Vakantie 2011 – zomer

Zaterdag 16 juli 2011
Rond 9.30 uur vertrokken, uitgezwaaid door oma Grarda en opa Ton. Na ongeveer 1 ½ uur waren we op de plaats van bestemming. Het veld was helemaal vrij, dus we konden gaan staan waar we maar wilden. De camper werd op een plekje gezet en het gas aangesloten.

Oma Grarda en opa Ton hadden voor Lotte en Ivo wat cadeautjes meegegeven. Lotte kreeg een groot sticker pakket, een walvisje, Hello Kitty zwembandjes, geld en Electro. Ivo kreeg een Frostini treintje, een sleutelhanger van Cars, kleurboek van Cars, een waterschildpadje en een mooie auto. Voor papa en mama was er een puzzelpakket. Van papa en mama kregen ze allebei twee vakantiekleurboeken en een oefenboek. Ivo kreeg Brewster en Lotte puzzels.

Na het uitpakfeest gingen we naar de receptie toe om de broodjes te bestellen. Op de weg naar de receptie toe, kwamen Marian tegen, de moeder van Joerie. Niet veel later was daar ook Joerie. Hij bleef in de middag eventjes spelen met Lotte en Ivo.

Daar iedereen erg moe was, aten we lekker vroeg en makkelijk, namelijk knakworst, balletje in satésaus met brood. Na het eten nog even plassen en daarna richting bed.

Zondag 17 juli 2011
Rond half zeven / zeven was de familie weer wakker. Nog even wat op bed gelegen en daarna opgestaan. Bij de receptie lagen de broodjes klaar met de naam “Ivo” erop. In de camper lekker ontbijten, want buiten was het te koud.

Na het ontbijt nog even op bed wat voorlezen en met Duplo spelen. Lotte heeft de prinsessen stickers uitgepakt en gekleurd.

Voor de lunch nog eventjes spelen in het speeltuintje. Lekker een boterhammetje gegeten en mama en Ivo slapen. Papa en Lotte saampjes aan de tafel gekleurd. Papa heeft ondertussen ook het water van de camper gevuld. We kunnen nu aardig ons best doen met water.

Toen Ivo wakker was, stond Joerie aan de deur en is hij met Lotte en Kobe gaan spelen op het veld.

In de avond aten we gekookte aardappels, sla en beefburgers.

Mailtje gestuurd naar huis, antwoord Pa en Paps

Maandag 18 juli 2011
Weer lekker bijtijds wakker. Naar de receptie toe voor het ontbijt. Ditmaal lag het brood klaar voor Lotte. Na het ontbijt nog eventjes voorgelezen op het bed en toen was Joerie daar alweer om de kids mee te nemen naar @eendje. Samen met andere kinderen zijn Lotte en Ivo daar gaan spelen. Ivo had het tussendoor gehad en wilde op zoek naar Joerie. Lotte bleef lekker spelen, ook toen mama en Ivo naar de camper gingen om te gaan slapen.

Mailtje gestuurd naar huis, antwoord van Barbara

Dinsdag 19 juli 2011
Met z’n allen opgestaan en de laatste spullen opgeruimd. Na het plassen Joerie wakker gemaakt. Papa ging de camper halen, mama met Lotte en Ivo het brood. Rond 8.30 uur reden we weg uit Ossendrecht. Van de voorkant naar de achterkant van Parijs duurde ongeveer een uur. De eerste vier uur onderweg zonder Dvd-speler, daarna konden Lotte en Ivo naar Disney kijken. Onderweg drie keer een wat langere tijd gestopt. In de meeste gevallen was het weer niet super, dus moesten we binnen blijven. Om ongeveer 17.30 uur waren we op de plaats van bestemming. Met een drankje werden we welkom geheten. Na het drankje eventjes een rondje lopen om te kijken waar we wilden gaan staan. In een flinke regenbui haalde papa de camper en stonden mama, Lotte en Ivo hem op te wachten.

Na het neerzetten van de camper met z’n viertjes frietjes eten. Papa hielp de meneer van de camping (Carel) en verdiende zo een biertje. Na het eten een rondje lopen om te kijken waar wat is op de camping. In de camper terug deed Lotte een spelletje Rummikub. Ivo vond het kleine wc’tje prachtig en wilde dus drie keer gaan plassen.

Woensdag 20 juli 2011
We sliepen vandaag uit tot 8.30 uur! Na het halen van het brood (croissants en chocoladebroodjes) gingen ontbijten. Na het ontbijt lekker spelen. Ondertussen was het bijna 10.00 uur geworden en dus tijd voor de paardjes en ezeltjes. Zowel Lotte als Ivo reden op een ezeltje en een paardje.

