Vakantie 2012 – zomer

Zaterdag 14 juli 2012
Rond 9.30 reden we met de camper weg uit Den Haag. Op dat moment wisten we nog niet waar we naar toe zouden gaan. Onderweg regelmatig regen, niet enorm, maar toch zeker voldoende. Bij Dordrecht werd even gestopt om te plassen. Daarna konden we weer lekker doorrijden. België kwamen we door zonder problemen. De eerste tussenstop was dus vermeden.

Frankrijk was het eerste stuk ook rustig, alleen bij de tol wordt het altijd wat drukker. Verder was er geen noemenswaardige drukte. Ook de tweede tussenstop werd gemeden. Onderweg tweemaal getankt en tol moeten betalen. Bij de eerste tussenstop ontmoette we bekenden. De familie Verleg uit Schipluiden was ook op weg naar een bestemming in Frankrijk. Zij hadden onze camper bij de stop in Dordrecht ook al gezien en zagen ons nu er ook bij.

Het tweede keer tol betalen was bij Vierzon. We kwamen de snelweg af en draaide naar beneden toe en reden een grote waterval in. Het regende hier echt enorm hard.

De reis verliep verder allemaal zonder problemen. Rond 19.00 uur kwamen we aan op de bestemming. We meldden ons aan en mochten een plekje gaan zoeken. Het was nog niet druk, dus konden we kiezen waar we wilden gaan staan.

Na het opbouwen even een hapje eten (knakworstjes op broodjes) en het bedje in.

Zondag 15 juli 2012
Om 9.00 uur waren we op. Lotte en papa gingen bij de paardjes plassen, mama en Ivo in het hoofdgebouw. Zij namen het brood mee, dus konden we gaan ontbijten.

Na het ontbijt naar de paardjes toe, zodat de kinders lekker konden ezeltje rijden. Ook was er de koets, waar ze een keertje mee mochten rijden! Ze vonden het weer super.

Terug bij de camper even wat gekeuveld en geknutseld en naar de trampolines om lekker te springen. Vervolgens kwam daarna de lunch.

In de middag heeft Lotte nog wat zitten knutselen en Ivo aan het spelen. Lotte knutselde een huisje in elkaar en Ivo vermaakte zich op de speelzolder of op de trampolines. Ook kregen we een beetje regen.

’s Avonds hadden we nasi met kip en wokgroenten. Ivo was moe en ging z’n bedje in, later ging Lotte er achteraan.

Maandag 16 juli 2012
Het weer zag er goed uit. We stonden op en gingen het brood halen. Na het ontbijt stonden de paardjes alweer te trappelen, zoals Lotte en Ivo. Beide bereden ze diverse paardjes.

Na de lunch gingen we weer knutselen. Lotte en Ivo gingen een verrekijker maken. Niet een gewone, maar een piratenverrekijker. Dat is er zo eentje met één kijker. Ze mochten hem helemaal beschilderen. Ivo was er snel klaar mee en Lotte maakte er een echt kunstwerk van.

De trampolines werden vandaag ook meermalen bezocht.

In de avond kregen we een maaltijd salade van kip, pijnboompitten, sla, ei en een sausje.

Aan het eind van de dag gingen de kids weer slapen. Ivo moest nog even plassen en liep bij Gerrit langs. Die was net frietjes aan het eten, waar Ivo er ook een paar van kreeg. Toen Ivo en Lotte eindelijk sliepen, deden papa en mama een paar spelletjes Rummikub.

Dinsdag 17 juli 2012
Vandaag was het een grijze dag. Het weer was minder lekker dan gisteren. Papa en Ivo gingen samen even plassen en de broodjes halen. Vervolgens gingen we ontbijten.

Mama, Lotte en Ivo gingen naar de paardjes en papa ging douchen. Na het douchen ging papa ook naar de paardjes. Lotte en Ivo stonden nog in de rij om ezeltje te kunnen gaan rijden. Dit jaar was er een parcours om de paardenbak heen, zodat de kinderen een groot rondje konden maken.

Na de lunch renden de kinderen op en neer naar de trampolines, waren ze lekker aan het knutselen of spelen. Lotte kreeg een vlechtdraadje met kralen in haar haar.

We aten bami (kip, groente en sliertjes).

Woensdag 18 juli 2012
We stonden weer op en gingen naar de WC. Lotte en mama liepen terug en Ivo en papa haalden het brood. Na het ontbijt naar de paardjes toe. Daar bleek het dat Kyra bij het circus was, dus gingen de kids daar naar toe. Daar vermaakten ze zich allebei enorm. Gerrit was er weer bij om iedereen te helpen.

Bij de camper even uitrusten en lunchen. Na de lunch even naar het zwembad. De kinders vonden het eerst wat koud, maar daarna wilden ze niet meer weg. Het zwembad werd verruild voor een knutselmomentje. Lotte en Ivo mochten een masker kleuren. Lotte kreeg een olifant en Ivo een krokodil. Papa hielp Carel even met het snoeien van de struiken tegen de gevel. Toen Lotte en Ivo klaar waren met het kleuren gingen ze mee om het snoeiafval weg te brengen. Bij Carel kreeg papa een biertje en kregen de kinders een koeien ijsje. Bij de camper nog even wat drinken en weer naar het circus om lekker te oefenen. Papa bleef bij de camper om het eten alvast voor te bereiden.

