Vakantie 2016 – zomer

Woensdag 13 juli 2016
Om 17.18 uur vertrokken. Via de nieuwe A4 naar de Beneluxtunnel. Daar wat oponthoud, maar niet erg. Verder naar de A15, A29, A4 naar België. Om 18.26 uur reden we België binnen. Om de toltunnel te vermijden over de R1. Om 19.50 reden we Frankrijk binnen. We moesten we de snelweg af en over een parkeerplaats. Politiecontrole in opbouw.

Net voor Parijs de tank volgegooid en om 22.20 uur waren we bij Parijs. Net voor twaalf uur nogmaals getankt.

Donderdag 14 juli 2016
Net voor de camping nog even een break. Om 2.01 uur waren we op de parkeerplaats van de camping. Even langs het toilet en gekeken of ‘ons’ plekje nog vrij was. Dat was gelukkig zo. Terug naar de camper en pitten. Om 8.00 uur aanmelden, cadeautjes geven en camper naar het plekje brengen. Anja heeft speciaal het plekje gemaaid. Opbouwen en inrichten. Twee uur later naar de paardjes toe. Lotte mocht Chaen begeleiden. Lotte heeft appels geplukt voor Carel en Anja.

Na de lunch even wat uitgerust, Lotte en Ivo zwemmen. Om 2 uur lekker knutselen en twee uurtjes later Circus. In de avond was er een grote barbecue. Heerlijk gegeten! Aansluitend nog even kampvuur en pitten.

Vrijdag 15 juli 2016
Opgestaan en Lotte en papa de broodjes gehaald. Na het ontbijt ging Ivo zeepstenen en Lotte helpen bij het mozaïek van Amber en Anouk. Papa en mama zette de tent op. Anne was op bezoek. Na de lunch ging papa Taco helpen de tent op te zetten. Veel gelachen. Om 2 uur de hindernisbaan waar aardig wat kinders op af kwamen. Weer twee uurtjes later het Circus, waar ook aardig wat kindertjes waren. Papa en mama maakte de vakantieprut (aardappeltjes, speklap en groenten). Lotte en Ivo gingen afwassen. Na dat harde werk gingen Lotte en papa nieuwe boompjes water geven. Lotte en Ivo namen nog even een duik in het zwembad. Als afsluiting van de dag was er de muziekavond.

Zaterdag 16 juli 2016
Lotte en papa haalden het brood. Na het ontbijt gingen Lotte en Ivo naar de paardjes. Ivo kwam terug, er waren geen ezeltjes. Lotte mocht met Muriëlle Amber begeleiden. Ivo ging naar viswedstrijd toe. Lotte zou ook gaan, maar de paardjes liepen wat uit. Ivo had met Anton de eerste prijs van de viswedstrijd. Christiane vierde haar verjaardag en dus mochten wij bij Carel en Anja mee komen eten. Na de lunch heeft papa een verloop gemaakt om de waterslang op de kraan aan te kunnen sluiten. Lotte en Ivo gingen zwemmen. Tegen vier uur gingen Lotte en papa de baan klaarmaken voor de skelterrace. Anton hielp ook mee. Lotte racete tegen Arina en ‘won’. Ivo moest tegen een Frans jongetje en won ook. Mama racete tegen Aafke en verloor. Na de skelterrace terug naar de camper om te gaan barbecueën. Anne en Jordy hadden boodschappen gedaan voor de barbecue. Met z’n allen heerlijk gegeten. Na het eten afwassen en de boompjes water gegeven. Nog even zwemmen en bed in.

Zondag 17 juli 2016
Opgestaan en brood gehaald. Bij de camper ontbeten. Na het ontbijt naar de paardjes toe. Lotte ging oefenen voor de show. Ivo mocht met Napoleon rijden. Aan het eind van de paardjes begon het boomspektakel. Van de grote boom was een grote tak gespleten en stond op vallen. Een deel van het terras werd afgezet. Ivo was met Adri aan het vissen en ving zo’n 25 kleine karpers. Tegen twaalf uur brak een tak af. Na de lunch was het knutselen en gingen ze vliegers maken. Tijdens de knutsel werd het terras en zwembad volledig ontruimd en ging Carel de boom “snoeien”. De grote tak werd afgezaagd. Na het spektakel begon het circus. Lotte mocht gaan mozaïeken. Hier was ze helemaal blij mee. In de avond aten we Kipsiam. Na het boompjes watergeven even zwemmen, douchen en naar bed.