Om de vakantie leuk te beginnen ook nog eventjes lekker gezwommen. Na het zwemmen naar de camper en lunchen, waarna Ivo ging slapen.

In de middag nog lekker spelen en daarna een hapje eten, gebakken aardappels met varkenslap en paprika (2 kleuren in plaats van 3, eentje was beschimmeld).

Donderdag 21 juli 2011
We stonden weer op, waarna papa ging douchen. Na het douchen haalden we de broodjes, waarna we konden ontbijten. Papa ging nog even aan de slag met de computer. De paardjes werden van de verre weide opgehaald, waar mama, Lotte en Ivo met meegingen. Lotte wilde alleen op het witte paard (Crystal) rijden. Ook Ivo wilde (net als Lotte) alleen op het witte paard. Na de paardjes terug richting camper, maar eerst nog even in de speeltuin.

Na de lunch ging iedereen (behalve papa) lekker slapen. Het zwembad werd bezocht na deze rustpauze, waarna we konden gaan eten. We aten aardappels met bonen en een hamburger.

Vrijdag 22 juli 2011
Het zelfde ochtendritueel van opstaan en brood. Vandaag waren er geen paardjes, want die hadden rust. Er was vandaag wel circus, waar we ons dan ook hebben vermaakt. Ook de zandbak was in trek.

Na de lunch ging Ivo lekker slapen en stapte papa op de fiets. Hij maakte een tochtje van ongeveer een uurtje door de omgeving. Hij kwam uit in … waarna hij weer omkeerde. Een rondje rijden is meteen een hele grote ronde. Mama en Lotte hebben heerlijk zitten kleuren.

Toen papa weer terug was zijn we weer terug gegaan naar het circus en hebben we zitten kijken naar de puppyrace.

In de avond aten we filetlapjes met gebakken aardappels en paprika (nu wel drie kleuren).

Zaterdag 23 juli 2011
Vandaag een hele mooie dag! Opstaan, brood halen en ontbijten. Lotte ging ezeltje rijden en Ivo mocht in de koets meerijden met papa. In de ronde daarna gingen Lotte en mama, Ivo wilde ook weer, maar je mocht een keertje. Na de paardjes de speeltuin in en daarna ook even door het labyrint. Terug bij de camper lekker lunchen. Na de lunch mama en Ivo slapen, Lotte kleuren. Papa ging in de zon en las daar een boekje.

’s Avonds aten we lekker pizza:
Lotte   -> tomaat, kaas en champignon
Ivo       -> tomaat, kaas en ham
Papa  -> tomaat, kaas, ham, salami en paprika.

Na het eten ging papa nog eventjes douchen.

Mailtje gestuurd naar huis.

Zondag 24 juli 2011
Wederom een mooie dag. Na het ochtend ritueel naar de paardjes en ezeltjes toe. Lotte en Ivo gingen zo vaak mogelijk op een paard en/of ezel. Terug bij de camper lunchen.

Ivo, Lotte en mama gingen eventjes slapen. Papa ging weer de zon in en las een boekje, deed een puzzeltje en ging een stukje wandelen.

Na het weer opstaan ging Ivo in de speeltuin spelen met Eva.

In de avond aten we aardappels, sperziebonen en knakworstjes.

Maandag 25 juli 2011
Vandaag geen mooie dag. De hele dag druilerig e bewolkt. Na het opstaan bleven we dus binnen. Natuurlijk wel even het brood gehaald, maar verder niet veel buiten gedaan. Lekker gelezen, gekleurd en gespeeld.

In de avond hebben we in het restaurant gegeten. Lotte en Ivo konden kiezen uit:
Pizza, frietjes, knakworsten, komkommer, aardbeien, meloen, pruimen, gekookte eieren, kipstukjes en pannekoeken. Toe een ijsje, Twister, Knetter ijsje. Cursief heeft Ivo gegeten, onderstreept Lotte.

Mama en papa hadden vooraf een tweetal loempia’s. Als hoofdgerecht Nasi Rames met Gado Gado, Foe Young Hai, Banaan en Babi Ketjap. Toe had mama Sorbetijs (smaken banaan en ananas). Papa had een Dame Blanche.

Dinsdag 26 juli 2011
Erg mooi weer vandaag! Opstaan, brood halen en ontbijten. Vandaag waren er geen paardjes, wel ezeltjes. Er was zelfs een ezeltje met een koets. Lotte en Ivo reden samen met (een andere) Lotte een rondje in de koets en daarna allebei nog even op een ander ezeltje.

