Vakantie 2013 – zomer

Vrijdag 19 juli 2013
Vanmorgen de kinders naar school toe. Papa en mama de camper ophalen en naar huis om de boel in te gaan pakken. De meeste spullen stonden al klaar, dus mama liep de dozen en tassen naar de camper en papa gaf alles een plaatsje. Mama spoelde de watertank door en papa knutselde een oprijplank voor de scooter. Deze werd erin gereden en de overige spullen erbij. De kinders werden van school gehaald en wat gegeten.

Oma Grarda en opa Ton kwamen op bezoek en hadden wat voor iedereen wat bij zich. Lotte kreeg een tolletje en diverse knutselspullen en een leer/puzzelboek. Ivo kreeg knutselspullen en een tolletje en een auto om in elkaar te bouwen. Voor papa en mama waren er diverse puzzelboekjes. Voor Lotte, Ivo en mama nog een blikje met snoepjes. Voor papa een blikje dropjes.

Na het eten (frietjes met divers lekkers) werden de laatste spullen naar de camper gebracht en konden we gaan vertrekken. De reis tot voorbij Lille verliep goed. Daar voorbij waren wegwerkzaamheden, waardoor het verkeer van drie banen naar de vluchtstrook moest. Dit kostte aardig wat tijd. De verdere reis verliep prima. Onderweg was Lotte even niet lekker.

Zaterdag 20 juli 2013
Tussen half twee / twee gingen we door Parijs, zonder oponthoud. Om vjjf uur waren we op de plaats van bestemming en moesten we wachten om aan te kunnen melden. Lotte, Ivo en mama deden even de oogjes dicht en papa liep wat rond. Tegen acht uur werd er aangemeld en kon er een plekje worden gezocht. Tegen de schuur werd de camper opgesteld en konden de spullen op z’n plaats worden gebracht.

Na wat te hebben gegeten zijn we even bij de ezeltjes geweest. Bij de camper even wat uitgerust van de reis, waarna we zijn gaan zwemmen. Terug bij de camper wat gegeten en naar de skelterrace kijken.

Lotte is met Kyra, Tiara en Aylen gaan zwemmen. Na het zwemmen naar het verhaaltje luisteren en een hapje eten (rijst met kipsaté). Nog even douchen en het bedje in.

Zondag 21 juli 2013
Vanmorgen een beetje uitslapen. Ivo en mama gingen even plassen en het brood halen. Ze hadden vier croissants en een pain meegebracht. Terug bij de camper konden we lekker ontbijten. Lotte en Ivo gingen samen naar de paardjes toe, maar kwamen terug. Ze hadden begrepen dat de paardjes alleen het meer in zouden gaan. Terug bij de camper gingen ze hun eigen tentjes opzetten en daarin spelen. Lotte zat heerlijk te knippen en plakken en Ivo met z’n Carsauto’s.

Na de lunch hebben we nog even genoten van de schaduw. Vervolgens ging papa naar de uitleg van de spooktocht die aanstaande woensdag gehouden gaat worden. Toen hij terug kwam zijn we lekker naar het zwembad geweest om lekker zwemmend af te koelen. Na het zwemmen naar het circus om weer te oefen voor allerlei kunstjes. Papa liep iets eerder terug en begon alvast het eten klaar te gaan maken. Helaas waren we te laat voor het verhaaltje. Voor het slapen nog even hrt brood besteld voor morgen.

Maandag 22 juli 2013
Vanmorgen stonden mama en Ivo op en gingen de broodjes halen. Bij terugkomst werden papa en Lotte ook wakker. De broodjes werden verdeeld en gegeten. Na het ontbijt ging papa hardlopen met Gerrit. De kinders maakten de bedden op. Samen met mama gingen ze naar de paardjes en ezeltjes. Beide hebben ze op Puma en Napoleon gereden. Lotte heeft ook nog op Lolita gereden.

Met z’n allen met Aylen naar het zwembad toe. Hier heerlijk gespeeld en gespetterd in het water. Na het spetteren lekkere lunch, stokbrood met gebakken ei.

