Vakantie 2018 – voorjaar

Donderdag 26 april 2018
De laatste spullen gingen in de auto en om 18.07 reden we weg. Op de A4 was oponthoud bij de Ketheltunnel en verderop bij de Beneluxtunnel. Om 19.18 reden we België binnen. Ook bij de Kennedytunnel was er oponthoud. De eerste stop was om 20.13 uur. Bij Nazareth stopten we traditiegetrouw. Bij Van der Valk even een sanitaire stop. Na koffie weer op pad. Om 20.52 reden we Frankrijk binnen. Een grote slinger maken voor een eventuele controle. Iets verderop oponthoud op de A1 door wegwerkzaamheden. Om 22.57 de tweede stop, nu om te tanken. Ook hier even koffie en een sanitaire stop. Om 23.28 waren we in Parijs. Een deel van de weg die we normaal rijden was afgesloten, dus moest alles over de A3, wat uiteraard voor grotere drukte leidde.

Vrijdag 27 april 2018
Om 1.00 stopten we voor de derde keer. De reis vervolgde zich. Om 2.41 uur reden we de parkeerplaats op bij “La Petite Brenne”. De belangrijkste spullen gingen mee en we liepen naar ons eigen huis. Anja had de deur opengelaten en de sleutels op tafel gelaten. Snel de bedden een beetje opgemaakt en slapen.
Vroeg in de ochtend werden we weer wakker. Lotte en papa gingen de auto halen. Eventjes snel bij Carel, Anja en Charlotte gedag gezegd. Na het uitpakken van de auto naar voren toe om ons officieel aan te melden.
Papa ging boodschappen doen. Mama dook nog even d’r bed in. Lotte ging op stap met Brenne Beau. Ivo ging met Evelien zwemmen.
Mark, Lucienne en Puck waren onderweg met de rest van de spullen. Helaas stond zij ook in diverse files. Ondertussen was ook de familie Bergman gearriveerd. Lotte ging met Arina op stap. Mama en papa deden een rondje over de camping.
In de avond aten we gebakken aardappeltjes met sperziebonen en chipolata worstjes.

Zaterdag 28 april 2018
Lotte stond vroeg naast het bed om te vragen of zij de broodjes mocht halen. Ze ging op stap en we konden ontbijten. Na het ontbijt naar de paardjes toe. Andy kwam even langs om de WC na te kijken. Terug bij het huisjes kwamen Mark, Lucienne en Puck aan. Even wat bijgepraat en de auto uitgeruimd. Na het uitruimen even wat drinken en op pad naar de winkels. In Châteauroux gingen we naar de Action, een jeanszaak en de E.Lecelerc. Terug op de camping reserveerden we voor het avondeten.
In ons huisje dronken we wat en hadden Mark en Luus gezorgd voor een wijntje en stukje worst. ’s Avonds aten we bij Carel. Ivo kon kiezen bij het kinderbuffet. Vooraf hadden Mark en Puck de paté, de rest vissalade. Als hoofdgerecht had mama spinazielasagne, Lucienne Dorade, Lotte, Mark, Puck en papa hadden biefstuk. Toe hadden Mark en Puck een Irish koffie, papa en Lotte een Dame Blanche en Lucienne en mama de trio.
Na het eten gingen Mark, Lucienne en Puck naar het hotel. Lotte en Ivo waren even op de speelzolder.

Zondag 29 april 2018
Het weer was niet best. De regen kwam met bakken naar beneden. Lotte ging toch de broodjes halen. Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes toe. Mark, Lucienne en Puck waren onderweg naar de camping. Het was even wachten op de Lotte en Ivo, maar eenmaal omgekleed op pad. We gingen naar een Brocante (rommelmarkt) toe. Waarschijnlijk door het weer afgelast. Door de Tendu om te kijken naar oude auto’s (tot 1980). Ook daar een groot leeg plein. Ook waarschijnlijk afgelast. Door naar een kasteel om daar rond te dolen. Bij aankomst, deuren dicht. Geen kasteel om (nu) te bezichtigen. Mark, Lucienne en Puck gingen terug naar het hotel, wij naar de camping.
Ivo ging met Jente spelen. Lotte was aan haar huiswerk.
Via de app had papa contact met Lucienne. Er werd gekeken om nog ergens te gaan eten. We besloten bij Buffalo Grill te gaan eten. Na het eten ging iedere weer terug naar hotel / camping. Op de camping nog even een spelletje en naar ons mandje toe.

