De eerste keer in een openbare sauna

Sportfondsenbad
Zoals in een “Stukje Geschiedenis” staat omschreven heeft Jerom al vroeg kennis kunnen maken met de sauna. Bij het afstuderen kreeg hij en zijn klasgenoten een goodiebag met kortingsbonnen. Één van die bonnen was voor een sauna-entree bij het Sportfondsenbad.

Met z’n vijven gingen we naar de sauna toe. Het was goed te merken dat er bij allen wel een stukje spanning zat. Bij de kassa de bonnen ingeleverd en richting de sauna. Door het zwembad langs het terras kwamen we bij de deur. Met een pasje konden we naar binnen toe.

De kleedruimte was in open verbinding met de saunaruimte. In de kleedruimte een rij met kluisjes om de spullen in te doen. We kleedden ons uit en namen de handdoeken mee. Een aantal dames zaten met hun voeten in het warme voetenbad bij te komen van de saunaronde. We gingen douchen en vervolgens de eerste saunaronde. Het was lekker rustig, maar de gasten waren niet helemaal ingesteld op een groepje jongeren. Of was het andersom.

Na de eerste saunaronde was het tijd om af te koelen. Eerst onder de koude douche en daarna in het dompelbad. Na het dompelen met de voeten in het warme voetenbad. De dames stonden ondertussen zich aan te kleden. Een moment van bekeken worden bekroop Jerom wat.

In de rustruimte kon even bijgekomen worden van de eerste saunaronde. Daar de groep op de dag gebruik maakte van de sauna was het ondiepe bad helaas gesloten of moest er met zwemkleding gezwommen worden. Dat had niemand bij zich, geen zwemmen dus.

Na het bijkomen weer een saunaronde en ook een duik in het Turks stoombad. Na een aantal ronden douchen, afdrogen en weer de kleren aan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s