Naturisme uitproberen

Zelf het naturisme uitproberen?
Heb je na het lezen van hoe wij naturisme hebben ontdekt en de “voordelen van naturisme” het idee “dat wil ik ook wel eens proberen?”, lees eens wat ervaringen op internet. Er wordt aardig wat geschreven over naturisme en door naturisten. Om je wat op weg te helpen, onderstaand een aantal kleine / grotere stappen om naakt te proberen. Welke van de stappen je ook gaat zetten, kijk of je dit samen met iemand kan doen. Als je een partner hebt en die staat er voor open, is dat top. Ben je alleen of wil je partner (nog) niet het avontuur aan, kijk dan of je iemand in je omgeving hebt die wel mee kan en wil.

Sauna
Bezoek eens een openbare sauna. Ga naar een moment dat de sauna open is voor gemengd publiek. Zo leer je de eerste stappen van het naakt zijn met andere mensen. Vreemde mensen klinkt vaak negatief. Is het mooi weer tijdens je sauna bezoek? Neem dan lekker plaats op een stoel of ligstoel buiten, ga op je handdoek liggen. Voel het weer op je lichaam.

Finnish-sauna-Terme-Tuhelj_(3)

Open-dag naturisme
Eens per jaar is er een open-dag bij diverse naturistencentra. Vaak is deze dag in juni. Op de site van de NFN (Naturisten Federatie Nederland) kan je vinden wanneer deze dag is. Tijdens het bezoek kan je kennis maken met naturisten. Zij kunnen je meer vertellen over hun manier van leven.

Open_Dag_Naaktrecreatie_28_juni_2015-1

Naaktzwemmen
In diverse zwembaden wordt een naaktzwemuurtje georganiseerd. Je kan dan in een besloten omgeving kennis maken met naaktzwemmen. Ook hiervoor kan je informatie inwinnen bij de NFN. Vooraf kan je bij de vereniging informeren of je een keertje mag komen zwemmen. Over het algemeen ben je hier van harte welkom. Bij binnenkomst hoef je je niet uit te kleden in een kleedhokje, maar in de grote kleedruimten. Dames en heren gebruiken samen de diverse kleedruimten. De eerste keer wellicht een beetje raar, maar waarom gescheiden uit kleden of in een klein kleedhokje als je later toch allemaal bloot bent.

ARWJEB Nude man lying on floating mattress in swimming pool

Naaktstrand
Bezoek een naaktstrand. Daar ben je aardig anoniem en er is over het algemeen plaats genoeg. Zoek een rustig plekje om te genieten. Wil je eerst de kat uit de boom kijken en in zwemkleding blijven? Dat kan, op een naaktstrand komen soms ook bezoekers die in zwemkleding blijven. Ben je aan het idee gewent, kan je altijd de zwemkleding uitdoen. Dit kan op het strand of loop de zee in. In zee de kleding uit en later loop je bloot weer naar je handdoek toe. Lekker genieten van de zon en eventueel wat door de branding lopen of zwemmen in de zee. Woon je niet in de buurt van het strand, bezoek dan een recreatiegebied. Daar zijn vaak ook plekken waar naaktrecreatie is toegestaan.

NaaktstrandFalga2048g

De grote stap
Je kan natuurlijk ook gewoon de stoute schoenen aantrekken en naar een naturistencamping gaan. Als je aangeeft voor het eerst een naturistencamping te bezoeken, heeft men vaak extra tijd om je hierbij te helpen. Beleef wat naturisme op een camping voor je betekend. Neem je zwemkleding wel mee, mocht het echt niet bevallen, kan je altijd nog uitwijken naar een andere camping. Ben je wel eens naar de sauna geweest? Zie de camping dan als één grote ligweide van de sauna.

71-191_9126.sized

Eerste keer naakt
Ga je de eerste keer naakt, moet je goed nadenken over het insmeren. Diverse lichaamsdelen zijn nog nooit in de zon geweest. Die moeten goed ingesmeerd worden. Na een aantal keer naakt zijn geweest, is dit nadeel er niet meer.

Handdoek
Alle naturisten hebben altijd een handdoek of een ander soort doen bij zich. Deze wordt gebruikt om ergens op te gaan zitten. Zitten zonder handdoek is niet hygienisch.

2017-09-28 06.38.03-4

Bekenden?
Het kan natuurlijk dat je bekenden tegenkomt. Zeker in het begin is dat iets waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Aan de andere kant heb je samen iets gemeen, namelijk het bezoek aan een plek voor naaktrecreatie. Het kan je helpen om het naturisme goed te leren kennen.

Raak je in gesprek met mensen, kan het zomaar zijn dat het familie is van jouw vrienden. Dat is ons al eens gebeurd. Naaktrecreatie wordt namelijk door ruim twee-miljoen mensen als prettig ervaren. Zij gaan regelmatig naar de sauna, naaktzwemmen, naaktstrand of naar een naturistencamping.

Is iemand die voor ’t eerst bloot gaat niet verlegen en onzeker?
Ja, voor sommige mensen is het toch wel een stap. Maar omdat het gezamenlijk gebeurt, word je snel opgenomen in de groep en verdwijnt je onzekerheid. Vooral als je ziet dat anderen bloot lekker in hun vel zitten. Een naturistenterrein biedt dan ook een beschermde omgeving om je bloot te geven. Maar er zijn meer situaties mogelijk waar je uit de kleren kunt’, bijvoorbeeld op het strand, in de sauna of in het zwembad. Als je geen badkleding meer draagt, merk je pas hoe vrij je je voelt; los van knellende banden.

Beviel het?
Vaak geldt dat als je het naturisme een keer hebt geprobeerd, je niet anders meer wilt. Dat is het verhaal van ons, maar van vele andere mensen. Heb je een stap gezet? Laat ons je ervaring weten.

2017-08-29 21.01.32

Vertel je aan anderen dat je naturist bent?
Heb je het naturisme uitgeprobeerd en bevalt het? Ga je dan in je omgeving vertellen dat je naaktrecreant bet? Dat bepaal je zelf, of je ’t wel of niet vertelt. Er zijn altijd wel mensen zijn die er vreemd van opkijken. Je bepaald dus zelf of je het wel of niet verteld. Uit ervaring weten wij dat het bevrijdend is om er open over te zijn.

Ga terug naar “De voordelen van naturisme
Ga verder naar “Bijzondere reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s