Naaktstrand

2017-08-23 16.13.59-A

Sinds de tijd dat het naturisme ontdekt is, gaan we ook naar naaktstranden. Deze stranden zijn vaak schoner en minder druk dan de “gewone” of “textiel” stranden. Er zijn bij ons een paar favoriete stranden waar we af en toe naar toe gaan. In Den Haag is dat het naaktstrand bij Westduinpark, in Hoek van Holland gaan we naar het strand bij Strandslag Stuifkenszand en in Delft naar het recreatiegebied “De Delftsehout”. Ook op het strand of in een recreatiegebied is het heerlijk vertoeven zonder kleding.

Den Haag Westduinpark
Via Zuiderstrand 8 kom je direct op het naaktstrand. Je moet dan een trap af en loopt langs een strandtent. Via Zuiderstrand 7 of 9 moet je een klein stukje lopen naar het naaktstrand. Het strand is niet heel erg groot. Het is zo’n 500 meter lang. Er is voldoende plek om lekker te liggen. Tijdens een verblijf reed er regelmatig een patrouille langs van de Reddingsbrigade. Het naaktstrand wordt goed aangeduid. Er staan borden om aan te geven waar wel en waar geen naaktstrand is.

2018-08-19 12.33.08

2018-08-19 12.33.17

De parkeergelegenheid aan De Savornin Lohmanlaan is gratis. Als je het pad door de duinen volgt kom je uit bij Zuiderstrand 7. Bij de opgangen is ook een fietsenstalling.

2018-08-19 13.45.44
Informatiebord bij Zuiderstrand 8
2018-08-19 13.52.07
Informatiebord bij Zuiderstrand 7

Op de informatieborden wordt goed aangegeven waar naaktrecreatie is toegestaan.

Naaktrecreatiezone

Langs de waterlijn wordt gewandeld. Er lopen strandgasten van het textielstrand langs het naaktstrand naar het volgende textielstrand. Het kan dus zijn dat je richting de zee loopt in je blootje dat je tussen de geklede gasten loopt.

Haagsekust

Hoek van Holland
Via strandopgang Stuijfkenszand (en dan in noordelijke richting) of via strandopgang Slag Vlugtenburg (en dan in zuidelijke richting) kom je op het naaktstrand. Het is er over het algemeen redelijk rustig. Er is plaats genoeg. Je kan langs de duinenrij een plekje zoeken, langs de waterkant of midden op het strand. Tijdens het seizoen wordt er door de reddingsbrigade toezicht gehouden. Op het water en op het strand is er dan toezicht. Op het strand is ook een wachtpost. Die wordt ook wel gebruikt voor beschutting als er wat wind staat. De parkeergelegenheid is momenteel gratis.

2017-09-24 14.26.11
Stilleven op het naaktstrand
2017-09-24 15.12.09
Relaxen op het naaktstrand

Je kan merken dat meer mensen het naaktstrand als prettig ervaren. Het is er vaak rustigere dan op het textielstrand. Ook komen er bezoekers die niet uit de kleren gaan. Voor ons geen probleem. Het is af en toe een beetje “clothes optional”. Wie uit de kleren wil kan, wie dat niet wil is ook goed. Schoon strand, geen radio’s die een paar tandjes te hard staan.

2017-09-27 17.04.30B
Bij de zuidelijke strandopgang van het naaktstrand
earth_postcard_1503943641
Het naaktstrand van Hoek van Holland

Langs de waterlijn wordt gewandeld. Er lopen strandgasten van het textielstrand langs het naaktstrand naar het volgende textielstrand. Het kan dus zijn dat je richting de zee loopt in je blootje dat je tussen de geklede gasten loopt.

Naaktstrand Delftsehout
Tussen parkeerplaats P3 en P4 bevind zich het naaktstrand. Het is geen strand, maar een grasvlakte langs de grote plas. Het voetpad loopt langs de grote plas, waardoor er nog een klein stukje groen aan de plas overblijft. Er komen nagenoeg geen geklede gasten. In de grote plas kan je zwemmen. Er is een afstap van de groen strook het water in. Voor mensen minder te been niet echt goed te doen.

earth_postcard_1503943885 (2)
Het naaktstrand bij de Delftse Hout

Helaas heeft de grote plas regelmatig met blauwalg te kampen en daardoor niet echt meer en plek voor recreatie. In het verleden is er wat politiek gedoe geweest over dit naaktstrand, maar dit is door tussenkomst van de NFN weer opgelost. De zaak was zelfs voor de rechtbank gekomen in verband met boetes, welke waren opgelegd aan diverse naaktrecreanten. Deze boetes zijn geseponeerd en de politiek heeft de naaktrecreatie weer toegestaan. Ook de ondernemers zetten het naaktstrand op de kaart.

plattegronddelftsehout

Ga terug naar “Bijzondere reacties
Ga verder naar “Naaktzwemmen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s