In de middag hebben Lotte en Ivo een placemat geknutseld. Na het knutselen naar het zwembad om mee te doen aan de bommetjeswedstrijd. Lotte en Ivo deden mee en papa zat in de jury. Jammer genoeg geen prijzen voor Lotte en Ivo. De warmte werd wat bekoeld met een ijsje en nog eventjes zwemmen.

Terug bij de camper werd het eten gemaakt (sla met gebakken aardappels en een worstje). Na het eten tijd om naar bed te gaan.

Dinsdag 23 juli 2013
We stonden met z’n vieren op en gingen de broodjes halen. Na het ontbijt eventjes wachten en dan naar de paardjes. Lotte had vandaag een eigen ezeltje, Nikita. In eerste instantie had ze een ander meisje wat ook helper zou zijn, maar die was snel verdwenen. Tijdens de rondjes lopen was er een jongen die ook helper was, maar ook hij was snel weer weg. De grote ronde mocht Lotte dan ook allen doen.

Mama, Lotte en Ivo gingen even zwemmen. Na het zwemmen was er de lunch. Papa ging na de lunch op stap om wat boodschappen te doen. Hij kwam terug met Playmobil voor Lotte en Ivo. Lotte kreeg een verzorger met Flamingo’s en een Pelikaan. Ivo kreeg en skateboarder. Daarnaast had hij aftersun, vleeswaren, toetjes en afvalzakjes met vanillesmaak.

Met z’n viertjes lekker zwemmen en alvast het eten voorbereiden (gebakken aardapels, groeten en een varkenslapje). Mama met Lotte en Ivo naar het circus en papa de computer opladen.

Terug bij de camper werd het eten klaar gemaakt en konden de kinders naar bed.

Woensdag 24 juli 2013
Lotte en papa waren op tijd wakker en gingen samen de broodjes halen. Bij terugkomst waren mama en Ivo ook wakker. Na het ontbijt naar de paardjes toe. Vandaag een paar ezeltjes en een paard met de koets. Lotte had een eigen ezeltje, Lolita en ook Ivo een eigen ezeltje, Nikita.

Voor de verkoeling zijn we lekker gaan zwemmen, gevolgd door de lunch. Lotte is bij de buurvrouw gaan voorlezen. Mam, Lotte en Ivo gingen knutselen. Ook papa ging knutselen, maar dan voor de spooktocht. Samen met Gijs en Rene timmerde hij een kist in elkaar.

Mama, Lotte en Ivo zijn na het knutselen naar het circus gegaan. Papa was nog steeds aan het timmeren en bracht samen met Gijs en Rene de kist naar z’n plek. Het avondeten was gemakkelijk, namelijk frietjes met kipnuggets. Larissa kwam op Lotte en Ivo passen, want mama moest schminken en papa moest zich gaan klaarmaken voor de spooktocht.

Om half negen ging de eerste op stap het bos in voor de spooktocht. Aan het eind lag papa in de kist. Pas heel laat was papa terug.

Donderdag 25 juli 2013
Lotte ging alleen het brood halen, waarna we weer konden ontbijten. Papa ging met Gerrit hardlopen. Ivo ging met Jente spelen. Mama en Lotte gingen naar de paardjes. Mama en Lotte gingen samen zwemmen, waarna we zonder Ivo zijn gaan lunchen.

In de middag zijn we met z’n viertjes gaan zwemmen en naar het circus. Bij het circus is Lotte weer gaan oefenen voor de voorstelling van vrijdag. Na het opruimen naar de camper om te eten (Kip Siam). Ivo ging z’n bedje in en mama en Lotte douchen.

Vrijdag 26 juli 2013
Vannacht werden we wakker van getik op het dak. Het bleek het begin te zijn van een regenbui. De nog openstaande ramen werden gesloten. Het bleek een flink bui te zijn met onweer.

Bij het wakker worden was het droog, dus gingen papa en Lotte het brood halen. Na het ontbijt naar het circus om te oefenen voor de voorstelling van vanmiddag. Na de lunch ging Ivo weer met Jente op stap. Lotte schreef weer het een en ander in het dagboek.

