Vakantie 2015 – zomer

Donderdag 16 juli 2015
Om 17.35 uur reden we van huis weg. Op de A13 was het druk en even een stukje file. De reis verliep verder voorspoedig en al snel waren we in België en vervolgens in Frankrijk. Ook de reis om en door Parijs verliep prima.

Vrijdag 17 juli 2015
Om 02.10 uur reden we de parkeerplaats van de camping op. Even naar de WC en een klein rondje lopen, bedden plat en slapen. Al vroeg was iedereen weer wakker en gingen we ons aanmelden. Een mooi plekje opgezocht en samen met Fred, Judith, Daan en Maud ontbeten. Na het ontbijt gingen Lotte en Daan zwemnen. Judith ging samen met Maud en Ivo.

Na de koffie ging iedereen wederom naar het zwembad. Wat later dan normaal een snelle lunch en naar het grote zwembad voor het waterspektakel. Zowel Lotte als Ivo deden mee. Ze moesten met voorwerpen in de hand zo snel mogelijk naar de overkant. Ook papa deed mee. Later een bommetjeswedstrijd waar Lotte, Ivo en mama aan mededen.

Voor het avondeten (babipangang) nog even een ijsje en daarna lekker naar bed toe.

Zaterdag 18 juli 2015
Lekker opgestaan en de broodjes gehaald. Mama, Lotte en Ivo naar de paardjes. Er kon met een ezeltje gereden worden en later ook in de koets. Na de paardjes lekker zwemmen om even af te koelen. Papa en Judith gingen boodschappen doen voor het avondeten. Bij terugkomst lunchen en weer zwemmen. In de middag de skelterrace, waarbij zowel Lotte als Ivo wonnen. Nog even wat zwemmen na het gewonnen ijsje. Terug bij de plek werd het eten gemaakt (nasi). Na het eten nog even wat spelen en daarna kids naar bed

Zondag 19 juli 2015
Het weer was wat minder. Veel wolken en wat wind. Het ontbijt was vandaag wat luxer, want naast een croissant waren er ook chocoladebroodjes om te delen. Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes en mama ging een zeepsteen uitzoeken. Terug bij camper ging papa in de hangmat wat lezen. Toen ook Lotte en Ivo er waren lunchen.

Na de lunch was de spooktochtbespreking en ging papa met de groep de boel verkennen. Met Rob ern mooie plek gevonden. Toen papa terug was even koffie en zwemmen. In de namiddag naar het circus toe en mama zeepstenen. ’s Avonds aten we kipsate en gingen de kids vroeg slapen.

Maandag 20 juli 2015
Na wakker te zijn gemaakt gingen we de broodjes halen. Lekker ontbijten en vervolgens naar de paardjes. Lotte had vandaag een ezeltje, Lolita. Mama was met Fred, Ivo, Daan en Maud bij het zeepstenen. Papa maakte her en der een praatje. Koffie drinken en lunchen. Papa en Judith boodschappen doen. Mama ging met de kids knutselen. Lotte en Daan gingen nog even zwemmen. Na terugkomst op de camping gingen papa, mama en Lotte naar het circus toe.

Papa dronk met Gerrit een biertje en daarna Tiriyaki eten.

Dinsdag 21 juli 2015
Na het opstaan de broodjes halen en ontbijten. Lotte ging naar de paardjes toe en kreeg Melana. Mama en Ivo gingen zeepstenen. Terug bij de camper lunchen. In de middag gingen mama, Lotte en Ivo zwemmen, na het zwemmen een ijsje. In de middag ging papa naar het circus toe, mama zeepstenen. Lotte en en Ivo liepen daar een beetje tussendoor. In de avond aten gebakken aardappels, boontjes en beefburger.

Woensdag 22 juli 2015
Lekker ontbijten. Ivo bij de paardjes en had Napoleon. Mama ging zeepstenen. Lotte ging ook zeepstenen en maakte de grote beer. In de middag lunchen. Lotte en Ivo gingen knutselen en maakten daar een egeltje van oude boekjes. Na het knutselen circus en wat drinken met Gerrit en Thea. In de avond aten we frietjes. Na het eten gingen papa en mama op pad voor de spooktocht. Papa bleef daar en mama ging terug. Om 21.00 uur mochten de jongere kinderen de tocht lopen en later de oudere jeugd en ouders. Papa zat als spook in het bos en liet iedereen schrikken met het laten klappen van broodzakjes.

