall” werden bekeken.
Bij thuiskomst lunchen en kwam Bianca langs om het huis weer wat op te schonen. Opa Jan kwam ook langs om wat cadeautjes uit Engeland te brengen. Ook werd auto drie afgeleverd.
In de avond bezochten we Amerika. We hadden echte (zelfgemaakte) Amerikaanse Hamburgers met Cheddar, sla, augurk, uitjes en bacon. Uiteraard waren er ook frietjes bij. Toe hadden we ijs met cookie dough, Oreo koekje en slagroom.

Woensdag 19 augustus 2020
Vanmorgen stonden we weer bijtijds op en gingen we op weg naar het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. We waren er goed op tijd en konden gelijk het museum in. Een beetje jammer was, dat de machines nog niet opgestart waren. Lotte en Ivo mochten een kleine stoommachine opstoken en daarmee een houtzagerij en draaimolen in werking zetten (alles miniatuur). In de stookruimte mocht Ivo helpen met het opstoken van de ketel en kreeg hiervoor een diploma. Bij een machine kregen we uitleg en werd deze ook in werking gezet.
Vanuit Medemblik naar Midwoud. Nog even op bezoek bij Gerrit en Thea op de camping “De Vrije Vogels”. Papa, Lotte en Ivo gingen even zwemmen. Ivo bleef nog even in het water en kwam terug zonder bril. Die was verdwenen. Er werd nog extra gezocht, maar ook dat mocht helaas niet baten.
In de avond aten we kipkluifjes en restanten van het toetje van gisteren.

Donderdag 20 augustus 2020
Vandaag begonnen we rustig aan. Beetje uitslapen en een beetje de vakantiedagboeken bijwerken. Na de lunch ging Ivo naar Dylan toe om daar te spelen / gamen. Papa, mama en Lotte gingen naar het ziekenhuis. Eerst naar de gipskamer om daar Lotte d’r rechterbeen in het gips te laten zetten. Tessa en Stephanie waren onder de indruk van de snelheid waarmee Lotte de kubus oploste terwijl zij bezig waren met het ingipsen van Lotte haar been. Na de gipskamer naar de fysiotherapeut om daar een intakegesprek te hebben en ook alvast een aantal passen te lopen.
Ivo at bij Dylan pannekoeken en wij aten Babi Pangang Express.

Vrijdag 21 augustus 2020
We stonden weer bijtijds op. Na het ontbijt gingen papa en Lotte naar oma Grarda toe. Met z’n drietjes naar de Intratuin toe om plantjes voor de tuin te kopen. Op de weg naar huis oma weer thuis gebracht. Oma Grarda en opa Ton kwamen de tuinaarde brengen en dronken nog even een kopje koffie.
In de middag gingen papa en Lotte een stukje lopen. Dit om te oefenen voor Lotte.
In de avond aten we brood met worstjes.

Zaterdag 22 augustus 2020
Wederom stonden we bijtijds op. Na het ontbijt de auto in en op weg naar Eindhoven. Daar bezochten we eerst het Philipsmuseum. We hadden dit museum groter verwacht. Na dit museum naar het DAF museum. In het zonnetje eerste even lunchen en daarna naar binnen. Met een speurtocht en verplichte corona route gingen we door het museum heen. In de winkel werd de speurtocht nagekeken en kregen Lotte en Ivo een schuifpuzzel.
Terug thuis even relaxen. In de avond aten we de restjes van het brood met de worstjes.

Zondag 23 augustus 2020
De laatste dag van de vakantie. Een dagje rust. Na een beetje uitslapen ging Ivo naar de Albert Heijn om broodjes te halen. Na het ontbijt gingen papa en mama naar de Makro voor grotere boodschappen. Hier kochten ze de spareribs voor morgenavond. In de middag werd de marinade gemaakt voor de spareribs en werden deze goed in de marinade gezet.
In de avond aten we boontjes in satésaus met krieltjes.