Vakantie 2014 – zomer

Vrijdag 18 juli  2014
Om 18.15 uur vertrokken. De reis verliep voorspoedig en al snel waren we in België. Er was gewaarschuwd voor drukte bij de Kennedytunnel, maar geen problemen. Op de parkeerplaats bij Nazareth werd een plasstop gehouden, maar in verband met drukte zijn we door gereden. De volgende parkeerplaats was bij Van der Valken daar was geen drukte. Ook de grens van Frankrijk werd snel gehaald. In Frankrijk was de eerste tankstop. Nog steeds verliep de reis voorspoedig. Rond half twaalf waren we bij Parijs en kozen, ondanks waarschuwingen de Périphériuqe, door Parijs heen.

Zaterdag 19 juli  2014
De reis door Parijs verliep perfect. Geen oponthoud. Wel drukte, maar dat is normaal bij Parijs. Rond 02.45 uur reden we de parkeerplaats van de camping op. Na even een rondje gelopen te hebben en een plasje te hebben gedaan gingen de bedden plat en even een slaapje doen. Om 06.00 uur waren we weer een beetje wakker en om 07.00 uur de camper uit. Weer even een rondje gelopen en gewacht tot de receptie open was om aan te melden.

Op de paardenwei werd een mooi plekje gevonden, vlakbij de paardjes en ezeltjes en het sanitair. Hier werd de camper neergezet. De camper werd verder ingericht en Lotte en Ivo gingen naar de paardjes. Lotte had meteen een ezel, Lolita. Daarna met z’n allen even gezwommen. In de middag deden Lotte en Ivo mee aan de skelterrace. Om 16.30 uur hebben we een kaarsje aangestoken voor Romy. Na het eten (brood met knakworst) ging iedereen vroeg slapen

Zondag 20 juli  2014
Met z’n vieren haalden we de broodjes, welke in de camper opgegeten werden. Lotte ging naar de paardjes en kreeg weer Lolita. Ivo ging spelen met Jente. Voor de lunch zat het vol met kinderen uit de buurt die kwamen Loomen. Daarna gingen we weer lekker eten. Na de lunch even lekker zwemmen, waarna Mama met Ivo en later ook Lotte ging zeepstenen, papa naar het circus, waar Lotte eerst ook bij was. In de avond worstjes met gebakken aardappels en groenten. Na het eten koffie drinken bij Judith en Fred.

Maandag 21 juli  2014
Mama, Lotte en Ivo haalden de broodjes. Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes. Samen met Daan had Lotte wederom Lolita. Ivo hielp een beetje bij Kalina. Papa ging Aart helpen. Hij timmerde voor het circus evenwichtsplankjes. Na de lunch ging papa terug naar Aart en mama met Lotte en Ivo Rummikub en knutselen. Om 16.00 uur ging mama zeepstenen. Papa hielp Aart met het ontstoppen van het toilet bij het meer, vervangen van een douche, ontstoppen van het peuterbadje, afvoeren spoelbakken gecontroleerd, elektra boilers gecontroleerd, vlotter van een wc vervangen, sloten pizzeria gangbaar gemaakt en het deksel van de pompput gerepareerd. In de avond aten we worstjes met gebakken aardappeltjes en paprika.

Dinsdag 22 juli  2014
Vanmorgen met z’n viertjes brood halen. Lotte en Ivo naar de paardjes toe. Ivo kreeg samen met Jarit Kalina. Lotte had geen ezeltje, Lotte reed een rondje bij Ivo en Jarit. Daarna heeft ze op Iglou en Robin gereden. Lotte ging naar het circus en mama naar het zeepstenen. Lekker geluncht en Lotte met een vriendinnetje Thirza naar het meer om te zwemmen. Papa, mama en Ivo gingen lekker zwemmen, Lotte kwam er ook bij. Na het zwemmen gingen we naar het circus toe. Er was geen gewoon circus, maar speciaal voor de kleinere werd er een heel parcours uitgezet. Alle kinderen hadden dikke pret. Lotte en Ivo mochten het voordoen. Na het opruimen dronken we wat met Gerrit en Thea en gingen we lekkere nasi eten.

