Sauna

Algemeen
Bij een “stukje geschiedenis” is meer te lezen over de eerste keren naar de sauna. Een dagje of avondje sauna is lekker relaxend. Even niets doen in alle rust. Jerom en Nancy gaan samen samen af en toe naar de sauna toe. Door de MS is het helaas niet meer mogelijk om een dagje sauna te doen. De warmte is teveel voor Nancy.

Op internet is voldoende te lezen over wat sauna is. Daar gaan we hier geen aandacht verder aan besteden. Neem de tijd en ga lekker relaxen.

Er is veel te doen over badkledingdagen. Op die dag mag de sauna alleen gebruikt worden in badkleding. Zin of onzin laten we in het midden. Wij prefereren de sauna zonder badkleding te gebruiken. Wil je zelf in badkleding, maar de partner niet, dan heb je al snel een probleempje. Gelukkig zijn er sauna’s (zoals BLUE wellness in Leiden) die badkleding-mag-dagen organiseren. Je mag met en zonder badkleding in de sauna. Zelf kiezen we niet voor de badkledingdagen.

Sauna bezoek
Af en toe gaat Jerom naar de sauna toe. Van de bezochte sauna’s zijn aparte pagina’s aangemaakt. Na het bezoek wordt er een verslag geschreven over het dagje Wellness. Naast het bezoeken van openbare sauna’s zijn er ook andere vormen. Hierover lees je hieronder.
In oktober 2019 kocht Jerom een 5+1 badenkaart van Wellnessresort Elysium. Met die kaart kon er 6 keer gebruik worden gemaakt van de faciliteiten. Daarnaast kreeg hij vijf vouchers voor het gebruik van de zusterorganisaties Thermen Holiday, Zwaluwhoeve, Veluwsebron, SpaPuur en SpaWeesp. Deze worden ook bezocht.

Privésauna
Tijdens vakanties worden er af en toe bij Landal Greenparks huisje geboekt waar ook een sauna in is. In alle rust kan er dan gebruik worden gemaakt van een privésauna.

HVL_03_34611_4_3_61001_jpg

La Petite Brenne
Tijdens de vakanties op La Petite Brenne is er ook een sauna. Alle dagen kan daar dan gebruik van worden gemaakt. Af en toe wordt er een kindersauna georganiseerd, zodat ook de kinderen kunnen leren wat sauna is. Ook zijn er opgietingen. Het is een hout gestookte sauna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s