Het diner voor vanavond was paprika, gebakken aardappeltjes en worstjes.

Donderdag 19 juli 2012
We stonden op met een grijze dag. Papa was al naar de WC geweest, dus ging mama met Lotte en Ivo en ook gelijk het brood halen. Lotte en Ivo haalden samen het brood, zonder hulp van papa of mama. Bij terugkomst bij de camper begon het ook een beetje te regenen.

Na het ontbijt bleven we in de camper door de regen. Lotte en Ivo wilden even naar buiten, dus gekleed in een regenjas en laarzen gingen ze samen met baby op stap. Ivo was snel klaar en terug bij de camper. Lotte ging nog langs de zandbak en nam baby daarbij mee. Ondanks een flinkere bui bleef ze lekker buiten spelen.

Lotte en Ivo gingen allebei even uitrusten na de lunch. Het weer werd steeds beter en de zon kwam steeds meer tevoorschijn. Het gras was helaas te nat, zodat er geen circus was vanmiddag.

We gingen een klein rondje lopen en kwamen langs het grote zwembad. Hier werd de wedstrijd bommetje gehouden. Hier bleven we even kijken, want ook Kyra deed mee. Het was ondertussen al aardig warm geworden, dus gingen we zelf ook eventjes zwemmen.

Het avondeten werd voor ons klaar gemaakt. Carel en zijn mensen hadden weer een heerlijk buffet klaar gemaakt. Voor Lotte en Ivo was er onder andere:

Gehakt balletje, nasi, pindasaus, eieren, pannekoeken, frietjes, kaassoufflé, komkommer, tomaat, fruit en pizza.

Voor mama en papa was er een Indisch buffet met onder andere:

Nasi, pittig ei, kool, spinazie, babi ketjap, redang, gebakken vis, gebakken banaan, gehakt balletjes in kokos, aardappel-avocadosalade, kroepoek en fruit. Toe was er ijs met kiwisaus.

Vrijdag 20 juli 2012
Ook vandaag begon grijs. Lotte en Ivo gingen samen het brood halen en papa en mama de tafeldekken. Uiteraard kwamen ze met het juiste brood terug. Na het ontbijt eventjes spelen in de camper en papa douchen. Wat later dan normaal begon het circus. Lotte deed hier volop aan mee. Ivo wat minder, want hij was erg moe van gisteren (laat gaan slapen). Na het circus gingen papa en Lotte het brood bestellen. Papa schreef de naam en Lotte de aantallen broodjes. Ook Lotte ging even op bed liggen om uit te rusten en deed een spelletje op de gameboy.

Na het uitrusten was er de lunch. Ook na de lunch nog even uitrusten en Ivo slapen. Papa en mama deden samen met Lotte een spelletje met de lettertjes om woordjes te maken. Tijdens Ivo z’n slaapje gingen mama en Lotte naar het knutselen, waar Lotte een sieradendoosje gemaakt heeft.

Het regende in de middag, dus er was geen circus. Lotte en mama maakten een kaartje om de lettertjes in op te bergen. Nadat Ivo wakker was geworden gingen we een stukje lopen en kwamen langs het zeepstenen maken. Zowel Lotte als Ivo kregen een kleine steen om mee te nemen.

Lotte wilde nog even blijven en kocht een grotere steen om te bewerken. Met mama ging ze er een dolfijntje van maken. Ivo liep een beetje in de rondte en was regelmatig bij Kyra te vinden.

Terug bij de camper gingen we lekker eten. Er waren aardappels, beefburger en spinazie met een eitje er door.

Kyra las weer een verhaaltje voor, waarna Lotte en Ivo nog iets te drinken en snoepen kregen, waarna ze gingen slapen.

Zaterdag 21 juli 2012
Vandaag was het weer heel mooi weer. Strakke blauwe luchten. Lotte en Ivo gingen weer de broodjes halen en bij terugkomst verstopten zij zich in de camper. Na de broodjes snel kleertjes aan en naar de paardjes toe. Lotte en Ivo gingen samen op Amber een stukje rijden en daarna gingen ze allebei op diverse andere paardjes en ezeltjes.

Op de weg terug naar de camper kwamen we door de speeltuin. Hier klommen Lotte en Ivo lekker in de toren. Ivo vond het wel wat eng en had hulp nodig om terug naar beneden te komen. Vervolgens door het labyrint kijken of we de weg konden vinden. Gelukkig vonden we die en konden terug naar de camper om lekker te gaan lunchen.

Na de lunch lekker eventjes zwemmen en douchen. Terug bij de camper eventjes lekker uitrusten in de schaduw.

Mama bereidde alvast het eten voor en Lotte en Ivo gingen bij de skelterrace kijken. Terug bij de camper begon papa met het eten te maken (gebakken aardappeltjes, paprika en beefburger). Na het eten naar Kyra om naar de verhaaltjes te luisteren. Door naar de douche om weer even schoon te worden.