Maandag 18 juli 2016
Opgestaan, papa en Lotte gingen brood halen. Lotte vroeg aan Charlotte of ze mocht helpen met het brood. Charlotte vond dat goed. Na afloop werd haar verteld dat het zo goed ging dat ze elke dag mocht komen helpen. Na het brood naar de paardjes, weer oefenen voor de show en Ivo had wederom Napoleon. Na de paardjes Lotte naar de mozaïek en Ivo lekker zwemmen. Papa ging met Tako boodschappen doen. Lotte ad bij Arina. Ivo bij de camper. Na de lunch was de bommetjes wedstrijd. Lotte, Ivo en papa deden mee. Na de wedstrijd was er een watergevecht in plaats van circus. Veel zwemmen, want het was warm. In de avond aten we prutje met worst. Gerrit en Thea kwamen een kopje thee drinken. Later in de avond de boompjes water geven en ging Lotte bij Arina, Amber en Anouk slapen onder een tarp.

Dinsdag 19 juli 2016
Lotte kwam vroeg langs voor een muggenpil. Daarna ging ze weer helpen bij het brood. Het ontbijt had ze bij Arina. Na het ontbijt weer naar de paardjes oefen voor de show en mocht Ivo wederom met Napoleon rijden. Hij ging door een bramenstruik en liep wat verwondingen op. Na het rijden even langs het circus en het mozaïek. Daarna zwemmen en lunchen. In de middag een leeuwenmasker knutselen. In plaats van circus watervoetballen, met tussendoor watergooien. In de namiddag zwemmen met Anne in het koude bad, om af te koelen. Na het zwemmen even wat drinken met Gerrit en Thea. Bij de bar bestelde Lotte in het Frans de patatjes. Lotte, Ivo, Anton, Arina, Gijs en Madelijn gingen nog even zwemmen. Ivo ging in het zwembad onderuit en belandde op zijn arm. Naast schrik van de val ook schrik voor een breuk. Met een mitella om ging het weer wat beter. Voor het slapen gaan nog even de boompjes water geven.

Woensdag 20 juli 2016
Lotte ging naar de bar om Charlotte te helpen met het brood. Mama ging even mee. Zij kwam terug om papa op te halen. Zij hadden met Carel en Anja een gesprek. Als ze meer taken kregen mochten zij ook vrijwilliger worden. Uiteraard wilde zij graag meer helpen. Anja legde uit welke planten water moesten hebben. Bij de camper ontbeten. Lotte en Ivo gingen naar de paardjes om te kijken bij de hoefsmid (Leo). Mama kreeg de verantwoording over de muziek voor de paardenshow. Papa ging naar het circus. Bij het opbouwen werd hij gevraagd Carel te helpen de diepvriesspullen naar boven te brengen. Om 12.00 uur was de lunch. Na de lunch ruimde papa het karton op. Mama oefende met de dames voor de muziekavond. Om 2 uur was de viswedstrijd. Lotte ving 4 vissen en Ivo 10. Lotte liep (bleek later) een zonnesteek op en moest verplicht zwemmen. Met de arm van Ivo ging het weer een stuk beter. Voor het eten (brood met rookworst) nog even oefenen en bomen water geven. Na het eten vroeg slapen. Papa ging met Anne en Anton het bos in om de route voor de spooktocht te bekijken. Later nog even naar het bandje luisteren.

Donderdag 21 juli 2016
Met z’n allen stonden we op en gingen naar de bar. Hier werd het brood uitgedeeld. Na het uitdelen ontbijten en planten water gegeven. Mama met Lotte en Ivo naar de paardjes. Papa ging onderweg naar het circus, maar moest eerst samen met Mark Jinte helpen. Hij had een insectenbeet. Bij het opbouwen van het circus viel Madelijn van haar paard. Het paard ging vervolgens voor de vijfde keer op haar voet staan. Na het opruimen van het circus naar Carel en Anja voor de lunch. Uurtje even rust. Om 2 uur naar het knutselen. Er werden boekenleggers gemaakt. Om 3 uur waren we bij de tent van Anne en Jordy om de spooktocht te bespreken. Om 4 uur de zwemmenstrijd met obstakels. In de namiddag werd er nog geoefend voor de muziekavond. Papa gaf nog even zwemles. We aten brood met gehaktballetjes in satésaus. Na het eten ging Ivo afwassen en gingen Lotte, mama en papa de boompjes watergeven. Om 9 uur was de muziekavond. Lotte, Ivo, Arina, Muriel, Amber en Anouk deden een feestnummer.