Donderdag 23 juli 2015
Wat later opgestaan dan normaal. Brood halen en ontbijten. Lotte ging naar de paardjes en had Lolita. Mama naar zeepstenen, Ivo bij Maud en Daan een filmpje kijken. Lotte is na de paardjes nog even naar het zeepstenen geweest om te beginnen aan een nieuweesteen. Na de lunch wat spelletjes gedaan en gezeepsteent bij de camper.  Na het circus langs bij de huurvilla op het terrein. In de middag nig even gezwommen. We aten Kip Siam en vroeg naar bed.

Vrijdag 24 juli 2015
Na het ontbijt naar het circus om te oefenen voor de voorstelling. Ivo mocht even niets doen en bleef in de camper. Na de lunch ging papa met Judith boodschsppen doen en ging mama met Lotte knutselen. Ze maakten een lieveheersbeestje op een blaadje. Na het knutselen was de circusboorstelling. Lotte deed mee op de eenwieler en samen met mama acrobatiek. Papa hielp de kinderen op heg koord. Mam verzorgde de schmink. In de avond aten we bij Judith en Fred en hadden rijstprutje.

Zaterdag 25 juli 2015
Broodjes gehaald en ontbeten. Bij de ezeltjes was het koetsje. Lotte haalde Lolita uit de wei om te borstelen. Ivo speelde met Daan en Maud. Na de lunch lekker geluierd. In de middag was de skelterrace. Lotte won. Met het duwen van Ivo bezeerde zij haar knie en na het halen van het ijsje viel ze op de steentjes. In de avond aten we in het redtaurant. De kinders konden kiezen van het pizzabuffet. Paoa en mama hadden een aardappeltaartje vooraf en als hoofdgerecht eend in sinasappelsaus. Toe papa een ijsje, mama warm fruit met ijs.

Zondag 26 juli 2015
Bij het halen van de broodjes regelde Ivo een lunch van Carel. Lotte had Napoleon bij de ezeltjes. Ook mocht ze Nova helpen gedurende de dag. Heerlijk geluncht bij Carel. Er was van alles en nog wat. Frietjes, kalkoen, ei, tomaat, komkommer, spinazie, tostibrood en rode kool met kaas. Na de lunch ging mama zeepstenen en papa naar het circus. In de avond aten we brood met knakworst en balletjes in satesaus. Na het eten gibg Lotte met Nova onder de douche en heeft ze geholpen haar op bed te leggen.

Maandag 27 juli 2015
Na het ontbijt ging mama naar de paardjes toe. Lotte had samen met Maud Napoleon. Nova heeft bij Lotte gereden. Het regende erg hard op dat moment. Na de lunch ging mama aan de mozaiek. Zij ging voor twee weken dit begeleiden. Papa ging met Judith boodschapoen doen. Na de boodschappen was er weer circus, waar papa en mama hielpen. Na afloop nog wat drinken met Gerrit en Thea. In de avond aten we gebakkken aardappels met paprika en worstjes. Maaike kwam langs en dronk een kopje thee mee. Jelco en Sanne waren zoek, dus ging Lotte met Daan helpen zoeken. Met mama de spullen van de zolder gehaald voor de spokentocht in het doolhof.

Dinsdag 28 juli 2015
Opgestaan en brood gehaald. Naar de paardjes toe, waar diverse nieuwe schoenen kregen aangemeten. Met Gea en Judith rondje gelopen door de paardenwei. Na de paardjes terug naar de camper voor de lunch. In de middag ging mama naar de mozaiek en papa deed met Judith boodschappen. Bij terugkomst ging papa naar het circus toe en mama kwam ook helpen. In de avond aten we beef shaghai.

Woensdag 29 juli 2015
Na het opstaan broodjes halen in de regen. Lotte en Ivo zijn bij Thea in de caravan gaan knutselen. Lotte maakte diverse kleedjes en een pollepel, Ivo maakte een lieveheersbeestje op een blad en ook een pollepel. Bij terugkomst van Judith, Fred, Daan en Maud gingen Lotte en Ivo zwemmen. Na de lunch ging mama naar de mozaiek en gingen Lotte en Ivo knutselen. Na de knutsel ging papa naar het circus. Na het circus met Gerrit en Thea wat gedronken. Maaike verplaatste haar tent naar ons toe en blijft bij ons staan en gaat mee naar huis toe. In de avond kipsate en op tijd naar bed.