Net voor het knutselen nog eventjes zwemmen en daarna een eigen huisje in elkaar knutselen. Lotte wilde meer huisjes gaan maken, zodat ze lekker rijk zou worden. Papa ging Gerrit helpen met de opbouw van het circus. Mama kwam later om de kindertjes te schminken. Ivo deed mee met een koorddansact, maar wilde eigenlijk een breakdansact doen. Lotte deed mee samen met Kyra en Aylen en deed weer diverse acrobatiekoefeningen. Na afloop nog even wat gedronken en naar de camper om het eten klaar te maken (gebakken aardappels met paprika en hamburger). Als toetje hadden een ijsje.

Na het eten nog even zwemmen en het bedje in.

Zaterdag 27 juli 2013
Vannacht was er erg veel wind. Papa ging naar buiten om de spullen op te bergen. Daarna op bed liggen om naar het onweer te kijken. Na weer wakker te worden gingen papa, Lotte en Ivo het brood halen.

Rond tien uur was het weer tijd voor de paardjes. Lotte kreeg vandaag weer een eigen ezeltje, samen met Daan. Ze hadden samen Nikita. Ivo was weer op stap met Jente en later Jonathan. Tijdens de grote ronde heeft mama de camper binnen opgeruimd en papa de berging. Toen Lotte terug was gingen we lunchen.

Ivo ging lekker slapen en mama en Lotte zwemmen. Nadat Lotte weer terug was en Ivo wakker gingen ze samen wat knutselen. Om vier uur was de skelterrace. Ivo werd in zij  categorie eerste en Lotte werd tweede.

Voor de middag en avond werd code oranje voor het weer afgegeven, dus de hele camping bracht zijn/haar spullen in gereedheid. De zware buien gingen net langs de camping, dus alleen wat gerommel in de verte en wat meer wind.

In de avond aten we pizza. Mama had er geitenkaas, ham en ananas op. Lotte en Ivo salami en champignons. Papa salami, ham en paprika. Na wat douchen was het tijd voor bed.

Zondag 28 juli 2013
In de ochtend gingen mama, Lotte en Ivo het brood halen. Na het ontbijt even rustig aan en daarna naar de paardjes. Lotte had dit keer geen eigen ezel en kon dus op de paardjes rijden. Ivo ging op pad met Jente. Papa ging ondertussen boodschapjes doen en kwam terug met toetjes, salami, cassis-siroop en weer wat Playmobil.

Na de lunch lekker geknutseld bij de camper en daarna even lekker zwemmen. Rond vier uur naar het doolhof voor Levend-ganzenbord. In het doolhof waren allemaal nummertjes opgehangen en bij diversen een opdracht.

Bij Thea werd een zeepsteen gekocht en alvast wat bewerkt. Papa had ondertussen het eten (babi-panggang) k,aar gemaakt.

In de avond ging mama de spoken schminken en om acht uur gingen mama, Lotte en Ivo meedoen aan de spooktocht voor drie tot zeven jarigen. Wat later dan normaal gingen we naar bed.

Maandag 29 juli 2013
Wederom een rustige nacht. Papa, Lotte en Ivo gingen de broodjes halen. Na het ontbijt gingen Mama, Ivo en Lotte naar de paardjes. Lotte had vandaag weer een eigen ezeltje. Vandaag mocht ze weer met Melana rijden. Ivo heeft geholpen om Napoleon in de rijbak te zetten. Die mocht daar vrij spelen.

Later in de ochtend ging Lotte met Senne en Ivo met Jonathan. Vervolgens lunch. Ivo is lekker even gaan slapen en is Lotte weer met Senne gaan spelen. Om twee uur was het knutseltijd en hebben de kinders lampionnen geknutseld. Om vier uur tijd voor het circus, waar papa ging helpen en mama ging zeepstenen. Lotte was met Jarit in de camper en Ivo speelde weer mrt Jonathan. Tussendoor een paar forse buitjes.

In de avond lekker eten (gebakken aardappeltjes, paprika en worst). Lotte deed met papa en mama nog even een spelletje en ging toen lekker slapen

Dinsdag 30 juli 2013
Papa, Lotte en Ivo haalden het brood, waarna we konden ontbijten. Mama en Lotte gingen naar de paardjes. Ivo ging lekker spelen. Lotte trakteerde Robin op appeltjes en brood, omdat zij zo haar best deed.