Vrijdag 22 juli 2016
Opgestaan en het brood uitgedeeld. Papa de plantjes water gegeven en mama naar de paardjes om te oefenen voor de show. Na het water geven is papa naar het circus geweest. Voor de lunch heeft Anja uitleg gegeven over het inschrijven. Na de lunch was er houtje touwtje knutselen. Dit werd een stok voor het roosteren van een broodje boven het kampvuur. In de bar deden papa en mama allebei een proefinschrijving. Gea, Martijn, Jarit en Jelco waren aangekomen en werden begroet. Papa en mama maakten het eten (babipangang). Na het eten naar het kinderkampvuur. Hier werden broodjes gebakken en marshmellows geroosterd. Voor het slapen gaan nog even de boompjes watergeven.

Zaterdag 23 juli 2016
Opgestaan en het brood uitgedeeld. Papa gaf de planten water en mama ging naar de paardjes. Papa ging naar de bar om nieuwe gasten in te schrijven. Om 12 uur lekker aan de lunch. Na de lunch gingen Lotte mee doen aan de skelterrace. Beiden werden tweede. Mama ging naar de paardjes toe om voor te bereiden voor de show en papa naar bar om weer in te gaan schrijven. De paarden gingen op grote ronde over de camping om iedereen te roepen voor de show. Om 3 uur ging ook papa naar beneden om een plekje te zoeken voor de camera. Om 4 uur was de paardenshow. Mama verzorgde de muziek en Lotte deed mee met diverse acts. Na de show naar de camper om eten te maken (aardappeltjes, paprika en worst). Na de afwas nog even de boompjes water geven.

Zondag 24 juli 2016
Opgestaan naar de bar en het brood uitgedeeld. Bij de camper ontbeten en de plantjes water gegeven. Even gekeken bij Lotte bij de paardjes en bij Ivo bij het voetbal. Lotte ging naar de mozaïek, daar kwamen papa en mama even kijken. Na het mozaïek aan de lunch. In de middag knutselen. Om 3 uur even animatieoverleg. Om 4 uur was er een Löly in de sauna, waar papa heen ging. Voor het eten de boompjes water geven. Anne en Jordy kwamen eten (aardappeltjes, spinazie en speklap). Ha het eten werd er nog wat gevoetbald en gingen Lotte en Ivo pitten.

Maandag 25 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Na het ontbijt plantjes water gegeven. Mama naar de paardjes en papa naar de bar voor eventuele inschrijvingen. Ivo ging naar de voetbal en Lotte met haar kruk bij de paardjes. Bij Carel en Anja weer lunchen. Na de lunch even rust. Mama ging naar de bar voor de inschrijvingen en papa naar de bommetjes wedstrijd. Na het kinderverhaaltje en douchedisco eten (brood). Na het eten een ijsje toe en naar bed. Papa en mama gaven de boompjes water.

Dinsdag 26 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Mama naar de paardjes. Papa in de bar helpen de spullen voor de bar op te ruimen en 100 kilo friet naar het atelier gebracht. Na de lunch ging papa naar het bos om de spooktocht voor te bereiden. Mama ging het levend ganzenbord met Thea uit te zetten in het doolhof. Bij de bar schreef mama Fred, Judith, Daan en Maud in. Na het voorbereiden van de tocht gingen papa en mama met Anne zwemmen. Ook Lotte en Ivo gingen zwemmen. Voor het kinderverhaaltje aten we frietjes. Mama en papa gingen aan de slag voor de spooktocht. Mama ging schminken en papa ging het bos in. Papa zat met Arina in het bos. Zij moesten aanwijzingen geven. Ivo liep de eerste tocht, Lotte de tweede. Ivo mocht bij de tweede helpen.

Woensdag 27 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Lotte en Ivo sliepen uit. Papa hielp mee om de leveringen naar de vriezers te brengen. Mama gaf de plantjes water. Lotte en papa deden met Fred de boodschappen. Ivo voetballen met Daan. Bij Carel en Anja lunchen. Na de lunch ging Ivo flink onderuit op het steentjes pad. Diverse schaafplekken, met name op z’n ellenboog. Ivo ging even bij papa knuffelen en toen bij Daan en Maud spelen. Papa ging mee het bos in om alles van de spooktocht op te ruimen. Mama ging met Anne spelletjes doen voor de kids. In de namiddag hielp papa bij het circus en ruimde het karton op. In de avond aten we prutje. Anne en Jordy aten mee. Lotte en Ivo op tijd naar bed, papa en mama de boompjes wateren. Anne en Jordy bleven nog even wat drinken.