Woensdag 23 juli  2014
Wakker worden, brood halen en ontbijten. Lotte had geen ezeltje en dus ging ze met mama zeepstenen. Na het zeepstenen lunchen. Na de lunch met z’n viertjes mens-erger-je-niet gespeeld. Judith had een cadeautje voor Lotte en Ivo en had duikbrilletjes gekocht. Die moesten natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden en dus gingen we met z’n allen lekker zwemmen. Na het zwemmen gingen mama en Lotte zeepstenen en papa naar het circus. Na het circus aten we Kipsiam. Na het eten koffie bij Judith en Fred.

Donderdag 24 juli  2014
Laat wakker. Snel ontbeten en naar de paardjes. Ivo had een ezeltje, maar haakte halverwege af. Lotte geen ezeltjes dus haakte ze snel af. Ze ging met mama zeepstenen. Papa ging boodschappen doen. Hij kwam terug met een cadeautje voor Lotte, Ivo, Daan en Maud. Bij terugkomst zag hij dat de paarden gingen zwemmen en liep dus met een clubje mee om bij het meer te gaan kijken. Een mooi gezicht. Via het zeepstenen terug naar de camper om te gaan lunchen. Na de lunch heeft mama het haar van Anne ingevlochten. Met Anne naar het terras om te gaan aanhoren wat de spooktocht dit keer ging inhouden. Ook werd alvast het rondje gelopen om te kijken wie waar kon gaan zitten. Ondertussen ging mama met Ivo zwemmen. Bij terugkomst ging mama naar het zeepstenen en papa naar het circus. Na de activiteit eten (babi pangang) en naar de muziekavond. Ivo trad op met “Olaf” en Lotte met “Laat het los”.

Vrijdag 25 juli  2014
Na het ontbijt ging papa naar het circus toe voor de laatste oefeningen en het inschrijven voor de voorstelling. Lotte kwam met Thirza ook oefenen. Zij deden samen mee met de voorstelling. Na de lunch ging mama met Lotte naar het knutselen. Papa zou daarna gaan helpen opbouwen, maar moest ook even gaan kijken bij Thea, zij had verwondingen van een kat. Bij het circus de laatste opbouw verzorgen en daarna optreden. Lotte deed een aantal acts mee, Ivo eentje en papa deed de presentatie.

Na het eten (Hamburger, paprika en gebakken aardappels), begon het wat donker te worden. Met een beetje onweer begon het te regenen, harder te regenen en daarna fors te hagelen. Lotte en mama kwamen tussen de buien terug van de afwas. Ivo was moe en viel ondanks het weer snel in slaap. Anne kwam op bezoek en deden we nog een spelletje Rummikub.

Zaterdag 26 juli  2014
Lotte en Ivo gingen samen de broodjes halen. Na het ontbijt naar de paardjes, maar er was geen ezeltje voor Lotte of Ivo, dus kwamen ze weer terug. Lotte en mama kregen de sleutels van het doolhof en konden aan de slag om de poortjes te wijzigen. Na de lunch ging papa naar het bos om de voorbereidingen te treffen voor de spooktocht. Samen met Mick en Kylian werden de potjes voor de waxinelichtjes alvast ingegraven. Bij terugkomst op de camping gingen we met z’n allen naar het zwembad. Hier konden we allemaal even lekker afkoelen.

Bij het terras was de skelterrace. Lotte en Ivo deden allebei mee, in de eigen leeftijdscategorie. Lotte won van Daan, Ivo verloor van Jente. In de avond at Anne mee, we hadden gebakken aardappeltjes, worst en spinazie. Samen met Anne deden Lotte en Ivo diverse spelletjes.