Na de paardjes lekker lunchen en ging mama zeepstenen. Papa ging helpen bjj het circus. Ondertussen werd de boel een aantal keren opgeruimd en stil gelegd, omdat het begon te regenen. Ook werd de camper afgesloten om te nattigheid te voorkomen.

In de avond aten we kipsiam en dronken koffie met de buren. Ivo lag al in z’n mandje, maar Lotte speelde nog lekker buiten met Daan en Maut.

Woensdag 31 juli 2013
Vanochtend om zes uur werd er op de deur geklopt. Aylen stond voor de deur om ons wakker te maken. Zij gingen namelijk vandaag nar huis. Killian had Kyra en Immere wakker gemaakt. Na de laatste spullen opruimen konden ze dan om zeven uur vertrekken. Natuurlijk waren er wat traantjes bij die en gene. Na het vertrekken terug in bed. Om half tien werden we wakker, haalden de broodjes en ontbeten snel. Mama en Lotte gingen naar de paardjes, maar waren al snel weer terug, want Lotte had geen eigen ezeltje en Aylen was er niet meer.

Mama ging zeepstenen en Lotte en Ivo gingen lekker spelen. Papa las een boekje. Mama en papa gingen bij Carel informeren waar ketjap te koop was, maar kregen van hem het een en ander.

Na de lunch ging mama met Lotte en Ivo zwemmen. Bij terugkomst naar het meertje toe om zandkastelen te bouwen. Lotte en Daan waren tweede. Lotte en Daan bleven bij het meer. Mama ging zeepstenen en Ivo ging mee om een ketting te maken.

Bij terugkomst kon er gegeten worden (nasi met kipsaté). Bij de buren werd koffie gedronken en de kinders speelde nog wat.

Donderdag 1 augustus 2013
Papa stond op en haalde de broodjes. Na het ontbijt ging papa hardlopen. Mama, Lotte en Ivo werden rustig wakker en gingen voor Maut zingen. Lotte ging naar de paardjes toe en kreeg samen met Jarit het ezeltje Caline. Mama kwam papa ophalen om een moord te voorkomen.

Na het douchen gingen we naar de verjaardag van Maut. Daar kwamen vele mensen van het veld. Toen iedereen weer vertrokken was zijn we met de buurtjes gaan zwemmen om even af te koelen. Na het zwemmen lunchen.

We besloten om vandaag niet te koken, maar bij Carel te gaan eten. Mama en de buurvrouw gingen samen boodschappen doen. Papa ging met de buurman en de kinders zwemmen. Na het zwemmen ging papa naar het circus en gingen Lotte en Ivo met Daan en Maut spelen. Mama ging de zeepsteen afmaken. Papa dronk met Gerrit nog even een biertje en mama, Lotte en Ivo doken nog even het zwembad in. Ook papa kwam er nog even bij.

In de avond aten we bij Carel. De kinders hadden een buffet van ei, pannekoek, pizza, frietjes, worstjes, tomaat komkommer en fruit. Mama had vooraf de kipkroket, net als papa. Als hoofdgerecht had zij een visschotel met zalm, baars en garnaal. Papa had een biefstuk met pepersaus. Toe had mama het Grand Desert (stukje taart, creme brullee en yoghurt met aalbessen), papa had een dame blanche, de kinderen een ijsje.

Vrijdag 2 augustus 2013
Vanmorgen stonden we op en mama, Lotte en Ivo haalden het brood. Na het ontbijt ging mama naar het zeepstenen, papa ging helpen bij het circus en Lotte en Ivo gingen spelen. Lotte kwam tussendoor bij het circus langs om zich op te geven voor de voorstelling. Helaas waren er dit keer te weinig kinderen en mom er geen show gegeven worden.

Met de lunch kwamen Daan en Maut mee eten. Na de lunch naar het knutselen en daarna lekker even zwemmen. Bij het knutselen werd een Mandala gemaakt.