Ivo speelde met het nieuwe buurjongetje Simon. Na nog wat gespeeld te hebben en gekleurd, was het tijd voor de lunch. Na de lunch Ivo slapen, papa het dagboek tikken, mama lezen en Lotte spelen. Lotte met mama letters oefenen en woordjes spellen met plaatjes aanwijzen.

Toen Ivo weer wakker was zijn we naar het zwembad gegaan. Lotte en Ivo gingen met papa lekker zwemmen. Terug bij de camper ging Ivo weer even met Simon spelen. Daar de koelbox van de buren niet gebruikt kon worden (omvormer was kapot gegaan), werd onze reserve koelbox aan hen uitgeleend.

In de avond aten we frietjes met kip nuggets.

Mailtje gestuurd naar huis

Woensdag 27 juli 2011
Vandaag begon de dag grijzig, maar later bleek het een mooie dag te worden. Opgestaan, broodjes gehaald en ontbeten. Daarna ging Ivo “in zijn slaapkamer” spelen met de Duplo. Lotte ging kleuren en tekenen in haar “Hello Kitty” boek.

De paardjes waren er ook weer deze ochtend. Ivo reed op twee paardjes en Lotte op drie verschillende. Ivo reed op Bellefleur tweemaal een duorit.

Na de lunch ging Ivo lekker slapen. Lotte ging puzzelen, spelen en weer leren schrijven. Toen Ivo weer wakker was gingen ze lekker samen spelen in de speeltuin. Onder toezicht van papa en mama op een grote afstand spelen. Papa ging nog eventjes zwemmen en samen met Lotte en Ivo afspoelen onder de douche.

We aten ’s avonds baquette met Corned Beef. Na het eten speelden Lotte en Ivo samen nog even op het bed (Ivo z’n kamer).

Donderdag 28 juli 2011
Vandaag begon als een mooie dag, werd een beetje grijs, maar werd weer mooi. Opstaan, broodjes halen en ontbijten. Na het ontbijt ging papa proberen om weer een mailtje te sturen, wat helaas niet lukte. Internet was nog niet beschikbaar. Lotte en Ivo gingen samen spelen op bed met de Duplo. Om ongeveer 10.00 uur was het weer tijd voor de paardjes. Lotte en Ivo hebben afzonderlijk met Amber gereden, een duorit met Kyra. Na eventjes te hebben gewacht hebben ze samen een Duorit gemaakt.

Terug in de camper werd er nog even gespeeld en werd er geluncht. Na de lunch ging Ivo lekker slapen. Omdat de kleine man eventjes wakker werd, ging mama bij hem liggen.

Papa ging in de middag een stukje wandelen over de camping. Er zijn drie routes uitgezet, eentje van 2,1 eentje van 2,3 en eentje van 2,8 kilometer. Hij koos voor de lange tocht. Na het wandelen eventjes het zwembad in voor verkoeling en daarna de douche.

Terug bij de camper werd het eten voorbereid en gingen we een speklapje met aardappels en sperzieboontjes eten.

Vrijdag 29 juli 2011
Vandaag begon als een mooie dag en bleef ook zo. We stonden weer op en haalden de broodjes voor het ontbijt. Na het eten, geen paardjes, dus naar het circus toe om te oefenen met van alles en nog wat.

Terug bij de camper lekker een broodje eten en daarna Ivo slapen. Eigenlijk als tijdens het eten, want Ivo was erg moe.

Na het tukkie doen zijn Lotte en Ivo bij Isis en Simon gaan spelen. Lotte is zelfs eventjes alleen naar het springkussen geweest. In de middag was er ook een voorstelling van het circus. Isis en Simon deden hieraan mee, dus zijn we gaan kijken. Na de voorstelling lekker met de buurtjes een ijsje en een drankje.

Bij de camper terug hebben we heerlijk gegeten (gebakken aardappeltjes en gehakt balletjes), waarna we een slaapie gingen doen.

Zaterdag 30 juli 2011
De dag begon wederom mooi. Gedurende dag af en toe een wolkje, maar van weinig betekening. Opgestaan, brood gehaald en ontbeten.

Vandaag waren er weer paardjes en een koets met ezel ervoor. Zowel Lotte als Ivo gingen weer een rondje maken op Cristal, het witte paard. Daarna allebei (tegelijk) op een ezeltje en tot slot twee keer een rondje in de koets. Ivo werd door Kyra bij de camper gebracht. Samen in / om de camper gespeeld, waarna we zijn gaan lunchen. Na de lunch heeft Ivo een slaapie gedaan.