Terug bij de camper ging Ivo naar bed toe. Hij was Raoul kwijt, dus werd de hele camper ondersteboven gekeerd. Helaas niet gevonden. Later ging ook Lotte naar bed toe.

Zondag 22 juli 2012
Vanmorgen weer uit de veren. Met z’n allen plassen, Lotte en Ivo het brood halen. Zij werden verrast, want er was namelijk een andere bestelling opgeschreven. De bestelling was een pain, twee croissants en twee chocoladebroodjes.

Na het ontbijt discussie over wat te gaan doen. Lotte wilde naar het circus, Ivo naar de paardjes. Het compromis was eerst paardjes, daarna circus. Na het circus terug naar de camper en lekker lunchen. Brood binnen, kinders op bed om uit te rusten.

Na het rusten gingen we knutselen. Tijdens dit knutseluurtje gingen de kinderen een indianentooi maken, waarna ze tot indiaan werden geschminkt. Zowel Lotte als Ivo maakten een hele mooie tooi. In de middag was er ook het zeepstenen. Lotte ging haar dolfijn afmaken, zodat mama aan het schuren was. Lotte en Ivo liepen af en toe op en neer tussen het zeepstenen en het circus.

Het eten bracht ons een maaltijdsalade (speklap met sla en pijnboompitten). Na het eten weer naar het verhaaltje van Kyra, douchen en naar bedje toe.

Maandag 23 juli 2012
Vanmorgen waren we behoorlijk vroeg wakker. We gingen plassen en Lotte en Ivo het brood halen. We hadden vandaag weer croissants als ontbijt. Om 9.00 uur ging papa naar de hardloopgroep om mee te trainen. Na de training ging hij even douchen, waarna we met z’n allen naar het circus konden gaan.

Bij de camper deed Lotte nog even wat oefeningen met mini loco, waarna we weer een broodje gingen eten.

Na de lunch even allemaal rustig aan. Lotte met de mini loco en Ivo met z’n stickerboek. Lotte en Ivo gaven samen een voorstelling voor papa, mama en alle Disney poppetjes. Lotte floot op de blokfluit en Ivo zong. Samen voerden ze Vader Jacob op. Om 14.00 uur was er weer knutselen, waar Ivo een schildpad in elkaar maakte en Lotte een lieveheersbeestje.

In de middag zijn we naar het circus gegaan, waar Lotte en Ivo weer flink hun best hebben gedaan. Na het oefenen in de rij, want we gingen frietjes eten. Lotte, Ivo en papa met een kaassoufflé en mama met kipstukjes.

Toen de maaltijd binnen was, was er weer een verhaaltje van Kyra en zijn we heerlijk gaan douchen. Ivo viel erg snel in slaap. Mama en Lotte hebben toen nog woordjes zitten maken.

Dinsdag 24 juli 2012
Vandaag was het weer erg mooi weer. Na het opstaan en brood halen door Lotte en Ivo, ging papa weer even de email bekijken. Bij terugkomst ging hij even douchen en gingen Lotte, Ivo en mama mee om de paardjes op te halen. Papa haakte snel aan toen de paardjes en ezeltjes uit de weide waren gehaald. Beide kinders hebben weer wat rondjes gereden. Ook mochten ze samen met een ander kindje in het koetsje achter de ezel.

Natuurlijk weer snel door naar het circus. Na het circus en lunchen om vervolgens lekker te gaan zwemmen. Bij terugkomst bleek de gasfles leeg te zijn, want de koelkast stond te tikken. Papa verving de fles en de koelkast deed het weer.

Het was aardig warm, dus waren we lekker buiten. Allebei de kinders in hun eigen tentje. Ivo en Lotte gingen even aan de wandel, waarbij Ivo aardig viel. Twee open plekken op z’n heupjes. Z’n buik en rechterbeen aardig geschaafd.

In de middag weer naar het circus toe en mama maakte de Dolfijn af. Lotte ging met Kyra en Aylene oefenen voor de voorstelling. Tijdens het oefenen werd Lotte geprikt in haar voet. Anne haalde een uitzuigsetje en haalde het gif eruit. Mama haalde Lotte d’r medicijnen. Daarna kon ze weer verder.

Na het circus gingen Lotte en Ivo met Aylene mee om te spelen. Ze waren keurig op tijd terug voor een bordje Kip-Siam. Na het eten gingen ze samen eventjes douchen om daarna lekker te gaan slapen.

Woensdag 25 juli 2012
Vandaag gingen mama en Ivo weer het brood halen. Na het ontbijten kleertjes aan en naar de paardjes toe. Lotte en Ivo hielpen met het halen van de paardjes uit de weide. Na het opzadelen snel naar beneden om paardje te gaan rijden. Lotte was als eerste. Ivo vond een maatje (Tiara) om samen paardje te rijden.

Mama, papa en Ivo liepen door naar het circus. Lotte kwam liep met de grote ronde mee. Later kwam zij ook bij het circus en kon met Kyara en Aylene oefenen voor de voorstelling. Na alle inspanningen naar het zwembad om eventjes af te koelen en vervolgens te lunchen.