Donderdag 28 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Mama ging naar de paardjes toe. Lotte mocht met de ezelkoets rijden. Ivo was met Daan, zij speelde dammen en schaken. Papa was in de bar en ruimde nog wat extra karton op. In de middag lunchen bij Carel en Anja. Na de lunch gingen we bootjes knutselen. Na het knutselen naar het zwembad toe om ze te water te laten. Het bootje wat als eerste aan de overkant was had gewonnen. Na het knutselen en te water laten hebben we bij Fred en Judith koffie gedronken en het eten voorbereid. Anne en Jordy kwamen weer een hapje eten (kip siam). Na het eten naar de bar voor de muziekavond. Lotte deed mee met haar dans op “take your time girl”. Na de dans naar de camper en pitten.

Vrijdag 29 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Na het ontbijt naar de viswedstrijd. Lotte had 15 visjes aan de haak, Ivo 1. Lotte had de meeste vissen. Na het vissen lunch bij Carel en Anja. In de middag was er een wedstrijd onder water zwemmen. Lotte was het enige meisje wat het zwembad over zwom en nog een stukje terug. Ze had geen prijs dit keer. Ook Ivo deed mee, maar viel buiten de prijzen. Om 4 uur was er oefenen voor de circusvoorstelling. Lotte deed mee met een act op de eenwieler en met mama acrobatiek. Ivo deed mee met de diabolo. Na het circus eten (brood met gepocheerd ei). Mama en Lotte even naar de sauna, daarna bed in en slapen.

Zaterdag 30 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Lotte naar de paardjes toe. Papa en mama plantjes water geven. Na de lunch even rustig aan gedaan. Om 4 uur was de skelterrace. Lotte versloeg haar tegenstanders en werd eerste. Ivo reed helemaal op eigen kracht de race uit en versloeg zijn tegenstanders glansrijk. In de avond at Lotte niet mee. Zij mocht samen met Brenne Bo het kinderbuffet doen. Jordy en Anne aten mee en we aten kipsatée met sla. Na het eten de boompjes watergeven en een rondje over de camping. Later op de avond was er een vuurshow. Aan deze show deden Anne en Jordy ook mee. Na deze show slapen.

Zondag 31 juli 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Plantjes watergeven. Lotte ging naar de mozaïek toe om haar project af te maken. Die is erg mooi geworden. Papa was in de bar voor de inschrijvingen. Madelijn ging naar huis dus daar moest Lotte afscheid van nemen. Na de lunch werd er geknutseld. Lotte (2) en Ivo maakten een geknoopt armbandje. Papa was weer in de bar voor de inschrijvingen. Om 3 uur had papa met Anne en Gerrit overleg over de animatie. Lotte deed weer het kinderbuffet en papa, mama en Ivo aten brood. Na het eten boompjes water gegeven en op tijd slapen.

Maandag 1 augustus 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Plantjes water gegeven. Lotte ging het mozaïekwerk voegen en gestart met nieuwe project. Na de lunch naar Maud voor haar verjaardag. Om half drie de bommetjeswedstrijd. Hier waren geen prijzen voor Lotte en Ivo. De bommetjesmeter was aan het eind van z’n latijn, dus deze werd uit elkaar gehaald en de bank schoongemaakt. Rond 4 uur had Lotte overleg over de kinderspooktocht. Papa ging helpen bij het circus. In de avond ging Lotte weer naar het kinderbuffet. Ivo at bij Maud pizza mee. Ook Jordy en Anne aten daar mee. Papa en mama aten daar ook, maar dan brood. Lotte en Ivo gingen hun bed in en papa en mama dronken wat bij Fred en Judith.

Dinsdag 2 augustus 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Papa was vandaag niet lekker. Mama heeft de plantjes water gegeven. Mama was in de bar voor inschrijvingen. Ook maakte ze een lijstje voor de boodschappen. Na de lunch ging papa met Jordy boodschappen doen. Terug op de camping is papa terug z’n bed in gegaan. Mama weer naar de bar voor inschrijvingen en het helpen van Gerrit voor de speurtocht. Lotte en Ivo deden mee met de speurtocht. Het groepje werd vierde. Mama en Anne zaten bij de camper lekker te kletsen. In de avond deed Lotte weer het kinderbuffet. Toen zij terug was bij de camper gingen we barbecueën met Jordy en Anne erbij. Mama deed met Ivo de plantjes, papa legde Lotte op bed en ging er vroeg achteraan. Ivo ging na papa naar bed.