Toen Ivo weer uit z’n bedje was, zijn we gaan springen en spelen in de zandbak. Terug bij de camper is Ivo bij Isis en Simon gaan spelen. Lotte ging een kijkje nemen bij Jarit. Van Isis en Simon mochten we het “Bob de Bouwer” spel lenen wat we een aantal keer hebben gespeeld. Tegen de avond eerst douchen, daarna een verhaaltje bij Kyra en tot slot nog even lekker eten, namelijk frietjes met Kipnuggets.

Zondag 31 juli 2011
Vanmorgen wakker met de wekker. Een mooie dag. Opgestaan en naar de receptie om af te rekenen. Terug naar de camper om de allerlaatste zaken in orde te maken. De koelbox terug van de buren, op zijn plaats en instappen. Eventjes stoppen bij de receptie om de broodjes te halen en onderweg. Rond 8.30 uur reden we weg richting Nederland. Rond 9.00 uur kwam er een duif (o.i.d.) naar beneden toe, richting de snelweg. Waarschijnlijk had hij er genoeg van en sprong voor de eerste de beste camper. Met een grote klap kwam de duif op de auto, stoppen was er niet bij. Op de eerste de beste stopplaats aan de kant. Geen echte schade, maar alleen een witte plek en het gaas in de grill gedeukt. Tussen de grill zat een veertje (het enige wat restte van de duif).

Zonder oponthoud kwamen we bij Parijs, alleen bij de eerste tol was het super druk en moesten vele mensen switchen van poortje. Ook zonder oponthoud gingen we door Parijs. Uiteraard wel goed druk, maar verder niets. Voorbij Parijs een korte oponthoud in verband met drukte, invoegen, uitvoegen, etc.

Om iets over 17.00 uur kwamen we aan op de camping. Aangemeld en naar het plaatsje toe. Snel alles in orde gemaakt en wat gegeten (brood met beleg en knakworstjes).

Na het eten even een rondje over de camping gelopen en weer kennis gemaakt met alle dingen op het terrein. Ook het afval, oud papier en oud brood (voor de hertjes) weggebracht. Daarna was het alweer tijd voor een slaapie.

Maandag 1 augustus 2011
Mooi weer in Nederland. Dat is een tijd geleden. Opgestaan, brood gehaald en ontbeten. Na het ontbijt de fietsen in orde maken en naar het dorp om boodschappen te doen. Lotte achterop bij papa en Ivo voorop bij mama. Een lekker stukje fietsen en eventjes winkelen.

Terug op de camping even het brood bestellen en spelen in de speeltuin. Weer bij de camper eventjes lunchen, buiten onder de luifel, en daarna Ivo een slaapje doen.

Na het slaapje gaan Lotte en Ivo spelen bij @eendje.

Dinsdag 2 augustus 2011
Wederom mooi weer in Nederland. Opgestaan, brood gehaald en ontbeten. Na het ontbijt wat gespeeld in de camper en naar @eendje toe. Hier hebben Lotte en Ivo even lekker gespeeld en mama en papa het brood besteld. Terug bij de camper ging Ivo eventjes slapen en ook Lotte deed een slaapje. Na het wakker worden, terug naar @eendje en waterspelletjes doen. Na afloop een lekker ijsje en nog eventjes poedelen in het kinderbadje. Papa speelde mee met een wedstrijdje waterpolo. Bij de camper mooie kleertjes aan en naar het dorp toe. Eerst eventjes wat boodschappen doen, daarna naar de Action toe voor een kleinigheidje voor de kinders en vervolgens naar de Chinees voor een heerlijk diner. Papa en mama hadden de Tipan Compleet. Voor de kinders was er de bami met saté.

Terug op de camping nog eventjes langs bij Joerie en vervolgens naar het bedje toe.

Woensdag 3 augustus 2011
De nacht bracht al wat regen, net zoals de dag. Opgestaan, brood gehaald en ontbeten. Na het ontbijt gespeeld in de camper. Papa ging even de email bekijken. Rond elf uur kwamen Lotte en Ivo papa begroeten en gingen kijken bij @eendje. Terug naar de camper voor de lunch. Na het lunchen Ivo slapen. Papa en mama deden samen met Lotte een paar spelletjes. Toen ook Ivo weer wakker was gingen we kijken bij @eendje. De deur was wel open, maar het was donker en er was dan ook niemand. Met z’n viertjes liepen we een rondje over de camping en onderweg kwamen we Nicole en Marianne tegen. Nicole ging boodschappen doen, dus liepen we met Marianne naar de caravan, waar Joerie op de computer een spelletje voetbal deed. Na koffie voor papa en mama en lekkers voor de kinderen naar de camper om het eten te gaan maken. We aten vanavond schnitzel, gekookte aardappels en sla.