Maandag 30 april 2018
Na het opstaan ging papa op pad voor een paar boodschapjes. Terug op de camping namen Lotte en Ivo de croissant mee en gingen naar de paardjes toe. Andy en Jo hebben de deur van de koelkast aangepast. Nu gaat de deur weer de goede kant op open. Toen Lotte en Ivo terugkwamen van de paardjes kwamen ze met de vraag of ze uit logeren mochten. Na de lunch naar de mozaïek om te beginnen met het huisnummer. Papa ging met Carel de tegels halen in het atelier. Het ontwerp werd op de tegels geschetst. Het was fris dus heel lang bleven we niet zitten. Bij de openhaard even opgewarmd, terwijl Lotte naar de kindersauna ging.
Terug bij het huisje gingen we het eten klaarmaken. Lotte was bij Arina en Ivo was op stap. Toen beiden terug waren konden we eten. Na het eten de spullen verhuisd naar de familie Bergman.
In de avond was er speelzolderavond. Papa ging ook die kant op, zodat Lotte en Ivo konden poolen. Dit mag pas vanaf 12 jaar, of als er een ouder bij is.
Papa ging terug naar het huisje. Lotte en Ivo gingen naar de familie Bergman toe. Daar deden ze een spelletje weerwolven en gingen rond twaalf uur slapen.

Dinsdag 1 mei 2018
Papa haalde het brood, samen met mama werd het brood gegeten. Na het ontbijt naar Argenton toe om te kijken of er een winkel open is. Alle winkels waren dicht in verband met de “Dag van de Arbeid”. Terug op de camping bleef mama bij het huisje en ging papa met Lotte naar de paardjes toe. Lotte kreeg Belle Fleur samen met Sabine. Belle Fleur was niet helemaal in d’r hum, dus moest er af en toe even ingegrepen worden. Na de grote ronde gingen de paarden weer de weide in.
Rond 12.00 uur gingen papa, mama en Lotte lunchen. Ivo was aan het vissen met Adrie en Anton. Later kwam ook Ivo even een broodje eten.
Na de lunch met z’n allen naar de mozaïek. Voor bij het huisje mogen we drie tegels gaan voorzien van mozaïek. Het ontwerp was al gemaakt en ook het ontwerp voor het huisnummer was er. Het huisnummer werd op de middelste tegel ingetekend en gelijk voorzien van diverse stukjes tegel. Ook de nacht en een stukje van de regenboog werden al getegeld.
Lotte ging met Arina, Amber, Anouk, Tobias en Julia een fotoshoot houden. Anton mocht de foto’s schieten. Mama haalde Lotte op en weer naar voren voor het avondeten. Bij de bar wachtten we op Ivo, die was gaan zwemmen en verder op stap gegaan. Bij Jente werd Ivo gevonden. Weer terug bij de bar werden de frietjes besteld en bij het huisje opgegeten. Na het eten douchen en naar bedje toe.

Woensdag 2 mei 2018
Opgestaan. Lotte ging boord halen. Het zonnetje kwam al lekker door. Prachtig weer. Binnen was het fris, maar buiten werd het al lekker. Op het terras buiten ontbeten in de zon. De kleding kon binnen blijven. Adrie kwam even langs om de vishengels in orde te maken. Na het ontbijt ging naar de paardjes toe. Ivo spelen op de binnenplaats. Papa en mama gingen boodschappen doen. Na de boodschappen weer lekker op het terras gezeten en op Lotte gewacht. Geluncht. Na de lunch nog wat meer van de zon genoten. Om 14.00 uur naar de mozaïek om verder te werken aan onze tegels. Een project wat wel even gaat duren. Lotte ging spelen met de meiden, Ivo met Tobias. Papa en mama liepen even een rondje over de camping, nog steeds genietend van het mooie weer. We belandde nog even bij Adrie en hebben daar wat gedronken. Terug bij het huisje de aardappels, paprika en worstjes gesneden. Daarna lekker opbakken en opeten. Het begon wel wat af te koelen, maar het was een mooie dag!