Lotte en Ivo wilden hun vriendinnen opzoeken, dus gingen ze met mama een rondje lopen om de meiden op te zoeken. Kyara en Tiara waren in het grote zwembad, dus gingen we met z’n allen naar het grote zwembad om af te koelen. Het was weer tijd om te gaan knutselen. Zowel Lotte als Ivo hebben een mooi vriendenboek gemaakt. De bel voor de volgende activiteit ging alweer, dus gingen we bij het meer kijken naar het handdoekhangen. Vervolgens zijn we even naar het kleine zwembad geweest. Lotte ging daarna door naar het circus om samen met Kyara en Aylene te gaan oefenen. Lotte ging met Kyara en Aylene mee om alle oefeningen op te schrijven. Ivo ging met Tiara mee om te zwemmen.

Na het verhaaltje gingen we met diverse buren tafelfriet  te eten. Dit was een lange rij met tafels met plastic erop. Op de tafel werd alle friet en worstjes gelegd, zodat iedereen lekker kon eten.

Donderdag 26 juli 2012
Vandaag begon weer als een mooie dag. Papa ging na het ontbijt (gehaald door Lotte en Ivo) weer mee doen aan het hardlopen. Het was erg warm, maar erg leuk. Lotte en Ivo gingen ondertussen naar de paardjes toe. Lotte ging mee om de paardjes te halen en was continu bij Aylene. Ivo besloot toch maar te gaan zwemmen, dus samen met Tiara naar het zwembad toe. Papa ondertussen douchen.

Mama en papa gingen bij het circus kijken en vonden daar Ivo en Tiara. Ze waren al klaar met zwemmen. Ook Lotte kwam die kant op.

Het circus was klaar, dus terug naar de camper en even lekker zitten. Papa maakte de lunch klaar. Na de lunch Tiara zoeken om te gaan zwemmen. Die bleek in het grote zwembad te zijn, samen met Aylene en Kyara. Er werd dus in het grote zwembad gezwommen. Tegen de warmte van de zon gingen we met z’n viertjes maar weer terug naar het kleine zwembad. Hier was gelukkig wat schaduw. Papa vertrok uit het bad om de email te bekijken. Mama, Lotte en Ivo bleven nog eventjes. Na verloop van tijd meldden zij zich ook in de barruimte bij Papa. Ivo en Lotte bleven bij Kyara, Tiara en Aylene achter om even lekker niets te doen, te kijken naar het Aquagym. Toen mama erbij kwam, mochten Lotte en Ivo ook even meedoen.

Na de Aquagym gingen ze naar het circus toe om weer te oefenen met de Acro. Om eventjes af te koelen zijn ze met z’n allen het grote zwembad ingedoken. Papa maakte het eten (Babi Panggang met nasi) klaar, waarna we lekker konden eten. Bij het verhaaltje nog even een toetje eten, douchen en naar bedje toe.

Vrijdag 27 juli 2012
Vannacht heeft het fors geonweerd en geregend. In eerste instantie was het een beetje licht met wat lichte klapjes en wat spetters. Gedurende de nacht werd het onweer sterker en de regen heviger.

Bij het wakker worden was de lucht behoorlijk blauw met een wit wolkje. Lotte en Ivo haalden het brood, waarna we lekker konden ontbijten. Lotte en Ivo gingen eventjes op de trampolines om wat te springen. Daarna gingen ze saampjes door het Labyrint heen.

Lotte ging samen met Ivo naar het circus toe om weer te oefenen voor de voorstelling van vanmiddag. Meteo Gerrit werd weggeroepen voor een telefoontje uit Argenton-sur-Creuse. Er werd een code rood afgegeven voor het weer in de omgeving. Dit hield in dat er zwaar onweer en veel wind op komst was. De hele camping werd gealarmeerd. Iedereen maakte zijn of haar tent / caravan in gereedheid voor een windvlaag. Lotte was ondertussen druk aan het oefenen voor de voorstelling, welke helaas niet door zou ging. Ook onze camper werd in gereedheid gebracht.

Na de lunch was er wat regen en een beetje wind. We gingen naar het knutselen, waar beide een sambabal hebben gemaakt. Ondertussen zag het er aardig dreigend uit. Met Tiara gingen we naar de camper toe om een spelletje te doen. Lotte ging samen met Tiara Kyara opzoeken voor het moordspel. In plaats daarvan vonden ze Aylene, die ook even mee kwam.

Het weer was niet zo dramatisch als voorspeld. Echter op zo’n tien kilometer verderop was het wel goed raak. De luchten waren daar gitzwart en veel lichtflitsen. Onze camping overleefde echter zonder enkele windvlaag of onweer. Wel af en toe regen.

Ondanks dat de voorstelling niet door ging, werd er toch weer geoefend voor de volgende voorstelling. Na het oefenen terug naar de camper om te eten (Kip Siam), een verhaaltje en daarna slapen.

Papa ging nog even wat baantjes trekken en daarna even douchen.

