Naturistenvakantie

Naast een bezoek aan een naaktstrand of een zwembad met naaktzwemmen, gaan veel mensen op naturistenvakanties.

Lidmaatschap
Op de diverse naturistenbestemmingen is een lidmaatschap van een naturistenvereniging verplicht. Er zijn ook genoeg bestemmingen waar dit niet nodig is. Wij zijn wel lid van de NFN, om de belangen van de Nederlandse naaktrecreanten te kunnen blijven behartigen. Veel landen hebben een eigen overkoepelende organisatie. Deze zijn vaak dan weer aangesloten bij de wereldorganisatie (INF-FNI).
Als je lid wilt worden kan je kiezen om lid te worden bij een vereniging of direct bij de NFN.

Wanneer naakt
Op een naturistenbestemming is het de bedoeling naakt te recreëren als het weer het toelaat. Niemand gaat je vragen om bij kou je kleding uit te doen. Je kan en mag zelf aanvoelen wat voor jou de temperatuur is om uit de kleren te gaan.

naturismegids-beeldmerk

Wat neem je mee?
Wat is belangrijk om mee te nemen op een naturistenvakantie? Gewoon dezelfde bagage als die je meeneemt op een “gewone” vakantie. Wat erg belangrijk is, is om voldoende handdoeken mee te nemen. Als je ergens gaat zitten, wordt er van je verwacht plaats te nemen op een handdoek. Dit uit hygiënische overwegingen. Het minimum wat je bij je hebt op je vakantiebestemming is een badlaken en iets aan je voeten. Een naturist draagt dezelfde schoeisels als bezoekers van een “gewone” bestemming. Over het algemeen worden slippers het meeste gedragen.
Op diverse vakantiebestemmingen is het dusdanig goed weer, dat er 24 uur per dag zonder kleding doorgebracht kan worden. De vakantietas blijft dan gevuld staan. Het kan ook goed voorkomen, dat het weer (af en toe) minder is, dan gebruikt ook een naturist de meegebrachte kleding.

Wat doe je op vakantie?
Op een naturistenvakantie kan je dezelfde dingen doen als die op een “gewone” bestemming gebeuren. Er kan gezwommen worden, er is vaak animatie, een borreltje drinken of een hapje eten. Een naturistenbestemming is dus eigenlijk ook een gewone bestemming, alleen zijn de gasten bloot.

2019-02-16 10.25.34

Een naturistenvakantie is dus eigenlijk gewoon vakantie vieren in je blootje!

Ga terug naar “Naaktzwemmen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s