Om vier uur gingen we Jarit uitzwaaien en daarna mama zeepstenen, papa circus en de kinders spelen. Lotte en Daan zijn begonnen om een spel te maken voor de andere kinderen op de camping.

In de avond kinderverhaaltje (gebakken aardappels, boontjes met spekjez en een beefburger). Na het eten nog even spelen en het bedje in. Papa en mama keken naar de mooie zonsondergang en later de mooie bliksem en onweer.

Zaterdag 3 augustus 2013
Vanmorgen stonden we vroeg op om Kyra uit te zwaaien. Helaas was ze al vertrokken. Met z’n vierden haalden we het brood en ontbeten.

Papa ging met Fred de buurman op stap, Ivo ging spelen met Maut en Lotte ging met mama naar de paardjes. Zij mocht samen met Amber Napoleon berijden. Ivo heeft ook een stukje op Napoleon gereden.

Net voor de lunch was papa terug en konden we gaan eten. Mama, Lotte, Ivo, Judith, Daan en Maut gingen de vossenjacht lopen. Na de vossenjacht gingen Daan en Lotte verder meg het spel maken.

Om vier uur was de skelterrace. Lotte werd tweede en Ivo werd eerste. Anne was ondertussen ook gearriveerd en deed het kinderverhaaltje. Daarna tijd voor het eten, namelijk Kip-Siam.

Zondag 4 augustus 2013
Vanmorgen haalden mama, Lotte en Ivo het brood. Na het ontbijt gingen zij naar de paardjes toe. Lotte en Ivo hadden samen een ezel. Zij mochten samen met Lolita rijden.

Na het paardjes deden we een spelletje mens-erger-je-niet. De lunch hadden ee bij Carel en Anja. Deze lunch was super! Omdat er vanavond kampvuur gehouden ging worden gingen Lotte en Ivo wat voorrusten.

Mama is gaan zeepstenen en papa ging naar het circus. Lotte kwam bij het circus en zeepstenen even kijken. Ivo speelde wat en kwam bij het zeepstenen om twee kettingen te maken.

In de avond aten we brood met knakworstjes. Anne kwam langs om mee te eten. Om kwart over negen ging papa naar voor om het kampvuur te helpen aansteken. Lotte en Ivo mochten opblijven om naar het kampvuur te kijken.

Maandag 5 augustus 2013
Papa stond bijtijds op om het brood te halen. De vochtige spullen werden in de zon gezet en een croissant gegeten. Vervolgens ging hij naar het hardlopen. Lotte en mama gingen naar de paardjes. Vandaag was er weerde koets, dus Lotte ging samen met Daan op de koets. Papa ging boodschappen doen op de scooter. Vlakbij de winkel stopte de scooter ermee. Na het boodschappen doen is hij met de scooter naar Argenton gereden (zonder dat de motor het deed). Daar kwam hij Jaap-Dik en Gijs tegen. Zij gaven wat tips en gelukkig startte de motor weer. Na de lunch met Fred gekeken wat er was mama ging naar het knutselen en papa een test rondje rijden. Het bleek verholpen te zijn.

Terug op de camping ging mama naar het zeepstenen. Papa maakte het eten (babipanggang met nasi). Anne kwam langs en at haar eigen brood.

Dinsdag 6 augustus 2013
We werden vanmorgen wakker met een grauwe lucht. Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes. Vandaag waren er geen ezels, dus Lotte ging met Daan kijken bij de ezeltjes. Tot de lunch gingen ze spelen bij Daan en Maut. Na de lunch werd Ivo opgehaald door Jonathan om te komen spelen. Mama, papa en Lotte bleven binnen in verband met de regen.

Papa en Lotte deden een spelletje mens-erger-je-niet. Om drie uur moest Lotte naar voren, want daar kreeg ze zangles van Anne. Mama hielp haar een beetje. Nog steeds was er regen. Na de zangles was er een zottentocht. Hieraan deden Lotte en Ivo ook mee.

Bij het avondeten (gebakken aardappels, spinazie en worst) hadden we weer een gast aan tafel. Anne at weer mee. Na het eten de uitslag van de zottentocht, we waren tweede. Daarna ging Lotte nog even spelen en zingen bij Amber en Anouk, Ivo in bed. Papa ging Lotte ophalen in verband met behoorlijk onweer.