Donderdag 30 juli 2015
Na het ontbijt ging mama naar de mozaiek om te voegen. Lotte en Ivo naar de paardjes toe. Lotte had samen met Amber en Anouk de koets en Ivo had Napoleon. Na de lunch ging Ivo zeepstenen. Papa, mama en Lotte hingen de posters voor de spooktocht op. Papa ging naar het circus en mama hielp mee en af en toe naar het mozaiek. Na het circus hebben papa en mama geholpen bij het opzetten van de tent van Lidewijn. We aten met z’n zessen (Maaike en Lidewijn erbij) gebakken aardappeltjes, boontjes, paprika en kipburger. In de avond naar de muziekavond.

Vrijdag 31 juli 2015
Opgestaan en broodjes gehaald. Na het ontbijt naar het circus. Vanmorgen oefenen en inschrijven voor de voorstelling. Na de lunch even lekker rustig aan. In de middag knutselen. De kinderen hadden een poppetjes slinger gemaakt. Na de lunch even rustig aan en opbouwen voor de circusvoorstelling. Ivo deed mee samen met Maud, zij deden een poezenact. Lotte deed mee op de eenwieler en samen met mama acrobatiek. Na de voorstelling naar de verjaardag van Maud. In de avond aten we shoarma.

Zaterdag 1 augustus 2015
Vanmorgen na het ontbijt naar de paardjes. Er waren een aantal paardjes en ezeltjes. Ook was er de koets. Ivo ging met Daan, Maud en Judith in de koets. Lotte ging met mama. Papa mocht het laatste rondje mee, voorop. Na de lunch gingen we Martijn, Gea, Jarit en Jelco uitzwaaien. Nog voordat zij weg waren begon de skelterrace. Lotte en Ivo deden weer mee. Lotte werd eerste, Ivo tweede. Na de race gingen we zwemmen. Terug bij de camper het eten maken, babipangang. Maaike at gezellig mee. Deze avond de grote wisseltruc. Maud sliep hier en Ivo bij Daan.

Zondag 2 augustus 2015
Bij het opstaan gingen papa, mama, Lotte en Maud het brood halen en ontbijten. Na het ontbijt werden de logeerspullen weer terug gebracht. Lotte ging naar de paardjes en had bijna een paard! Ze heeft daardoor op bijna alle paardjes kunnen rijden. Na de paardjes ging ze lezen en Ivo speelde met de Lego. Na de lunch zwemmmn met Maaike in het grote zwembad. Even rustig aan gedaan en gaan kijken bij de circusvoorstelling van circus Poehaa. Ivo verbrandde zich aan een metalen loopton en werd onder de koude douche gekoeld en later in het zwembad. Terug bij de camper maakten Maaike en Lotte de pannekoeken.

Maandag 3 augustus 2015
Na het ontbijt naar de paardjes. Lotte had Lolita en Ivo Napoleon. Papa deed de boodschappen met Lidewijn. Na de paardjes lunchen bij Carel en Anja. In de middag was er knutselen. Ze maakten een boek. Ondertussen had papa een overleg over de spooktocht en mama ging naar de mozaiek. In de middag was er een circus workshop. Alle kinderen konden onder begeleiding diverse dingen oefenen. Na het circus met de circusmensen een ijsje gegeten en later samen met Gerrit wat gedronken. In de avond aten we niet echt wat, omdat er al aardig geluncht was. Het weer sloeg om en er was storm verwacht. In de nacht veel regen en onweer, maar gelukkig geen enorme wind.

Dinsdag 4 augustus 2015
Na het ontbijt naar de paardjes. Ivo mocht Amber en Anouk helpen met de ezelkoets. Lotte had een paard, ze mocht Aniek helpen met Crystal. Papa zocht op het grote veld naar mensen die wilden helpen met de zottentocht. Na de paardjes lunch bij de camper. Mama ging naar het mozaiek en Lotte ging met Aniek op stap. Ivo speelde met Maud. Ook was de zottentocht. De kinders moesten over de hele camping op zoek naar mensen die iets raars deden. Papa ging in de middag naar het circus. In de avond aten we babi pangang.