Woensdag 3 augustus 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Mama gaf de plantjes water. Lotte ging naar de paardjes en mocht op grote ronde op Robin rijden, zonder hulp dus met teugels. Jordy en Anne ziek, dus hielp mama  bij het mozaïek. Na de lunch bij Carel heeft mama de proef voor het Moordspel 2.0 gestart. Bij de bar verving zij Jan. Hij had een vrije middag. Lotte en Ivo waren druk met de voorbereidingen van de kinderspooktocht. Om vijf uur waren we bij Fred en Judith voor het eten (vakantie nasi). Na het eten schminken en ging de spooktocht in heg doolhof van start. Na driekwartier werd de spooktocht gestopt. Dit was een groot succes. Ivo werd z’n bed in gestuurd, Lotte samen met mama de boompjes watergeven. Lotte ook naar bed, papa en mama nog wat drinken bij Fred en Judith.

Donderdag 4 augustus 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Het was een grijze dag. Regen voorspeld, dus geen plantjes wateren. De skelters waren over het terrein verspreid, kruiwagens op de pingpongtafel en de lampjes bij Gerrit verstopt. Jeugdigen waren vannacht bezig geweest. Na de lunch nog steeds minder weer. Mama bleef in de bar en schreef nieuwe gasten in. In de camper wat opgeruimd. Een rustige dag. Lotte maakte haar mozaïek af bij de camper. Lotte ging weer naar het kinderbuffet toe. Papa, mama en Ivo aten Kipsiam. In verband met het mindere weer ook geen boompjes watergeven. ’s Avonds naar de muziekavond toe, papa deed een duet met Jan Smit. Zij zongen over het 20 jarig bestaan van de camping. Ivo wilde ook meedoen, maar haakte af.

Vrijdag 5 augustus 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Na het ontbijt koffie bij Judith. Lotte ging haar mozaïekwerk voegen, mama naar het circus en papa met Judith boodschappen doen. Na de lunch beetje opgeruimd en uitgerust. Mama, Lotte en Ivo gingen naar de buitenspellen. Hier werden samen met Anne allemaal spelletjes gedaan. Papa in de bar om wat informatiemapjes te maken. Om half vier werd er gestart met het schminken en om vier uur de circusvoorstelling. Lotte deed mee op de eenwieler, Ivo als clown Hammie. Na het circus wat drinken. Toen Lotte klaar was met kinderbuffet gingen we met Anne, Jordy, Fred, Judith, Daan en Maud barbecueën. Na de barbecue planten water geven, wat drinken en naar bed.

Zaterdag 6 augustus 2016
Opgestaan, brood uitgedeeld en ontbeten. Mama naar de paardjes toe. Papa ging de barbecue opruimen. Na de lunch (verjaardag van Charlotte) werd de camper opgeruimd en de koepeltent afgebroken. Voor de skelterrace even dippen in het zwembad. De baan voor de skelterrace opgebouwd en gekeken naar de race. Lotte won van Brenne Bo, Ivo van Suze. In de avond aten we bij Carel. Lotte nam als voorgerecht de tomaten van papa’s salade. Mama had paté en papa salade. Als hoofdgerecht hadden mama en Lotte bufbourganion. Papa had kabeljauw. Ivo ad van het kinderbuffet. Terug bij de camper nog wat gedronken met Jordy en Anne.

Zondag 7 augustus 2016
Uitgeslapen, brood gehaald en ontbeten. De camper werd in gereedheid gebracht voor de terugreis. Bij de paardjes had Lotte samen met Dirkje Cristal. Ivo ging naar het voetballen en kreeg daar een medaille voor z’n deelname en voor zijn verbeteringen. Na de laatste lunch bij Carel en Anja het laatste karton weggebracht en de laatste spullen opgeruimd. Met Jordy en Anne lekker zwemmen. Lotte en Ivo gingen naar het verwarmde bad toe. Mama ging later ook even naar het verwarmde bad toe. De koffie werd gemaakt, het afval weggebracht, de camper afgekoppeld en naar de parkeerplaats gereden. Ivo mocht sturen. In de bar aten we frietjes en afgerekend. Als extra bedankhe kregen we vier mokken en twee badlakens. Toen begon het afscheidstournee. Uitgezwaaid door Anne, Jordy, Gerrit, Thea, Gea, Martijn, Jarit, Jelco, Mark, Wieneke en Sanne reden we om 18.15 uur weg. Parijs werd bereikt om 21.19 uur. Door wegwerkzaamheden oponthoud. Om 23.00 uur even een plaspauze.

Maandag 8 augustus 2016
Om 00.13 uur reden we België binnen. De Nederlandse grens werd om 01.27 uur overschreden. Krap een uur later om 02.26 uur waren we weer thuis. De belangrijkste spullen namen we mee naar huis en gingen om 03.00 uur slapen. In de ochtend de camper uitgeruimd, schoongemaakt en weggebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s