Woensdag 7 augustus 2013
In de nacht enorm veel regen en onweer. Mama, Lotte en Ivo haalden de broodjes. Na het ontbijt ging Lotte naar de paardjes toe. Terug bij de camper ging ze verder met het maken van de opdrachten voor het spel.

Na de lunch gingen we het spel van Lotte en Daan in het doolhof uitzetten. Eerst alle nummers en daarna ook de opdrachten. Het werd nu echt spannend, want zouden de kinderen naar het spel komen? Om twee uur kwamen de eerste kinderen aanlopen en het werd steeds drukker. Bij het knutselen was gen kip te bekennen. Alle kinderen vonden het een leuk spel.

Bij de buren even koffie drinken en daarna naar het circus toe. Mama hielp mee en papa ging het eten maken (nasi met kipsaté). Anne at haar broodje weer bij ons op. Na het eten een kinderverhaaltje en Ivo naar z’n bed. Lotte nog even thee drinken en daarna ook naar bed.

Donderdag 8 augustus 2013
Vannacht wederom flinke regenbuien. De hele familie was vroeg wakker. Na het halen van het brood en ontbijt werd er afscheid genomen van de buurtjes. Zij gingen terug naar Nederland. Vervolgens ging Lotte even bij de paardjes kijken. Er waren geen ezeltjes, dus kwam ze weer snel terug. Lotte en mama gingen naar het zeepstenen toe. Terug bij de camper werd er geluncht.

Ivo ging naar Jonathan. Lotte ging met Danielle spelen en zingen. Papa ging boodschappen doen. Om drie uur ging Lotte weer oefenen. Bij terugkomst ging papa naar het circus toe. Mama maakte de zeepsteen af. Ook Lotte heeft nog wat gemaakt.

Bij het avondeten (gebakken aardappeltjes, boontjes, spekjes en worst) kwam Anne ook weer. Met de muziekavond mocht Lotte optreden. Na een ijsje was het tijd voor bed.

Vrijdag 9 augustus 2013
Vandaag waren er geen paardjes, dus gingen mama en Lotte zeepstenen. Ivo wilde ook graag een steen met een ster, dus gingen mama en Lotte die maken. Papa ging naar het circus, maar Anne had hulp nodig om de spooktocht uit te zetten. Bij terugkomst ruimde hij de spullen van het mee op.

Na de lunch ging Ivo slapen. Mama en Lotte gingen afwassen en daarna naar het knutselen. Ivo is later ook nog even gegaan. Om drie uur ging papa helpen om het circus op te bouwen. Tijdens de voorstelling deden Lotte en Ivo weer mee. Lotte deed mee op de eenwieler en op het koord. Ivo deed mee als clown en op het koord.

In de avond aten we Kipsiam. Papa ging op pad voor de spooktocht. Lotte en Ivo hebben uiteraard ook mee gedaan aan deze spooktocht.

Zaterdag 10 augustus 2013
We stonden wat later op en haalden met z’n allen de broodjes. Na het ontbijt afscheid nemen van Janette, Henk en Cynthia. Door naar de paardjes. Lotte en Ivo hadden samen een ezeltje, namelijk Lolita.

Terug bij de camper de spulletjes opgeruimd en geluncht. Na de lunch afwassen en nog wat opruimen. Daarna nog wat spullen opruimen.

Zondag 11 augustus 2013
Iets over twaalf waren we bij Parijs. Geen oponthoud of echte drukt te bekken. Vreemd genoeg konden we bij een pompstation langs de Périphérique niet met een creditcard betalen, dus reden we verder richting Lille om langs de A3 te tanken. Rond half twee werd de Frans – Belgische grens overschreden. Ongeveer anderhalf uur later de Belgisch – Nederlandse grens. Om 03.50 uur waren we terug op het Buenos Aireshof. De belangrijkste en kostbaarste spullen werden uitgeladen en we probeerden nog even te slapen. Na een kort nachtje de rest van de camper leeghalen en een dagje laten schoonmaken en terug naar de stalling brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s