Donderdag 4 augustus 2011
Het beloofd een mooie dag te worden! Opgestaan, maar geen brood gehaald. De bakker heeft op donderdag een vrije dag. Samen met Marianne en Joerie naar het dorp toe voor boodschappen. Vanavond krijgen we eters, dus er moest extra ingeslagen worden. Ook nog even naar de Action toe om te kijken voor een cadeautje voor Joerie. Terug bij de camper de broodjes gegeten en even wat gespeeld. Papa alvast de garage weer ingericht, dus de fietsen staan weer droog. Rond elf uur naar @eendje. Hier gingen ze vlaggenroof doen, maar Lotte en Ivo hadden daar niet zo’n zin in. Papa heeft tijdens het spelen een deel van het eten voorbereid. Toen iedereen bij de camper terug was, gingen we lunchen en Ivo een slaapje doen. Na de lunch wilde Lotte naar @eendje toe, maar durfde niet alleen. Papa is toen met haar daarheen gelopen, maar iedereen was in het zwembad. Papa en Lotte zijn toen naar het peuterbadje gegaan en hebben zich daar vermaakt. Joerie kwam Ivo wakker maken en met de bal spelen. Later in de middag zijn Lotte, Ivo, papa en mama met Joerie en Thomas gaan zwemmen.

Lotte en Ivo gingen met Joerie en Thomas Cars kijken, papa en mama het eten klaar maken. Daar het regende hebben we bij Joerie gegeten. We hadden voor hen Bami klaar gemaakt.

Vrijdag 5 augustus 2011
Opgestaan, broodjes gehaald en ontbeten. We waren nog net niet klaar, of Joerie stond voor de deur om de kinders mee te nemen naar de caravan om film te kijken. Lotte en Ivo gingen samen met hem mee. Papa en mama hadden even de tijd om de camper alvast wat op te ruimen. Tussendoor kwamen ze eventjes terug om wat te drinken en gingen daarna weer terug.

Met de lunch was Joerie er gezellig bij. Na de lunch ging Joerie eventjes terug naar zijn caravan en ging Ivo slapen. Lotte heeft wat gespeeld. Samen wilden ze terug naar Joerie, dus liepen we bij hem langs en gelukkig vond hij het goed dat ze samen bij hem bleven. Papa en mama hebben het brood besteld en samen een spelletjes gedaan. Mama wilde net de kinders gaan halen, maar ze kwamen er net aan. Ze waren met Joerie mee geweest om de poort open te doen. Lotte had de poort open en dicht mogen doen en Ivo met een karretje rijden.

In de avond aten we gebakken aardappeltjes met paprika en kipfilet.

Zaterdag 6 augustus 2011
Opgestaan en brood gehaald. Een kleine verrassing bij het brood. Vandaag hadden we namelijk voor iedereen een croissant en een chocolade broodje. Voor de lunch waren er harde broodjes. Terug bij de camper lekker ontbijten. Na het ontbijt gespeeld met de Duplo en kwam Joerie ze halen om nog naar Kong Fu Panda te kijken. Na de lunch ging Ivo lekker slapen en Lotte eventjes uitrusten. Om 13.00 uur was er kindersauna, waar Lotte met papa naar toe ging. Tussen de saunarondjes door konden we eventjes zwemmen of in het kikkerbadje.

Om 14.00 uur zijn we samen met Joerie naar de receptie gegaan om de laatste broodjes te bestellen en eventjes een plakje cake te eten voor z’n verjaardag. Het was erg gezellig en we bleven daar dus ook zeker eventjes hangen. Joerie ging tussendoor kijken of hij prijs had met de cryptomarathon. Lotte en Ivo liepen mee. Papa en mama liepen even naar de camper voor wat warme kleertjes voor de avond. Voor de verjaardag van Joerie was er namelijk een barbecue. Samen met z’n ouders (Hugo en Marianne), Chris, Tanja, Casper en Kobe waren we uitgenodigd om te komen eten. Ivo kreeg van Hugo een mooie vrachtwagen, waar auto’s op kunnen rijden. Lotte kreeg een kussen met de tekst “Hart onder de riem” erop. Beide waren helemaal gelukkig.

Zondag 7 augustus 2011
Alle spullen waren ingepakt, dus waren we klaar voor de reis. We gingen afscheid nemen bij Joerie en de familie. Iedereen ging nog even langs de WC en dan wachten op de broodjes.

De bakker kwam alle broodjes brengen, waarna de reis kon beginnen. Thuis waren oma Grarda en opa Ton er om ons op te vangen.

Op naar volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s