Donderdag 3 mei 2018
Vroeg in de ochtend ging Lotte eruit om te kijken bij Peach (paard). Zij is zwanger en staat op het punt van bevallen. Het weer was minder dan gisteren. Ivo ging het brood halen, zodat we konden ontbijten. Lotte ging naar paardjes toe. Ivo bleef in het huisje om spelletjes op de tablet te spelen. Papa ging met Adrie en Anton boodschappen doen voor het eten van vanavond. Bij terugkomst was het wat zonnetje gaan schijnen. Lunchen deden we op het terras. Na de lunch kwamen er weer wat wolkjes terug. Lotte en Ivo deden de afwas. Mama nam even de rust samen met Lotte. Ivo speelde met z’n basketbal.
In de middag naar de mozaïek. De eerste tegel begint al aardig op te schieten. Het plaatsnummer, de nacht (boven de regenboog) en de regenboog zijn klaar. De invulling onder zijn we aan het passen. Terug bij het huisje even rust. Lotte ging naar de familie Bergman om te helpen met het eten. De kinderen hadden pannekoeken. De volwassenen hadden broodjes en ook een pannekoek.
’s Avonds was er muziekavond.

Vrijdag 4 mei 2018
Lotte ging naar Peach om te kijken of daar al iets gebeurd was. Papa en mama gingen naar de bar voor het brood. Lotte kwam ook die kant op. Met z’n drietjes terug naar het huisje om te ontbijten. Na het ontbijt de auto in naar Châteauroux om even te winkelen. We ging naar de Action toe voor wat ontbrekende spullen in het huisje. Vervolgens naar een chocoladewinkeltje. Bij de Decatlon ook even rondgewandeld.
Terug op de camping lunchen. Na de lunch even uitrusten en daarna naar de mozaïek. Mama, papa en Lotte gingen daar aan de slag. Ivo ging zwemmen en later weerwolven bij Jente. Lotte ging Carel helpen in de keuken. Samen met Julia mocht ze helpen om de tapas klaar te maken voor het avondeten.
In de avond aten we biefstuk met aardappeltjes en boontjes.

Zaterdag 5 mei 2018
Opgestaan. Papa ging het brood halen, waarna we konden ontbijten. Weer mooi weer in de ochtend dus lekker op het terras, ook nu zonder kleren. Er werd afscheid genomen van de familie Bergman en de familie Larson. Zij gingen naar huis. Lotte ging naar de paardjes en mocht Cantra begeleiden. Ivo ging de hort op, zwaaide Anton uit en ging in het huisje spelletjes doen. Papa en mama gingen naar Argenton om boodschappen te doen. Terug op de camping ging mama met Ivo even kijken waar Lotte was. In de middag lunchen en even uitrusten. Mama had de hoefijzers opgehaald en ging die in de vernis zetten. In de zon lag alles lekker te drogen. Vandaag was er geen mozaïek. Papa en mama gingen samen een rondje maken over de camping. Zij gingen kijken of mama met de rolstoel bij de lage paardenwei kon komen.
In de avond aten we brood met gebakken kip en spekjes. Papa had ook een broodje zalm. Lotte ging met Lotte kijken hoe het met Peach gaat.

Zondag 6 mei 2018
Lotte ging het brood halen. Op het terras in de zon ontbeten. Na het ontbijt ging Ivo naar Jente toe. Papa, mama en Lotte gingen naar de bar toe. Daar was mogelijk een vergadering van huisjeseigenaren. Deze ging niet door. Terug bij het huisje kleren aan en boodschappen doen. Weer terug op de camping werden de boodschappen opgeruimd en ging Lotte weer even kijken bij Peach.
Na de lunch even uitrusten en naar de mozaïek. Daarna gingen de Lotte en Lotte nog even zwemmen. In de middag kwamen Lotte en Thijs spelen met Lotte en Ivo.
’s Avonds aten we sla met gebakken aardappeltjes en worstjes en speklapjes.

Maandag 7 mei 2018
Vanmorgen is Twister geboren. Twister is het veulentje van Peach. Lotte ging even in de wei kijken, maar kon daar het veulentje niet vinden. Papa haalde het brood en op het terras gingen we ontbijten. Na het ontbijt gingen papa en Lotte naar Châteauroux om Moederdag cadeautjes te halen en te kijken voor wijn voor oom Mark. Het laatste is gelukt. Het eerste helaas niet.
Terug op de camping ging Lotte met papa en mama kijken bij Twister. Die was naar de wei bij de stallen overgebracht. Ivo mocht met Napoleon rijden.
In de middag weer mozaïek. Om 15.00 uur was de vergadering van de huisjeseigenaren. Een korte doeltreffende vergadering. Na de vergadering weer naar Châteauroux toe. Ditmaal wel geslaagd voor de Moederdag cadeautjes.
Terug op de camping het eten klaarmaken. We hadden gekookte aardappels, spinazie, worstjes en speklap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s