Stripboeken

Als leesvoer heb ik een verzameling strips. Nieuwe uitgaven worden zo snel mogelijk gekocht om te lezen en de boel compleet te houden.

Suske en Wiske
Deze serie is helemaal compleet. Een stripserie over een meisje Wiske, een jonge Suske, tante Sidonia, Lambik en Jerom.

download

De Blauwbloezen
Deze serie is helemaal compleet.
De hoofdpersonages zijn korporaal Blutch en sergeant Cornelius Chesterfield, twee cavaleriemannen die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog allerlei avonturen beleven. De achtergrond waartegen de verhalen zich afspelen is meestal historisch correct, maar toch zit er ook veel humor in de reeks. Wel komt het vaak voor dat fictieve gebeurtenissen plaatsvinden, maar altijd tegen een historisch juiste achtergrond.

De blauwbloezen intro

Pol, Pel en Pingo
Deze serie is helemaal compleet.
De strip gaat over een beertje, Pol, die samen met zijn vaste vrienden Schildje de schildpad, Pel de pelikaan en Pingo de pinguïn avonturen beleeft op zijn boot, de Mary. Ook ‘de admiraal’, een rechtoplopende zeehond is steeds van de partij. Hij vertelt vaak over zijn avonturen in de Golf van Biskaje.

4c919f2db6ed62cdc0b42950954ef22b

Jan, Jans en de kinderen
Deze serie is helemaal compleet.
De eerste aflevering verscheen eind 1970 in het damesblad Libelle. Centraal staan de dagelijkse belevenissen van de fictieve Nederlandse familie Tromp en hun huisdieren. De meeste van de éénpaginastrips zijn op zichzelf staande humoristische verhaaltjes, maar soms wordt er ook een vervolgverhaal in verschillende wekelijkse afleveringen verteld.

download (1)

Kuifje
Deze serie is helemaal compleet.
De reeks startte als krantenstrip in 1929 en het eerste album verscheen in 1930. De reeks verscheen ook in weekbladen. Het eerste Nederlandstalige album verscheen in 1946. Van een aantal albums werden in de loop der jaren vernieuwde versies uitgegeven. Per maart 2014 waren Kuifjealbums verschenen in 110 talen en dialecten en waren er wereldwijd in totaal meer dan 230 miljoen albums verkocht.

kuifje-ibooks

Donald Duck
Vanaf 1977 zijn de jaartallen compleet en ingebonden in verzamelbanden.
Op het weekbald Donald Duck heb ik een abonnement. Elke week op donderdag valt er een nieuwe uitgave op de mat. Eens in de zoveel weken worden de Donald-Duck’s gelezen.

avatar_donald_weekblad

De Katamarom
Deze serie is helemaal compleet.
De verhalen spelen zich af rondom een buitenaardse hybride (de katamarom) en zijn adolescente beschermeling Khena. De strip werd voorheen voorgepubliceerd in het stripblad Robbedoes. De stripreeks heette aanvankelijk Khena en de Katamarom, maar vanaf het 7de album werd de reeks omgedoopt tot De Katamarom. In De geboorte van de Katamarom blijkt dat katamarom een acroniem is. In De medaille van de Inca’sen Het continent der twee manen leren we de achtergrond van Khena kennen.

download (2)

Steven Sterk
Deze serie is helemaal compleet.
Steven Sterk is een humoristische avonturenstrip. De tekenstijl van de reeks wordt gerekend onder de school van Marcinelle.

Steven Sterk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s