Zaterdag 28 juli 2012
We waren vroeg wakker. Mama en Ivo gingen even plassen. De broodjes waren er nog niet. Papa ging kijken of hij mail kon versturen, maar internet deed het weer niet. Lotte en Ivo kwamen hem en de broodjes ophalen om te gaan ontbijten. Na het ontbijt de kleertjes aan, want de paardjes kwamen en Ivo mocht op de trekker van Mario.

Lotte ging lekker paardje en ezeltje rijden, Ivo wachtte op Mario, want was bang te laat te zijn. Mario kwam langs, maar moest eerst nog weg en zou later terug zijn. Toen die terug was, mocht Ivo bij Gijs op het spatbord zitten en later bij Mario op schoot. Eigenlijk mocht hij niet meerijden, want dan kan te gevaarlijk zijn. Tot de verbazing van Ivo ging Mario toch een stukje rijden.

Papa hielp de buurman met de spullen inpakken en een paar haringen uit de grond te krijgen. Na dit gingen we lunchen. Lotte bleef bij een vriendinnetje mee eten. De moeder kwam wat kaas halen bij de camper, omdat Lotte die graag op brood wilde. Na de lunch ging zij samen met het vriendinnetje en het zusje eventjes zwemmen. Papa ging naar een Workshop Fotografie.

In de middag werd er weer de skelterrace gehouden. Zowel Lotte als Ivo deden hieraan mee. Lotte werd geholpen door Killian, Ivo door Aylene. Guilian ging met het duwen helaas onderuit, zodat mama verder moest gaan met duwen. Lotte won de race en kreeg daarvoor een ijsje.

Nadat de race klaar was, begon het te onweren en ook wat te regenen. We gingen terug naar de camper toe. Eenmaal binnen ging het meer onweren, maar zeker ook meer regenen. Het kwam weer met bakken uit de lucht, maar na regen kwam ook nu weer zonneschijn.

Lotte en Ivo gingen met mama naar het verhaaltje, papa schreef het dagverhaaltje en zorgde voor het eten (boontjes, hamburger en aardappeltjes) .

Papa ging nog even wat baantjes trekken en daarna even douchen.

Zondag 29 juli 2012
Vanmorgen waren we vroeg wakker. Lotte ging eventjes plassen en daarna met Ivo de broodjes halen. Vandaag zondag, dus waren er ook chocoladebroodjes. Het was weer smullen vanmorgen.

Na het ontbijt is papa de e-mails gaan bekijken en is Lotte samen Ivo mee geweest om de paardjes op te halen uit de weide. Toen ze voorbij de camper kwamen, was ook papa weer terug. Met z’n viertjes dus weer kijken bij het paardje rijden. Lotte en Ivo deden uiteraard weer volop mee. Lotte ging mee op grote ronde over de camping en Ivo, mama en papa gingen het doolhof in. Na de grote ronden kwamen Aylene en Lotte meteen door naar het circus om nog even te oefenen met de Acrobatiek.

Na het oefenen even lekker lunchen en Ivo eventjes slapen. Mama haalde bij Lotte de staartjes eruit om nieuwe te maken. Papa ging een tochtje lopen over de camping (2,8 km). Deze tocht ging langs de grenzen van het terrein en voerde onder andere door de bossen en langs de weiden.

Toen papa terug was bij de camper werd Ivo wakker en ging Lotte weer even spelen bij Loïs. Daarna werd Lotte opgehaald door de meiden en gingen ze een voorstelling houden. Vooraf werd ze nog eventjes opgemaakt om er mooi uit te zien. Eerst werd er geoefend, waarna de voorstelling voor papa en mama gehouden kon worden. Na die voorstelling hadden de dames er zin in en gingen publiek optrommelen, waarna er nog een voorstelling gehouden werd. Het publiek klapte na iedere oefening. Na dit optreden moest er nog een voorstelling gehouden worden om een en ander ook aan de ouders en opa en oma van Kyra te laten zien. De voorstelling is op film en op foto gezet. Na de voorstelling werden de helpers bedankt met een ijsje.

Na het lekkere ijsje terug naar de camper waar papa heerlijk goulash met nasi maakte. Weer het einde van een mooie dag.

Maandag 30 juli 2012
Vandaag begon als een grijze dag. In de loop van de ochtend klaarde het op en werd het wederom een mooie dag.

Papa haalde het brood, waarna we konden gaan ontbijten. Papa deed z’n sportkleren aan en ging weer met het hardloopgroepje mee. Toen papa terug was, ging hij douchen en mama ging met Lotte en Ivo naar de paardjes. Na het douchen was papa er ook bij. Lotte ging ook vandaag weer mee op grote ronde over de camping. Na de paardjes ging Lotte bij Lois gaan spelen en mama, papa en Ivo naar het circus toe. Doordat er markt was in de omgeving was het overal lekker rustig.

Terug bij de camper was het alweer lunchtijd, dus Lotte werd opgehaald. Na het broodje gingen Ivo en Lotte weer bij Lois spelen. Om 14.00 uur was het weer knutseltijd, dus gingen we met z’n viertjes lekker knutselen. Ditmaal werd er van een grote eierdoos een spel gemaakt.