Woensdag 5 august 2015
Maaike moest het brood doen, maar had last van haar been. Lotte wilde haar helpen, maar dat hoefde niet. Lotte en mama gingen na het ontbijt naar Aquafitness. Papa had vandaag allemaal voorbereidingen voor de spooktocht. In de middag ging mama naar de mozaïek. Papa ging naar het circus en werd afgelost door mama. Zelf ging papa even zwemmen en uitrusten. Mama ging daarna nog even zwemmen met de kids. In de avond aten we frietjes. Mama schminkte Maaike achter de camper. Daarna naar het meertje waar de redt van de spoken werden geschminkt. Papa deed het verhaal van de tocht.

Donderdag 6 augustus 2015
Met z’n allen de broodjes halen. Lotte hielp met de broodjes. Na het helpen even kijken bij de paardjes. Mama was bij het mozaïek om te voegen. Fred, Judith, Daan en Maud vertrokken naar huis en werden dus uitgezwaaid. Papa ging het bos in om alle laatste spullen uit het bos te halen. Ook Hein werd terug gevonden. We waren voor de komende dagen uitgenodigd om bij Carel en Anja mee te eten. Tussen de middag gegeten bij Carel en Anja en even lekker zwemmen en douchen. Maaike maakte bij Lotte een touwtje in het haar. Geoefend voor de muziekavond. Nancy ging langs bij Thea om de blaar te laten verzoregen. Papa ging naar het circus toe. Na het circus even wat drinken met Gerrit. Bij de camper werd het eten gemaakt. Maaike, Lidewijn en Jan een hapje gegeten. Papa en Ivo gingen even in het huisje bij Adrie kijken. Lotte werd in de jurk gehesen en Ivo z’n haar mooi gemaakt. Tijdens de muziekavond traden Lotte en mama samen op met het nummer Samen voor altijd van Marco en Jade Borsato. Ivo trad op met het nummer Sexy als ik dans. Hij had een schare dames om mee te dansen.

Vrijdag 7 augustus 2015
Vroeg wakker en naar de broodjes. Lotte hielp ook vanochtend om de broodjes uit te delen. Vandaag geen paardjes, maar wel oefenen voor de circusvoorstelling. De familie Bergman ging vandaag weg en hebben hen dan ook uitgezwaaid. Vooraf gingen mama, Lotte en Ivo even bij hen in het huisje kijken. Tussen de middag weer bij Carel en Anja geluncht. Wederom een heerlijke maaltijd. Na de lunch ging Lotte met Gijs zwemmen. Ook was er nog knutselen, Lotte en Ivo maakten een luchtballon. In de middag was de circusvoorstelling. Lotte deed mee met de eenwieler en met mama acrobatiek. Ivo deed mee met blokken stapelen op zn handen en met Lotte de poezenact. Na de voorstelling even wat drinken met Gerrit en Thea. In de avond aten we brood met hamburger.

Zaterdag 8 augustus 2015
Een natte ochtend. Lotte hielp weer met het brood. Er waren weinig kinderen bij de paardjes, dus gibgen ze op een grote ronde over de camping. Tijdens de ronde aardig wat regen. Lotte reed op Lolita samen met Ivo. Papa ging met Jan Smit boodschappen doen. Terug op de camping maakte papa Ivo blij met een Minion en peren limonade en werd de camper alvast een stuk opgeruimd. Tussen de middag aten we bij Carel en Anja. Lotte heeft konijn gegeten. Tussendoor weer wat geruimd en naar de kinder sauna. Aansluitend was de skelterrace, waarbij Lotte en Ivo wonnen. Na de skelterrace terug naar de camper waar alvast de grote spullen werden opgeruimd in de berging. In de avond aten we aardappels, spinazie en een varkenslapje. Na het avondeten thee drinken met Gerrit, Thea en Maaike.

Zondag 9 augustus 2015
Ook de lastste ochtend was nat. We gingen de broodjes halen en Lotte hielp Maaike nog even bij het brood. Terug bij de camper even rustig aan en wat spullen opruimen. Lotte en Ivo gingen naar de paardjes en kregen daar samen Napoleon. Nog wat opruimen en naar Carel en Anja voor de lunch. Tijdens de lunch heeft Lotte hen bedankt voor het lekkere eten met een pakje stroopwafels. Na de lunch Gerrit en Thea uitzwaaien en weer wat spullen in orde maken, Lotte en Ivo samen naar het peuterbadje toe om te spelen.

Maandag 10 augustus 2015
Net over twaalf uur reden we de grens van België over. Iets over twee de grens bij Nederland. Om kwart voor drie thuis. Na een paar uurtjes slaap de camper uitgepakt, schoongemaakt en naar de stalling gebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s