Zondag 27 juli  2014
Na het ontbijt was het tijd voor de paardjes. Lotte had een ezeltje. Wederom had ze Lolita. Ivo ging spelen. Na de lunch ging papa het bos in om zijn post klaar te zetten. De kookketel van Taco werd klaar gezet. Toen hij terug kwam zijn we naar het doolhof gegaan, daar was levend ganzenbord.

In de avond aten we patatjes, want papa en mama moesten vroeg naar de tent van Danny. Daar werden alle spoken geschminkt. Om 21.00 uur ging de spooktocht van start. Lotte en Ivo zaten in het vierde groepje. Om 23.00 uur ging de groep met 12 jaar en ouder van start. Het was enorm donker in het bos. Robert raakte dan ook naast het bruggetje. Rond 1.00 uur gingen papa en mama naar bed.

Maandag 28 juli  2014
Papa en Lotte gingen de broodjes halen. Na het ontbijt ging Ivo naar de paardjes en had daar een ezeltje. Ook hij had Lolita, samen met Mica en zijn papa. Lotte ging met Anne en Jarit oefenen voor het zingen.  We namen afscheid van Mark, Wieneke, Max en Sanne. Zij gingen weer op huis aan. Na de lunch was er knutselen. Lotte, Ivo en mama gingen daar heen. Ze maakten een doosje met een verrassing erin. Dit was een Lieve-Heers-beestje. Na het knutselen koffie met Thea. Mama ging de steen afmaken. Papa ging helpen bij het circus. Na afloop met Thea een nieuwe steen uitgezocht in het atelier. Ook vonden we daar het gereedschap wat mama al een tijdje zocht. In de avond aten we gebakken aardappeltjes met boontjes en een beefburger.

Dinsdag 29 juli  2014
Het weer was vandaag minder goed, dus een hoop gasten trokken de camping af. Er waren dus maar weinig paardjes. Lotte mocht met Chaen helpen bij Aylene. Eerst een rondje rijden en daarna rondje helpen. Mama naar zeepstenen, papa naar het circus. Na de lunch lekker rustig aan. Bij Daan en Maud film kijken en daarna naar de zolder voor een spelletjesmiddag. Daarna weer zeepstenen en circus. We aten Kipsiam. Allen een beetje op tijd naar bed.

Woensdag 30 juli  2014
Opgestaan. Papa, Lotte en Ivo haalden de broodjes. Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes. Lotte kreeg Lolita, Ivo had Kalina met Anouk. Mama, Ivo en Lotte gingen naar het zeepstenen toe, papa ging met Judith en Daan boodschappen doen. Bij terugkomst koffiedrinken en lunchen. In de middag werden van petflessen raketten gemaakt, die bij het meer afgeschoten werden. Terug bij de camper nog even het water in om te zwemmen. Na het zwemmen zeepstenen en circus. We aten rijst met kipsaté.

Donderdag 31 juli  2014
Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes. Lotte had weer Lolita en Ivo Kalina. Papa ging op de scooter naar Saint Gaultier en bezocht een kerkje. Mam ging zeepstenen. Na de lunch ging mama vlechten bij diverse kinderen voor de muziekavond. Lotte en Ivo liepen de sprookjestocht door het doolhof. Daarna was de bommetjeswedstrijd en was er ook nog circus en zeepstenen. Met Gerrit en Thea dronken we wat en vervolgens aan de pizza. ’s Avonds werden nog de haren van Jarit en Lotte gevlochten en gingen we naar de muziekavond. Lotte deed met Jarit mee en samen deden ze de Engels versie van Frozen, Let it go.

Vrijdag 01 augustus 2014
Opgestaan en ontbeten. Na het ontbijt douchen en daarna naar de verjaardag van Maud. Ivo heeft voor het eerst aardbeien gegeten. Na het feestje zwemmen en met z’n allen lunchen. In de middag werden er armbanden geknutseld. Ook was de circusvoorstelling. Lotte deed mee met Daan op de bal en flowersticks en op de eenwieler. Ivo deed mee met de diabolo. Papa mocht weer de presentatie doen. In de avond aten we rijst met babipanggang. Daan sliep bij Lotte, Ivo bij Maud.