Tussen het knutselen en het circus ging Lotte weer met Lois spelen. Bij het circus was er lekker spelen. Lotte werd regelmatig door Anne geholpen.

Papa ging iets eerder terug om het eten klaar te gaan maken. Vanavond hadden we Kip Siam op het menu staan.

Dinsdag 31 juli 2012
Wederom begon de dag grijs, maar als snel kwam er weer zon achter de wolken vandaan. Lotte en Ivo haalden het brood en daarna konden we gaan ontbijten. Papa ging even snel de mail checken en straks naar de paardjes toe.

Lotte wilde graag samen met mama een ezeltje, maar helaas waren er anderen die voor mochten. Dan zelf maar op een paardje en een ezeltje rijden. Na het paardje rijden wilde Ivo gaan eten. Na wat rust het brood gemaakt en lekker geluncht.

Mama ging samen met Lotte en Ivo Anne ophalen om een staartje in haar haar te maken. Nadat Anne klaar was, kwamen Aylene en Kyra om op Ivo en Lotte te passen, zodat papa en mama naar de vergadering konden gaan over de spooktocht. Mama was snel klaar, papa ging met de groep de route bekijken en een plekje uitzoeken voor tijdens de spooktocht. In de tussentijd is mama met Lotte en Ivo gaan zwemmen. Toen papa terug was zijn we met z’n allen nogmaals gaan zwemmen en hebben daar toen ook foto’s gemaakt.

Weer door naar het circus, waar Lotte met diverse spelletjes meedeed en Ivo in de weer was met een diabolo. Lotte kreeg van Thomas een armbandje. Dat had hij gemaakt van het oude koordje van de diabolo.

Papa ging alvast vooruit om aan het eten te beginnen. Op zijn weg naar de camper werd hij verrast met allemaal knutselspullen voor Lotte en Ivo. Mama haalde Aylene uit het zwembad, zodat ook zij een staartje kon krijgen. Ook Anne was erbij en zij hielp Lotte met het maken van een kleurplaat / prikplaat voor Carel. Die zijn we na het eten bij hem gaan brengen. Vanavond hadden we heerlijke boontjes met aardappeltjes en een boomstammetje.

Woensdag 1 augustus 2012
Lotte en Ivo gingen weer samen de broodjes halen. Na het ontbijt gingen mama, Lotte en Ivo naar de paardjes toe. Vandaag was de hoefsmid er, dus moesten alle paarden en ezeltjes uit de diverse weides gehaald worden. Lotte en Ivo mochten hierbij helpen. Er was één ezeltje en één paard om op te rijden. Lotte heeft op het ezeltjes en het paardje gereden, Ivo samen met mama op het paard.

Na de paardjes weer naar de camper toe om een broodje te eten. Vanavond was de spooktocht, dus moesten Lotte en Ivo goed uitgerust zijn om mee te konden doen. Ze gingen dus allebei eventjes uitrusten. Kyra en Nicky kwamen langs om een vlechtje in het haar te krijgen.

Om 14.00 uur gingen we naar het knutselen. Lotte heeft een mooie ketting gemaakt om in het kamer op te hangen. Ivo had niet zo’n zin om te knutselen, dus hing een beetje rond. Papa ging alvast wat voorbereidingen treffen voor de spooktocht en hielp de buurman eventjes met wat te versjouwen. Na het knutselen hebben we een ijsje gegeten op het terras. Vervolgens kwam Tyara voor een vlechtje, dus zijn we weer even naar de camper gegaan.

In de namiddag zijn we weer naar het circus gegaan om wat te oefenen en te spelen. Het eten hebben we in het restaurant gedaan. We hadden heerlijke pizza’s van Mario. Lotte had een pizza met ham en champignons, Ivo een pizza met salami en papa eentje met salami, paprika, knoflook en basilicum.

Na het eten werden de kinders gedoucht en aangekleed voor de avond en werden ze naar Aylene gebracht. Zij ging met Nicky oppassen. Papa en mama gingen de spooktocht verder voorbereid. Mama ging na het voorbereiden terug en papa ging met de overige spoken het bos in voor de spooktocht. Er waren diverse plekken waar de spoken verstopt waren. Ook waren er twee heksen. Lotte werd met Killian naar het meer gebracht en Ivo met Aylene. Ze liepen namelijk heel stoer mee met de tocht. Lotte is zelfs twee keer meegelopen. De tweede keer was met Lois. De tocht was gesplitst in een groep tot 12 jaar en een groep vanaf twaalf jaar. De eerste groep was om 20.30 uur en de tweede groepen om 22.30 uur. Papa was na twaalf uur terug bij de camper en ging nog eventjes douchen.

Donderdag 2 augustus 2012
Vandaag was het redelijk vroeg dag in verhouding tot de tijd dat iedereen ging slapen. Ivo en mama gingen even plassen en daarna papa. Papa nam meteen het brood mee, waarna we konden gaan ontbijten.

Na het ontbijt even rustig aan en goede kleren aan, want we gingen in het labyrint helpen op ruimen. Het opruimen hield in dat we alle onkruid weg moesten halen en de bramenstruiken moesten verwijderen. Papa was goed bezig en sloopte daarbij een “hakkertje”, een heggenschaar en verboog een ander “hakkertje”. Lotte en Ivo plukten bloemetjes voor Carel en mama bracht al het afval weer weg. Als tegenprestatie ging Carel voor alle helpende handen een heerlijke lunch koken. Deze lunch was een nasi, foe yong hay en tjap tjoy. Uiteraard was er ook kroepoek. Toe was er fruit en voor de kindertjes een ijsje.

Terug bij de camper alle vuile kleren weg gelegd. Papa ging even douchen. Vervolgens door naar het zwembad om mee te doen met de wedstrijd bommetje springen. Lotte en Ivo deden hier aan mee.

Lotte ging in de middag Anne helpen bij de ijsverkoop. Ivo viel op een stoel in slaap. Na het helpen terug naar de camper en lekker eten. We hadden vandaag stokbrood met knakworstjes. Na het verhaaltje douchen en daarna slapen.

Vrijdag 3 augustus 2012
Vanmorgen met z’n viertjes opgestaan, naar het toilet en het brood gehaald. Na het ontbijt ging papa even naar het restaurant om de email te checken. Ondertussen speelden mama, Lotte en Ivo “De Toren Van Pisa”. Ook hebben Lotte en Ivo Nicky en Killian in het vriendenboek laten schrijven. Na het schrijven en checken met z’n allen naar het circus om te oefenen. Ook hebben Lotte en Ivo zich ingeschreven voor de circusvoorstelling vanmiddag.

Na het oefenen terug naar de camper en even uitrusten en lunchen. Na de lunch nog even uitrusten, waarbij Ivo in slaap viel. Lotte en papa gingen samen naar het knutselen toe. Daar heeft ze een prinses en prins geknutseld.

Mama bracht de knutsels terug naar de camper en papa ging helpen met het opbouwen van het circus. Daarna was het tijd voor de grote show! Lotte en Ivo deden allebei mee aan de openingsshow. Lotte kwam daarna met Aylene, Kyra en Roos op voor een Acroshow. Ze deden diverse mooie kunsten. Later in de show kwam Ivo op als clown en deed zijn diabolo-act. Weer wat later in de show deed Lotte weer mee met Kyra en Aylene. Ze deden de show die ze al eerder hadden opgevoerd.

Van de show en de warmte waren de kinders wat verwarmt geraakt dus namen we met z’n viertjes een lekker ijsje. Vervolgens terug naar de camper voor het avondeten. We hadden bami met kipsaté. Terwijl papa het avondeten klaar maakte, gingen Lotte, Ivo en mama naar het verhaaltje luisteren. Na het eten even douchen en daarna naar bedje toe.

Zaterdag 4 augustus 2012
Vannacht was er wat regen, maar bij het opstaan weer een mooie zon. Met z’n viertjes broodjes halen en lekker ontbijten. Daarna snel kleertjes aan en naar de paardjes toe. Lotte vloog Charlotte om d’r middel in de hoop te mogen helpen bij de ezeltjes. Aylene wilde graag met Lotte helpen met een ezeltje en dat mocht van Anja. Lotte mocht dus voor de eerste keer helpen met een ezeltje! Papa bleef ondertussen bij de camper, want Mario kwam hem helpen de bandenspanning in orde te maken. Bij Lotte ging het helemaal super. Natuurlijk hielp Ivo ook mee. Ze ging met de groep de ezeltjes uit de weide halen en naar de stal toe om te borstelen en te zadelen. Vervolgens mocht ze op het ezeltje naar de baan toe om daar de kinderen op het ezeltje te laten rijden. Ook op grote ronde mocht Lotte op het ezeltje. Na het afzadelen moesten de ezeltjes natuurlijk ook weer weg gebracht worden.

Terug bij de camper werd er nog wat gedronken, waarna Lotte met Aylene mee ging om lekker te zwemmen. Na het zwemmen ging ze mee naar de tent om daar met de papa en mama van Aylene en Killian lekker te eten. Na het eten heeft Lotte ook geholpen met de afwas. Daarna zijn Lotte, Ivo en mama gaan kijken naar een salamander. Ondertussen is papa op de fiets vertrokken naar het kasteel in de buurt om daar te gaan kijken. Hij werd door een dame rondgeleid op de binnenplaats en mocht daarna zelf een rondje om het domein lopen. Bij terugkomst werd hij door een meneer meegenomen naar een aantal plekken (een zolder en een toren) waar normaal geen publiek kwam, daar dit te gevaarlijk was. Op de fiets ging hij weer terug (rondje door de omgeving). Bij terugkomst was Lotte op Oriëntatietocht met Kyra, Aylene, Tiara en Lisa. Deze tocht ging over de camping en je moest een woord terugbrengen (woordje Harry) naar de hoofdpost. Het groepje van Lotte waren als tweede terug (in een tijd van 23’45”).