Zaterdag 02 augustus 2014
Opgestaan. Met Daan broodjes gehaald en ontbeten. Daan ging terug naar zijn papa en mama, Ivo kwam terug naar ons. Ivo en Daan hadden samen een ezeltje, Napoleon. Lotte hielp mee. Eerst even zwemmen en dan lunch. Na de lunch ging papa boodschappen doen en Lotte en Ivo gingen even rusten. In de middag was er skelterrace. Ivo won van Jente, Lotte van Daan en mama van Eke en Anne. In de avond aten we boontjes, spekjes, kipschnitzel en aardappeltjes. Anne bleef de avond en we deden een spelletje.

Zondag 03 augustus 2014
Opgestaan, brood gehaald en ontbeten. Mama, Lotte en Ivo gingen weer even terug in bed. Daarna gingen mama, Lotte en Ivo naar de paardjes toe. Toen deze uit de wei waren begon het te regenen. De beestjes gingen de stal in en de kinderen schuilen. Het uurtje was voorbij en iedereen vluchtte naar zijn tent. Later hebben we Anja geholpen meg het terugbrengen naar de wei. In de middag aten we bij Carel en Anja. Er was een heerlijke maaltijd gemaakt door Carel. Na de lunch gingen mama, Lotte en Ivo het doolhof in om dit weer begaanbaar te maken. Papa leegde de vuilwatertank.

Maud sliep met Ivo in camper, Lotte sliep bij Daan in de caravan. Anne was op bezoek voor een spelletje.

Maandag 04 augustus 2014
Na het ontbijt gingen de kinders naar de paardjes toe. Niemand had een ezeltje, dus gingen ze lekker spelen. Mam heeft met Judith koffie zitten drinken en samen met Maud en Ivo gezwommen. Papa en Fred gingen met Daan en Lotte boodschappen doen en daarna geluncht. In de middag was er een tekenwedstrijd. Je moest een tekening maken die over de camping ging. Na de wedstrijd naar het circus toe. In de avond aten we Kipsiam. De kinderen gingen vroeg hun bedje in. Anne kwam langs voor een spelletje.

Dinsdag 05 augustus 2014
Bij het ophalen van de broodjes zagen we dat Lotte een winnaar was van de tekenwedstrijd. Na het ontbijt naar de paardjes en ezeltjes. Daan en Maud hadden samen een ezeltje, Napoleon, Lotte en Ivo gingen helpen. De laatste koffie met Judith en Fred, Na de lunch zijn we met z’n allen gaan zwemmen. Toen brak het moment aan van afscheid nemen. Lotte en Daan knuffelden elkaar en kuste elkaar. Zo ook Maud en Ivo. Ivo was helemaal in tranen toen Maud de auto in ging. In de middag was de zwemwedstrijd, rondje doof het meer. Het diner was rijst met babi pangang. ’s Avonds was er kampvuur. Ivo moest in de camper blijven, dus gingen mama, papa en Lotte even bij het kampvuur kijken. Later in de avond nog even sterren kijken.

Woensdag 06 augustus 2014
Na het opstaan het brood gehaald en ontbeten. Mama ging met Lotte naar de aquafitness toe, Ivo bleef in de camper en papa ging boodschappen doen. Hij ging ook langs bij een kerkje in Argenton sur Creuse. Bij terugkomst geluncht en wat geluierd. In de middag was de zottentocht. Lotte en Ivo wonnen met hun groepje. Mama zat bij het kikkerbadje te vissen en mocht een letter uitdelen. In de avond aten we gebakken aardappeltjes, spinazie en een hamburger. We aten met z’n drietjes. Ivo was de hort op. Tussen het eten door toch maar gaan zoeken. Zijn handdoek lag ergens, maar hij was daar niet bij. Verderop werd hij weer gevonden en mee genomen naar de camper.