Na alle inspanningen even uitrusten bij de camper. Maar niet lang, want er was vanmiddag weer een skelterrace. Lotte en Ivo deden uiteraard weer mee. Lotte werd geduwd door Aylene en Ivo door Killian. Ivo en Killian wilden graag revanche. Ivo was uiteraard slim en sneed een stuk van het parcours af en was daardoor de eerste, maar helaas de scheidsrechter zag alles en vond dat Lotte (weer) had gewonnen en kreeg als winnaar een ijsje. Als klapstuk deed papa ook mee aan de race en moest tegen Carel (scheidsrechter) en moest helaas hem voor laten gaan.

Terug bij de camper werd het eten gemaakt (Nasi met Babi Panggang) en gingen we naar het verhaaltje. Daarna ging Ivo naar bedje toe. Als afsluiting van de dag vond Lotte Raooul onder de koelkast, waar Ivo super blij mee was. Daarna ging ook Lotte naar haar bedje toe.

Zondag 5 augustus 2012
Vanmorgen was het weer vroeg dag. We gingen richting de bar voor de broodjes. De bakker kwam net aan rijden. Papa en mama hielpen mee met het uitladen en dus kon de broodverkoop beginnen. Vandaag was het weer zondag en dus waren er ook chocoladebroodjes.

Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo eventjes naar de trampolines om lekker te springen. Net op tijd waren ze bij de paardjes en de ezeltjes om de taken te verdelen. Vandaag mocht Lotte weer een ezeltje. Samen met mama en Iris kreeg ze Melana toe bedeeld. Met z’n allen gingen we naar de grote weide om de paardjes en de ezeltjes op te halen. Iris nam Melana mee naar de stallen toe. Daar werd ze geborsteld en gezadeld en kon het festijn weer beginnen. Om beurten mochten ze met Melana en de passagier lopen. Aan het eind was er weer de grote ronde. Lotte mocht het tweede deel op Melana berijden. Bij de stallen werd Melana weer van zadel verlost en konden alle paardjes en ezeltjes weer terug worden gebracht. Terug bij de camper hebben we weer lekker geluncht.

Beide gingen eventjes uitrusten. Lotte heeft weer geoefend op het lezen in het boekje “Vos in het bos”. Toen ze klaar was, ging ze naar Gerrit en Thea om voor te lezen. Ze vonden het superknap. Rond 15.00 uur gingen we naar de bar om het cadeautje aan Charlotte en Mario te geven. Ook hebben Jelle en Thomas in het boek van Ivo geschreven. Maaike heeft bij Lotte in het boek geschreven. Omdat het weer niet echt lekker was ging het circus helaas niet door, dus bleven we gezellig in de bar bij Anne. Vervolgens hebben we het avondeten besteld (frietjes met kipstukjes (mama, papa en Lotte) / kaassoufflé (Ivo)). Bij het klaarmaken van de frietjes hebben we het boek van Lotte en Ivo achtergelaten, zodat Charlotte en Mario erin konden schrijven. De boeken zijn we later gaan ophalen.

Bij de diverse buurtjes zijn we langsgegaan om afscheid te nemen. Dit nam wel wat tijd in beslag

Vanavond zou er een kampvuur worden gehouden, maar door het dreigende weer ging dit helaas niet door. De kinders gingen hierdoor alleen wel een beetje laat naar hun bedje toe.

Maandag 6 augustus 2012
Om 7.00 uur was iedereen wakker. We gingen de kleertjes weer aantrekken en de laatste spullen in orde maken. Het gas werd afgesloten, zodat we veilig konden gaan rijden. Papa reed de camper naar voren toe en moest nog eventjes wachten tot de ketting omlaag was om de camper op de parkeerplaats te zetten. Mama, Lotte en Ivo gingen een aantal wakker maken. Anne, Thomas werden wakker gemaakt. Killian en Aylene kwamen hen al tegemoet. Lotte is vervolgens samen met Aylene Kyra en Tiara wakker gaan maken.

In de bar werd het brood opgehaald en afgerekend. We kregen nog iets te drinken en konden we op weg gaan. Rond half negen reden we weg uitgezwaaid door alle vrienden. De rit naar Parijs toe verliep prima. Door Parijs heen ook geen problemen. Op het laatste stukje van de Pereferique waren wat opstoppingen. Verderop op de A3 waren wegwerkzaamheden, waardoor er ook files waren. Bij de tweede keer tol betalen was het ook druk. Bij Antwerpen waren er files, door het normale werkverkeer. In Nederland verliep alles prima.

Rond kwart voor zeven waren we thuis, waar oma Grarda ons opwachtte. Met z’n allen werd de camper leeggehaald en op de parkeerplaats gezet. Na het eten (brood met frituur) gingen de kinders naar hun bedje toe.

Dinsdag 7 augustus 2012
De eerste dag thuis. Na het opstaan en het ontbijt alle spullen gepakt en met de camper naar oma Grarda toe. Bij haar voor de deur is deze weer helemaal schoongemaakt. Papa deed de buitenkant en mama deed de binnenkant.

Na het schoonmaken reden we naar Poeldijk toe om de camper weer terug te brengen naar z’n stalling. Papa reed de camper zelf op z’n plaatsje en we konden weer terug naar huis toe.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s