Donderdag 07 augustus 2014
Vanmorgen veel regen. Met de paraplu brood halen. Na het ontbijt rustig aan, geen activiteiten. Na de lunch weinig. Kindersauna voor Lotte en Ivo. Papa mocht mee. Daarna naar het circus waar een hindernisbaan was en later gewoon circus. Lotte ging bij Maaike pannekoeken eten. Anne kwam bij ons eten. We aten kipsaté. In de avond muziekavond, waar Ivo gangnamstyle deed.

Vrijdag 08 augustus 2014
Opgestaan, brood gehaald en ontbeten. Na het ontbijt naar het circus om te oefenen voor de voorstelling en op te geven voor de voorstelling. Lotte ging bij Arina lunchen. Na de lunch kwam Anne nog even langs. In de middag gingen Lotte en Ivo naar het knutselen. Hier maakten zij een leeuwenmasker, een armband en eventueel een enkelband. Na het knutselen gelijk door naar het circus. Ivo deed mee met de flowersticks en op het koord. Lotte deed mee turnen, op het koord en op de eenwieler. Papa mocht weer de presentatie doen. Met Thea en Gerrit zitten praten onder het genot van een drankje. In de avond aten we een varkenslapje, boontjes en aardappels. Tegen het einde van het eten begon het te regenen, wat aardig doorzette.

Zaterdag 09 augustus 2014
Vanmorgen opgestaan en het brood gehaald. Na het brood halen naar de paardjes. Ivo kreeg een ezeltje. Hij mocht met Myrthe Lolita berijden. Lotte had samen met twee andere dames Melana. Melana mocht de koets trekken. Na de paardjes eventjes wat opgeruimd en gezwommen, gevolgd door de lunch. Na de lunch opgeruimd. Papa en Lotte gingen met Gerrit en Thea boodschappen doen. Bij de winkel kwamen ze Anne en anderen van de camping tegen. Terug op de camping werd de maaltijd klaar gemaakt. Anne, Gerrit en Thea kwamen bij ons barbecueën. Na een heerlijke maaltijd en toetje, met z’n allen afgewassen.

Zondag 10 augustus 2014
Bij het opstaan bleek het een grijze dag te zijn. We gingen de laatste keer de broodjes halen en gingen ontbijten. Lotte en Ivo hadden samen een ezeltje, Lolita. Mama, Lotte en Ivo gingen douchen, tijdens het douchen begon het enorm te regenen en viel de stroom uit. Na de lunch geprobeerd om de camper van zijn plaats te rijden. Door de grote buien was de grond verzadigd, zodat dit niet lukte. Carel werd ingeschakeld. Hij kwam met de kleine trekker, maar daarmee lukte het niet. De grote trekker werd gehaald. Een stukje lukte het, echter stond de boom een stuk in de weg. Die werd gesnoeid en wederom een poging. Na wat trekwerk stond de camper op het pad. Deze werd naar elders gereden, zodat we later op de dag konden vertrekken. Van de sporen werden foto’s gemaakt. Gerrit en Thea werden tussen de buien door geholpen met opruimen. Ook bij hen caravan bleek het niet mogelijk om deze van het veld te krijgen. Bij de bar werden heerlijke frietjes gegeten. Deze maaltijd kregen we van het huis voor onze hulp. Ook kregen we bij het eten wat te drinken, Lotte en Ivo een cap met het logo en papa en mama beide een handdoek. Na het eten schoonspoelen onder de douche en koffie zetten. Na het afrekenen afscheid nemen van iedereen en op reis. Om 19.00 uur gingen we rijden. Rond 21.30 waren we in Parijs.

 Maandag 11 augustus 2014
Om ongeveer 0.30 uur reden we België binnen en rond 2.00 uur Nederland. Rond 3.00 uur waren we weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s